ΠΣΑΧ: «Αθλητισμός δύο ταχυτήτων»

Gazzetta team
ΠΣΑΧ: «Αθλητισμός δύο ταχυτήτων»

bet365

Ο ΠΣΑΧ με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων στο χάντμπολ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αθλητισμός Δύο Ταχυτήτων

Μετά την πρόσφατη άρση της απαγόρευσης της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις των ομάδων, που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2) και στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volley League) μας γεμίζει μία αισιοδοξία για το αθλητικό μας μέλλον, αλλά και πολλούς προβληματισμούς. Καθώς, τα δύο παραπάνω αθλήματα είναι επαγγελματικά έρχονται να δέσουν τη μαγιά και με τα υπόλοιπα επαγγελματικά πρωταθλήματα, που είναι σε λειτουργία.

Παρατηρούμε λοιπόν στα ομαδικά αθλήματα, έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, καθώς και έναν διαχωρισμό μεταξύ των δύο φύλων. Μόνη παραφωνία σε αυτή την άνιση σχέση αποτελεί η εξαίρεση που πήραν μία μερίδα αθλητών και αθλητριών, που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (είτε σε συλλογικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων). Συνεπώς, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να συμφωνήσουμε ότι δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο τα υγειονομικά κριτήρια στο άνοιγμα του αθλητισμού, αλλά συμπεριλαμβάνονται και άλλοι παράγοντες.

Αναφορικά με το δικό μας άθλημα, το handball, από τη μια πλευρά θεωρείται ερασιτεχνικό, αλλά από την άλλη οι αθλήτριες και οι αθλητές, που το στελεχώνουν, δουλεύουν σε επαγγελματικά πρότυπα. Ταυτόχρονα όμως, κανένας από τους παραπάνω δεν υπάγεται στην οικονομική ενίσχυση από το κράτος, οπότε γίνεται αντιληπτό πλέον ότι η επανέναρξη των προπονήσεων είναι και θέμα επιβίωσης.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που σε μεγάλο ποσοστό εξαρτώνται οικονομικά από το άθλημα έχουν φτάσει στο ύστατο σημείο της ανοχής τους και της αντοχής τους. Επιπλέον, η ψυχολογική και αγωνιστική αποτελμάτωση προστιθέμενη στην αγωνιστική αδράνεια της εαρινής αναστολής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των αθλητών συλλήβδην και κατ’ επέκταση για την ομαλή συνέχιση των πρωταθλημάτων οπότε και αν αυτή επέλθει. Ο σύντομος χρόνος καριέρας ενός αθλητή σε συνδυασμό με το γεγονός της αναγκαίας προετοιμασίας πριν την έναρξη των αγώνων καθιστούν σαφές πως δεν είμαστε ένας οργανισμός που πατάς ένα κουμπί και λειτουργεί, αλλά η καθημερινή προπόνηση είναι απαραίτητη. Το χάντμπολ έχει φτάσει στα όρια του και ζητήματα επιβίωσης είναι πλέον μπροστά μας και δυστυχώς έχουμε φτάσει πρόσωπο με πρόσωπο με αυτά.

Αντιλαμβανόμαστε την όλη κατάσταση και χαιρετίζουμε όλα τα μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, ωστόσο ζητούμε την ίση αντιμετώπιση. Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι στείλαμε επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς ως Π.Σ.Α.Χ. με αίτημα την άμεση επανεκκίνηση των προπονήσεων για αρχή για τις πρώτες εθνικές κατηγορίες (Handball Premier και Α1 Γυναικών) τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτά τα πρωτόκολλα και τα μέτρα, που είναι ήδη σε ισχύ στο χώρο του handball για την Εθνική Ανδρών, Α.Ε.Κ. ανδρών και Π.Α.Ο.Κ. γυναικών και έχουν δείξει ένα αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης και προφύλαξης της δημόσιας υγείας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα