Covid-19: Διακοπή στην Ισπανία και πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα στο χάντμπολ

Covid-19: Διακοπή στην Ισπανία και πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα στο χάντμπολ

bet365

Ο κορονοϊός διέκοψε το πρωτάθλημα στην Ισπανία και η Μπαρτσελόνα είναι για 27η φορά πρωταθλήτρια.

Με απόφαση της Λίγκας χάντμπολ της Ισπανίας το πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας διακόπτεται οριστικά λόγω του covid-19 και η Μπαρτσελόνα είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας για 27η φορά.

Η διοργάνωση σταμάτησε στην 19η ημέρα με την Μπαρτσελόνα να έχει 38 βαθμούς και την δεύτερη Αντεμάρ να έχε 33. Τον ίδιο δρόμο είχε ακολουθήσει και η Γαλλία.

Εκεί μετά από 18 αγώνες η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν στην 1η θέση με 35 βαθμούς και την ακολουθούσε η Ναντ με 29. Στη Ρωσία επίσης είχαμε διακοπή και πρωταθλητή.

Η Μεντβέντι με 40β πήρε το πρωτάθλημα με την Σταβροπόλ να είναι στη δεύτερη θέση με 37β. Στην Πορτογαλία το πρωτάθλημα διακόπηκε αλλά δεν είχαμε πρωταθλητές ενώ το ίδιο συνέβη και στην Κροατία.

Στη Γερμανία όπου το πρωτάθλημα έχει ομάδες με τεράστια μπάτζετ αποφασίστηκε εδώ και δυο εβδομάδες η διακοπή και πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Κιέλ η οποία ήταν στο +2 από το Αμβούργο.

Στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η ΟΧΕ προτάθηκε στον Αυγενάκη να διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα τελικοί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες θα είναι πρωταθλήτρια. Βέβαια δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία για αγώνες σε κλειστό γήπεδο τον Ιούνιο και πόσο μάλλον για σειρά αγώνων που μπορεί να φτάσει στις 5!

Από την άλλη βέβαια η ΟΧΕ στην πρόταση της δεν αναφέρει κάποια εναλλακτική σε περίπτωση άρνησης του υπουργού. Τα πράγματα εκεί είναι δύσκολα αφού η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι μαζί στην 1η θέση.

Έχουν παίξει το ένα από τα δυο παιχνίδια της κανονικής περιόδου (νικήτρια η ΑΕΚ) και θα είναι πρωτόγνωρο να δοθεί το πρωτάθλημα χωρίς αγώνα σε μια από τις δυο ομάδες.

Έως σήμερα σε περιπτώσεις ισοβαθμιών στα ομαδικά η ιστορία έχει να επιδείξει είτε μπαράζ είτε πρωταθλητή σε ισοβαθμία αλλά με την προϋπόθεση να έχουν παίξει και τα δυο παιχνίδια οι δυο "μονομάχοι".

Οψόμεθα...

 

Τελευταία Νέα