Μπέρδεμα με το τί ισχύει στον αθλητισμό και το «βαθύ κόκκινο»!

Gazzetta team
Μπέρδεμα με το τί ισχύει στον αθλητισμό και το «βαθύ κόκκινο»!

bet365

Η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τα πρωταθλήματα που συνεχίζονται αφορούσε στις περιοχές που έχουν την ένδειξη για βαθύ κόκκινο και αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο για το τι ισχύει για τις άλλες περιοχές.
Διά στόματος του Χαρδαλιά ανακοινώθηκε πως σε σχέση με τις περιοχές που έχουν την ένδειξη για βαθύ κόκκινο συνεχίζονται μόνο τα πρωταθλήματα των Super League 1, Super League 2, Basket League ανδρών, Volley League ανδρών αλλά και ευρωπαϊκοί αγώνες. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα υπόλοιπα πρωταθλήματα θα μπορούν να διεξάγονται ή όχι στις περιοχές που δεν έχουν τέτοια ένδειξη. Είναι κάτι που μένει να ξεκαθαριστεί από την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και θα αποσαφηνιστεί περισσότερο και μέσω του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Αναλυτικά όσον αφορά στο θέμα των αθλητικών διοργανώσεων η τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση της Τετάρτης έχει ως εξής:
«Επίσης σχετικά με τον αθλητισμό σημειώνεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο ισχύουν πλέον τα εξής: «Αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών:

Των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Superleague 1 και 2, στα πρωταθλήματα Α' κατηγορίας Ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basket League) και της Α' κατηγορίας Ανδρών πετοσφαίρισης (Volley League) και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα προληπτικό έλεγχο των αθλητών για covid19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».
Η ενημέρωση όπως προέκυψε από τη ΓΓΑ:
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο και ΜΟΝΟ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), στο οποίο βρίσκονται Αττική, Θεσσαλονίκη, Κορινθία, Αχαΐα, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια εκτός Σκύρου, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Λάρισα, Άρτα, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Σάμος, Χίος και Ρόδος, από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου, ισχύουν πλέον τα εξής ως προς τις επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες:
  • Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εκτός από τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα:
  • ποδοσφαίρου της Α' και Β' Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League I και Super League II)
  • καλαθοσφαίρισης της Α' Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Basket League)
  • πετοσφαίρισης της Α' Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Volley League)
  • Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών.
Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα, προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.
  • Επιτρέπεται, επίσης, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα