Μωραΐτης κατά Αυγενάκη: «Βρώμικο κι επικίνδυνο παιχνίδι, υποκρισία και μικροπολιτική απρέπεια»!

Gazzetta team
Μωραΐτης κατά Αυγενάκη: «Βρώμικο κι επικίνδυνο παιχνίδι, υποκρισία και μικροπολιτική απρέπεια»!

bet365

Για προσπάθεια της Κυβέρνησης και προσωπικά του Λευτέρη Αυγενάκη να «να εκμεταλλευτεί το ευαίσθητο και σοβαρό θέμα» που προέκυψε με τις καταγγελίες Μπεκατώρου και όσων ακολούθησαν κάνει λόγο ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης.
Ο κ. Μωραΐτης στην επίθεση του κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού τονίζει πως «ο κ. Αυγενάκης επιχειρεί προκλητικά να χτίσει ένα επικοινωνιακό, βρώμικο κι επικίνδυνο παιχνίδι». Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΠΣ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Σκορ Στο Κόκκινο» , όπου μεταξύ άλλων για το θέμα των ημερών που έχει εξελιχθεί σε... τσουνάμι καταγγελιών ανέφερε: «Είναι ντροπή για την ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται ένα ευαίσθητο, εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και όσες ακολούθησαν. Εδώ υπάρχει μια τεράστια υποκρισία, μια μικροπολιτική απρέπεια. Ο κ. Αυγενάκης βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει ένα νομοσχέδιο στο οποίο το μεγαλύτερο μέρος της αθλητικής κοινότητας βρέθηκε απέναντι, για να αποκομίσει κομματικά οφέλη. Είναι προκλητικό και απαράδεκτο να κρύβει τις διαχρονικές ευθύνες της παράταξής του στο χώρο του αθλητισμού».
Στην συνέχεια ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «Η πρώτη ενέργεια που έκανε ο κ. Αυγενάκης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019, ήταν η κατάργηση της ποσόστωσης φύλου, του βασικού θεσμικού εργαλείου για τη συμμετοχή της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για να σπάσουν τα συντηρητικά στερεότυπα που οι δικές τους κυβερνήσεις εδραίωσαν χρόνια πριν».
Ο Θάνος Μωραΐτης στη συνέντευξή του επισήμανε πως «η κυβέρνηση δείχνει κοντή και επιλεκτική μνήμη» και το αιτιολόγησε επισημαίνοντας πως «όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισε το ν. 4603/19 που μιλούσε για δημοκρατία, θητείες στα ΔΣ, σεβασμό των δικαιωμάτων, απλή αναλογική και μειωμένη σταυροδοσία, ποσόστωση φύλου, απολογισμούς και αντικειμενική αξιολόγηση, ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλητισμού και όχι πελατειακές σχέσεις, η ΝΔ τον καταψήφισε και ήταν στο πλευρό των διοικήσεων που τώρα καταγγέλλει. Δε μπορεί ο κ. Αυγενάκης να βγαίνει ως τιμητής αυτής της προσπάθειας, που ξεκίνησε από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Δδεν πρέπει να ισοπεδώνονται τα πάντα, για να υπηρετηθεί ο στόχος άλωσης του χώρου του αθλητισμού, που επιχειρεί η κυβέρνηση, μέσω των εκλογών των διοικήσεων στις Ομοσπονδίες. Δεν πρέπει να φοβούνται οι γονείς, τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το μονοπάτι του αθλητισμού».
Κλείνοντας, ο Τομεάρχης Αθλητισμού είπε πως «η Σοφία Μπεκατώρου και οι αθλήτριες που έσπασαν τη σιωπή τους, μας φέρνουν μπροστά σε μια μεγάλη ευθύνη λειτουργίας των θεσμών, προφύλαξης της λειτουργίας τους, ενδυνάμωσης της αξίας τους. Μας φέρνουν μπροστά στην ευθύνη για να ισχυροποιήσουμε μια κοινωνία που θα ακούει, θα υπερασπίζεται θύματα έμφυλης βίας, κάθε είδους βίας και εκβιασμού».
 

Τελευταία Νέα