Τα Γιάννενα… θωρακίζονται και αθλητικά για την «επόμενη μέρα»! (pics)

Gazzetta team
Τα Γιάννενα… θωρακίζονται και αθλητικά για την «επόμενη μέρα»! (pics)

bet365

Ολικό... λίφτινγκ και ένα νέο τοπίο προς το καλύτερο περιλαμβάνει το «πακέτο αναμόρφωσης» που έχει ξεκινήσει σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων. Αλλαγές που συμβαδίζουν και με τις απαιτήσεις της εποχής όσο αφορά την ασφάλεια όλων από τον κορονοϊό.

Η σταδιακή άρση των μέτρων, που είχαν ληφθεί από την κυβέρνηση για την εξάπλωση του κορονοϊού, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το άνοιγμα των αθλητικών χώρων, όχι μόνο για τους επαγγελματίες, αλλά και για όλους όσοι έχουν βάλει για τα καλά την γυμναστική στην καθημερινότητά τους και όλο αυτό το χρονικό διάστημα, άλλαξαν συνήθειες.

Η «επόμενη μέρα» θα πρέπει να μας βρει όλους και ασφαλείς, αλλά και σε χώρους τέτοιους που θα μας βοηθήσουν για την ψυχική ανάταση, κάτι που αποτελεί ζητούμενο στην εποχή της πανδημίας. Μια από τις πόλεις που παρουσιάζονται… οχυρωμένες αθλητικά την επόμενη μέρα είναι και τα Γιάννενα.

Τόσο πριν την εκδήλωση του επικίνδυνου ιού, αλλά ακόμη και τη δύσκολη περίοδο του «Μένουμε Σπίτι», οι ιθύνοντες είχαν φροντίσει όλα τα σημεία αναφοράς αθλητισμού της περιοχής να υποστούν το απαραίτητο «λίφτινγκ» έτσι ώστε να παραδοθούν στους πολίτες, αλλά και στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!

Ετσι, φτάνοντας σε ένα από κάθε άποψη δύσκολο καλοκαίρι, αλλά και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, οι χιλιάδες δημότες των Ιωαννίνων, αλλά και των γύρω περιοχών, αλλά και οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, χώρους άθλησης, χώρους περιπάτων.

Παράλληλα όλα αυτά γίνονται με μέλημα την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε όλες τις εγκαταστάσεις, με προδιαγραφές φιλικές προς το περιβάλλον, με εξοικονόμηση ρεύματος, ενώ θα ανοίξουν και θέσεις εργασίες όσο αφορά την περιποίηση του πρασίνου!

Το «τρίγωνο» της αθλητικής ανάπτυξης και βελτίωσης αφορά το Πανηπειρωτικό, το κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή της Λιμνοπούλας, αλλά και την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, το γήπεδο των Ζωσιμάδων!

Όσο αφορά το «κλειστό» στην Λιμνοπούλα:

-Βάφονται όλοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του γηπέδου και αλλάζουν στο σύνολο τους παλιά και σπασμένα τζάμια.

-Αλλάζουν οι μπασκέτες και γίνεται πλήρης ανακαίνιση στα αποδυτήρια των ομάδων και των διαιτητών.

-Δημιουργούνται νέοι χώροι σάουνας και υδρομασάζ.

-Η παλιά θέρμανση, αντικαθίσταται από αντλίες θερμότητας.

-Φωτισμός led που θα εξοικονομεί 70% σε ρεύμα.

-Όλος ο χώρος της Λιμνοπούλας θα φωτιστεί εξωτερικά με led

-Δημιουργούνται 3 διαδρομές τρεξίματος παραλιακά.

-Ανάπλαση του χώρου με πράσινο, παγκάκια και συντριβάνια.

-Ξεκινάει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης μέσω ΕΣΠΑ του κολυμβητηρίου που θα μας εξοικονομήσει 90% ενέργεια στην λειτουργία του.

- Σε δεύτερο χρόνο θα μπει γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, τάπητας στίβου αντί χώματος που έχει τώρα

Όσο αφορά το Πανηπειρωτικό Στάδιο, στην είσοδο της πόλης, μια «αθλητική κυψέλη» για μικρούς και μεγάλους, υπάρχει πρόβλεψη και μελέτη για αλλαγή όλων των εξωτερικών φωτιστικών με led, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 70% και απόσβεση σε 4 μήνες από την αγορά τους.

-Παράλληλα θα υπάρξει πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ κηπουρών που θα περιποιούνται το πράσινο.

Επίσης, σχετικά με τον πλέον γνωστό αθλητικό πυλώνα της πόλης, την φυσική έδρα του ιστορικού ΠΑΣ Γιάννινα, τους «Ζωσιμάδες», ανακαινίζεται η αίθουσα κλειστού στίβου, ενώ το 2021, προβλέπεται να αλλάξουν οι προβολείς του σταδίου με led φωτισμό για εξοικονόμηση ενέργειας τόσο στα ματς του «Άγιαξ της Ηπείρου», όσο και σε αγώνες στίβου που θα διεξάγονται εκεί!

Φυσικά επειδή τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς ομαδική δουλειά, σε όλα τα παραπάνω, ώστε η πόλη να παρουσιάσει μια ωραία εικόνα και να… ανασάνει και αθλητικά, σημαντικός είναι ο ρόλος του αρμόδιου Υπουργού, Λευτέρης Αυγενάκη, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων, Κώστα Σιαράβα.

«Εκγύμναση και με αποστάσεις ασφαλείας»

Για δύσκολες αποφάσεις, αλλά και μεγάλες παρεμβάσεις με ζητούμενο την αισθητική αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων της πόλης έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας που τόνισε:

«Ως Διοίκηση του Π.Ε.Α.Κ.Ι. πήραμε δύσκολες αποφάσεις από τον πρώτο μήνα ανάληψης των καθηκόντων μας. Με την στήριξη της Γ.Γ.Αθλητισμού και προσωπικά του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ξεκινήσαμε μεγάλες παρεμβάσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Π.Ε.Α.Κ.Ι. με σχέδιο, προγραμματισμό και συνεργασίες, καθώς και με την ανεκτίμητη συνεισφορά των εργαζομένων.

Εφαρμόζουμε πλάνο καθημερινής λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης όλων των χώρων. Προχωράμε σε καθολική ανακαίνιση του κλειστού Γυμναστηρίου Λιμνοπούλας, ενώ παράλληλα ολοκληρώνουμε τον εκσυγχρονισμό του φωτισμού με λαμπτήρες led κορυφαίας τεχνολογίας στις διαδρομές τρεξίματος και του Πανηπειρωτικού Σταδίου ώστε να μπορούν γυμνάζονται οι πολίτες με ασφάλεια και τις βραδυνές ώρες, σε χώρους όπου δύναται να τηρηθούν αποστάσεις ασφαλείας.

Προχωράμε δυναμικά την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου Ιωαννίνων, έργο ύψους 1.500.000 το οποίο βρίσκεται πλέον, στην τελική ευθεία υλοποίησης. Δημιουργούμε διαδρομές τρεξίματος και περιπάτου με φωτισμό υψηλής τεχνολογίας led στο αθλητικό πάρκο Λιμνοπούλας και ταυτόχρονα εκσυγχρονίζουμε το φωτισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου στον ίδιο χώρο. Αναβαθμίζουμε το ανοιχτό γήπεδο Handball. Ολοκληρώνουμε την μελέτη κατσκευής παραλιμνίου πάρκου άθλησης αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευση με δημιουργία μικρού λιμανιού και παραλίας στις εγκαταστάσεις της κωπηλασίας.

Δημιουργούμε πλαίσιο συνεργασίας με την «Hellenic seaplanes» ώστε να υπάρχει κατάλληλο επιχειρησιακό σχέδιο υποστήριξης υδατοδρομίου απο όλους τους φορείς των Ιωαννίνων γαι την σύνδεση απο αέρος της λίμνης μας με τα νησιά του Ιονίου, της Ιταλίας και της Αλβανίας. Τοποθετούμε σε σημεία αιχμής ηλεκτρονικούς πίνακες διαφημίσεων και ενημέρωσης για τη συνεχή ενημέρωση των αθλουμένων και παράλληλα αυξάνουμε τα έσοδα των εγκαταστάσεων.

Βελτιώνουμε την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους άθλησης. Αναβαθμίζουμε τον πύργο κωπηλασίας έτσι ώστε, απο σημείο εγκατάλειψης και παραβατικότητας να αποτελεί σημείο αθλητισμού, πολιτισμού, εκθέσεων, μικρών συνεδρίων ψυχαγωγίας και αναψυχής. Αναβαθμίζουμε τα ανοιχτά γήπεδα τέννις και βόλλευ. Προωθούμε την εφαρμογή λογισμικών ελέγχου λειτουργίας.

Προσαρμόζουμε όλες τις εγκαταστάσεις σύμφωνα με όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα των επιτροπών υγείας. Ενισχύουμε την συνεργασίας μας με το τμήμα δημόσιας υγειινής και επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εφαρμόζουμε τις οδηγίες. Δημιουργούμε όλους τους χώρους μας σε ξεχωριστά σημεία άθλησης και πρασίνου της πόλης έτσι ώστε, να μπορούν να τους απολαμβάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο οι επισκέπτες, όσο και όλοι οι πολίτες των Ιωαννίνων».

«Αγνώριστοι χώροι με κανόνες υγιεινής»!

Για ριζική ανανέωση των χώρων, αλλά και μείωση των δαπανών στο μέλλον μίλησε o Χάρης Λαζάνης, Αντιπρόεδρος Διοίκησης ΠΕΑΚΙ και Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Ηπείρου:

«Από την πρώτη ημέρα, που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, σχεδιάσαμε και επιτέλους υλοποιούμε, μια ριζική ανανέωση σχεδόν όλων των αθλητικών χωρών του ΠΕΑΚΙ. Αυτοί μετά την υλοποίηση του έργου μας, θα είναι κυριολεκτικά αγνώριστοι και φιλικοί προς τον απλό πολίτη, ασφαλείς και πάνω από όλα «αθλητικοί» χώροι για τα σωματεία που τα χρησιμοποιούν!

Ξεκινήσαμε με το κλειστό γήπεδο που το χρησιμοποιούν τα αθλήματα σάλας και συνεχίζουμε με τους εξωτερικούς χώρους, που λόγω της καραντίνας πιστεύουμε, ότι θα έχουν μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας από τους πολίτες!

Σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε αυτό το σημαντικό έργο χωρίς τη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννινων κύριο Σιαράβα να είναι συνέχεια δίπλα μας στο δύσκολο έργο μας! Έχουμε και την απόλυτη στήριξη της ΓΓΑ και του υφυπουργού Αθλητισμού!

Δίνουμε τέλος και ιδιαίτερη βαρύτητα στους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να τηρηθούν με την σταδιακή άρση των μέτρων και το άνοιγμα των αθλητικών χώρων και είμαστε σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο σε αυτό! Σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι να δώσουμε στην κοινωνία των Ιωαννίνων τα πιστεύω μας ότι με τη σωστή οργάνωση μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Ήδη ξεκινήσαμε και το σχεδιασμό για το 2021, όπου θα έχουμε σημαντικές παρεμβάσεις! Τέλος να επισημάνω ότι κάθε μας παρέμβαση, έχει και τον στόχο της μείωσης των δαπανών στο μέλλον, αλλά και της διαχείρισης- συντήρησης του έργου που θα παραδώσουμε»!

 

Τελευταία Νέα