Γεννήθηκε το σπίτι του αθλητή!

Gazzetta team
Γεννήθηκε το σπίτι του αθλητή!

bet365

Οι ιδρυτές του σπιτιού του αθλητή, μιλάνε στο gazzetta.gr για τη νέα αυτή προσπάθεια, τους στόχους της και τα όνειρά που έχουν.

Οι δυσκολίες που βιώνουν οι ερασιτέχνες αθλητές ακόμη και στα πιο απλά. Οι σκόπελοι που ξεπηδούν σε κάθε τους βήμα και οι οποίοι έχουν την μορφή της Λερναίας ύδρας – ένα κεφάλι κόβεις δύο ξεπετάγονται – αλλά πάνω απ’ όλα η... μοναξιά στην καθημερινή τους μάχη στα ταπί, τα ταρτάν, τις πισίνες, τις αίθουσες και τα γήπεδα, έκαναν μια παρέα να δημιουργήσει «Το σπίτι του αθλητή».

Η αρχική ιδέα ήταν του Πρωταθλητή πάλης Κώστα Βουρδάνου, η οποία γρήγορα μεταλαμπαδεύτηκε και σε άλλους αθλητές.

Στόχος να λυθούν τα απλά, αλλά σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν στη πλειοψηφία τους, τους ερασιτέχνες αθλητές. Όσους μοχθούν, ιδρώνουν και παλεύουν με θεούς και δαίμονες απλά για ν’ αγωνιστούν.

Ο εμπνευστής αυτού του μεγάλου οράματος, Κώστας Βουρδάνος μίλησε για τη... γέννηση του σπιτιού του αθλητή, τους άμεσους, αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους.


-Κώστα, πως δημιουργήθηκε η ιδέα για το σπίτι του αθλήτη;


«Τα τελευταία χρόνια ο αθλητής βιώνει ένα μεγάλο κενό απ’ όλους. Τόσο από τις ομοσπονδίες όσο και από την πολιτεία, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο κάθε αθλητής, ο οποίος είναι και πρωταθλητής πληρώνει μόνος του τα έξοδα μεταφοράς και διατροφής για όλους τους αγώνες!

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε στο πέρασμα του χρόνου χάθηκαν πολλοί καλοί αθλητές λόγω των οικονομικών δυσκολιών, αφού δεν είχαν τα έξοδα να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα!

Ο αθλητισμός αποτελεί έκφανση της κοινωνίας μας, μέρος του πολιτισμού καθεμίας κοινωνίας και έτσι λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως αποκαλύπτει ακόμα και την ίδια την κοινωνία και την χαρακτηρίζει. Μαρτυρά την δημοκρατικότητα κάθε κοινωνίας, τους θεσμούς και τις αρχές που την διέπουν».


-Ποιοι θα έχουν δικαίωμα να είναι μέλη στο «Σπίτι του αθλητή»;


«Ουσιαστικά πρόκειται για έναν σύλλογο ο οποίος θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των αθλητών, θα έχει εκπροσώπους όλων των αθλημάτων, διαδεδομένων στο ευρύ κοινό αλλά και μη, είτε έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση είτε όχι.

Ιδιαιτέρως, θα ταχθεί στο πλευρό εκείνων που χρειάζονται υποστήριξη οικονομική, αλλά και όχι μόνο, καθώς θα επιτελεί έργο κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ο σύλλογος αυτός θα είναι επίσης ταγμένος και στο πλευρό των αθλητών εκείνων που βρέθηκαν στο περιθώριο, στην αφάνεια παρά τη σημαντική τους προσφορά στα αθλητικά δρώμενα και θα συμβάλλει στην προβολή του έργου τους αλλά και στην υποστήριξη τους.


-Τι είναι το «Σπίτι του αθλητή»;


«Το «Σπίτι Του Αθλητή» αποτελεί για εμάς ένα όραμα. Ένα όραμα προς υλοποίηση. Μια διαδρομή με τελικό της στόχο την ανακούφιση και εξυπηρέτηση όλων εκείνων των Ελλήνων αθλητών που την έχουν ανάγκη. Ο σύλλογος «Το Σπίτι Του Αθλητή» θα έχει ως αντικείμενο του την παροχή κοινωνικού έργου σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Θα ασχοληθεί με Έλληνες αθλητές, εν ενεργεία και μη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, οικονομικά προβλήματα ή ακόμη και συνδυασμό των δύο. Θα ασχοληθεί επίσης και με τους αθλητές εκείνους που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους ώστε να σταθεί διπλά τους σε αυτό τους το εγχείρημα.

Μεγάλος μας χορηγός είναι η εταιρία IST (international software Technique S.A) οπου μας φτιάχνει την ηλεκτρονική μας σελίδα ... και θα είναι κ ο επίσημος υποστηρικτής μας».


-Εκτός από την κάλυψη των εξόδων, υπάρχει κάποια πρόβλεψη για επιμέρους θέματα, όπως οι αποθεραπείες από τραυματισμούς ή αγορά εξοπλισμού;


«Το «Σπίτι Του Αθλητή», θα αναλάβει ρόλο αρωγής και υποβοήθησης συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και ατόμων, θα αναλάβει δράση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών σε αθλητές με βιοποριστικά προβλήματα στοχεύοντας στην ανακούφιση και υποβοήθησή τους. Επιπρόσθετα, σημαντική δράση θα αναλάβει και στον τομέα της ανάπτυξης προγραμμάτων που θα ενισχύουν την προαναφερθείσα ομάδα αθλητών όσον αφορά την ελλιπή ιατρική περίθαλψη και την γενικότερη προώθηση των αναγκών τους ακόμη και στον τομέα της εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το κράτος ή και άλλους φορείς».


-Ποιος θα είναι ο ρόλος των ομοσπονδιών, ανά άθλημα; Θα υπάρχει συνεργασία;


«Το Σπίτι του Αθλητή θα συνεργαστεί με όλες τις ομοσπονδίες οι οποίες θα πρέπει να είναι γραμμένες και να γίνουν μέλη στο σύλλογο. Θα υπάρχει συνεργασία και σε επίπεδο αθλητικό έτσι ώστε να γνωρίζουμε και εμείς ποιος αθλητής χρειάζεται βοήθεια για να μπορέσει να διακριθεί σε υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει όλοι οι αθλητές να γίνουν μέλη».


-Ποιες θα είναι οι δραστηριότητες του συλλόγου;


Το «Σπίτι Του Αθλητή» ως μια νέα προσπάθεια κοινωνικού χαρακτήρα στοχεύει στην υποστήριξη μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων. Και ως προς την επίτευξη του σκοπού αυτού έχει κατά νου μία πληθώρα δραστηριοτήτων.

• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

• ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

• ΠΡΟΒΟΛΗ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ

• ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

• ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

• ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ»

• ΑΡΩΓΗ ΣΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.


Εν συνεχεία, στοχεύουμε στην κάλυψη μέρους ή και όλου του ποσού προς ιατρική περίθαλψη αθλητών εν ενεργεία αλλά και αθλητών που δεν είναι πια στην ενεργό δράση οι οποίοι έχουν βιοποριστικές ανάγκες. Η ομάδα στην οποία στοχεύουμε αποτελείται επίσης από τους αθλητές εκείνους των οποίων το ταμείο στο οποίο είναι συμβεβλημένοι αδυνατεί να καλύψει την ιατρική τους περίθαλψη ή και γενικότερα τα προς το ζην. Πόσο μάλλον μια πλήρη ιατρική περίθαλψη. Ας μην ξεχνάμε πως η πλειονότητα των αθλητών που δεν είναι πια στην ενεργό δράση ταλαιπωρείται από χρόνια προβλήματα υγείας, κατάλοιπα των ατελείωτων ωρών που κατέθεταν σε προπονήσεις αλλά και σε αγώνες, πολύ περισσότερο εξαιτίας τραυματισμών των».


Τάρτης «Πάνω απ’ όλα διαφάνεια»


Στο διοικητικό συμβούλιο και μάλιστα σε θέση γενικού γραμματέα είναι ο έγκριτος νομικός Αθανάσιος Τάρτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο εγχείρημα. «Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από 25-30 αθλητές. Στόχος είναι να βοηθήσουμε τους αθλητές που έχουν οικονομικά προβλήματα για τη συμμετοχή τους σε αγώνες.

Δεν έχουμε κάποια περιουσία να διαχειριστούμε, αλλά είμαστε σε επαφές με ποδοσφαιρικούς συλλόγους, αλλά και επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν χωρίς να κερδίσουν κάτι από αυτό. Να προβληθούν.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Κώστας Βουρδάνος και εμείς ακολουθήσαμε. Ήδη το έχουν αγκαλιάσει πολλοί αθλητές και αυτό είναι πολύ ενθαρυντικό και αισιόδοξο.
Στα χέρια μας έχουμε πλέον όλα τα έγγραφα για να λειτουργούμε νόμιμα ως πολιτιστικός σύλλογος. Πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Όπλο μας θα είναι η απόλυτη διαφάνεια, γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να δείχνει.
Το μόνο που με φοβίζει είναι η οικονομική κρίση, αλλά πιστεύω ότι θα την ξεπεράσουμε με την βοήθεια σημαντικών ανθρώπων που δεν επιζητούν την προβολή».


«Το σπίτι του Αθλητή:

Το διοικητικό συμβούλιο: Πρόεδρος: Κώστας Βουρδάνος, αντιπρόεδρος Ανδρέας Ανδρεάδης, β’ αντιπρόεδρος: Πέτρος Κουσουλός, γενικός γραμματέας και νομικός σύμβουλος ο Αθανάσιος Τάρτης, ταμίας: Γαρυφαλλιά Γιαννακόπουλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα