Όπου υπάρχει καπνός... μήπως να υπάρξει ένας εισαγγελέας!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Όπου υπάρχει καπνός... μήπως να υπάρξει ένας εισαγγελέας!

bet365

Λίγες ώρες απομένουν για τις αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίες προγραμματίστηκαν για τις 17:00 της Δευτέρας 06/02 και οι φήμες κάνουν λόγο για μάχη χαρακωμάτων!

Η θλιβερή φημολογία κάνει λόγο για εξαγορά ψήφων και ποσά που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, δημιουργώντας την αίσθηση ότι θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας προκειμένου να διερευνήσει το θέμα και να διαπιστώσει κατά πόσο ευσταθεί.

Πολλά θα κριθούν πάντως την τελευταία στιγμή, με δεδομένο ότι η γενική συνέλευση θα αποφασίσει αν θα δώσει δικαίωμα ψήφου στους εκπροσώπους των πέντε νέων ολυμπιακών αθλημάτων, τα οποία θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2020.

Το δέλεαρ εκλογής στον προεδρικό θώκο για τους Ισίδωρο Κούβελο και Σπύρο Καπράλο είναι τεράστιο με δεδομένο ότι ο νικητής της διαδικασίας, θα πάρει και το χρίσμα του «Αθανάτου» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, μία θέση που παραμένει κενή από τον Νοέμβριο του 2015, όταν ο Λάμπης Νικολάου συμπλήρωσε το 80ο έτος της ηλικίας του και υποχρεώθηκε να παραιτηθεί.

Ο Λάμπης Νικολάου κατά την αποχώρηση του φέρεται να πρότεινε τον Ισίδωρο Κούβελο, όμως οι εξαιρετικές σχέσεις του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπάχ με τον Σπύρο Καπράλο και πρωτίστως το γεγονός ότι προτίμησε -προς τιμήν του- να κρατήσει ίσες αποστάσεις ενόψει των εκλογών της ΕΟΕ, τον οδήγησαν στην απόφαση η θέση να παραμείνει κενή για όλο αυτό το διάστημα.

Φήμες -πάλι μην ξεχνιόμαστε- θέλουν τον ένα από τους δύο υποψηφίους να έχει επικαλεστεί ακόμη και τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, προκειμένου να πείσει τον πρόεδρο της ΔΟΕ να δείξει προτίμηση προς το πρόσωπο του.

Τα προνόμια που απολαμβάνει ένας «αθάνατος» πέραν τον υψηλών γνωριμιών είναι αντίστοιχα με αυτά αρχηγών κρατών στη διάρκεια των μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ενώ η αποζημίωση που εισπράττουν για τα εκτός έδρας για υποχρεώσεις της ΔΟΕ, φτάνουν τα 414 ευρώ ημερησίως.

Who is who

Σπύρος Καπράλος

Ο Σπύρος Καπράλος υπήρξε αθλητής της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, με την οποία έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας και του Λος Άντζελες. Έχοντας σπουδές στα χρηματοοικονομικά έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Star Bulk Carriers, έχει αναλάβει Πρόεδρος της Ευρωκλινικής, μέλος του ομίλου της Global Finance.

Έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Β.Α., Πρόεδρος της Ασφαλιστικής Εταιρείας Αστήρ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε., Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Balkan Investments και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αθηνών, μετά από μία δεκαετή τραπεζική σταδιοδρομία ως Αντιπρόεδρος της Bankers Trust Company (Παρίσι, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Μιλάνο, Λονδίνο).

Επίσης, διετέλεσε Διευθυντής Αθλητισμού της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ κατείχε και τη θέση του Αναπληρωτή Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων.

Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού με απόφαση του Πρωθυπουργού και ορίστηκε City Manager κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ισίδωρος Κούβελος

Ο Ισίδωρος Κούβελος, με σπουδές στα ναυτιλιακά και ειδίκευση στην ναυλομεσιτεία και διαχείριση πλοίων, είναι ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας ISK SHIPPING LTD.

Διετέλεσε πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία της Ιππασίας από το 2001 και από το 2005 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε. και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Το 2006 εξελέγη από την ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2008, ενώ ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012. Τον Οκτώβριο του 2008 επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε.Ο.Ι. και τον Ιανουάριο του 2009 μέλος της Ε.Ο.Ε. για μια νέα θητεία ως εκπρόσωπος της Ιππασίας , γεγονός που επαναλήφθηκε και το 2013.

Τον Φεβρουάριο του 2009 στις εκλογές της Ε.Ο.Ε. εξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ λίγους μήνες αργότερα , τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη ομόφωνα Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ενωσης Μεσογειακών Αγώνων. Εξελέγη επίσης Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Τον Φεβρουάριο του 2013 επανεξελέγη στη θέση του Προέδρου της ΔΟΑ. Είναι παντρεμένος σε δεύτερο γάμο με την Ντόρα Μπακογιάννη

 

Τελευταία Νέα