Κόλα και Τζιουμάκας στο Gazzetta: «Αναπάντεχα καλή η πορεία μας, θέλουμε την πρωτιά στην Κρήτη»

Φώτης Καρακούσης
ΟΙ Κόλα και Τζιουμάκας

bet365

Οι Αντιόλ Κόλα και Στέλιος Τζιουμάκας μιλάνε στο Gazzetta για την πρωτιά τους στο Athens Golden Cup και τονίζουν πως θέλουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κρήτη επισημαίνοντας πως οι αγώνες στον Άγιο Νικόλαο θα είναι οι πιο σκληροί των τελευταίων ετών.

Το συγκεκριμένο δίδυμο θεωρείται και όχι άδικα ως η πιο ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος στο μπιτς βόλεϊ. Όχι γιατί οι Αντιόλ Κόλα και Στέλιος Τζιουμάκας δεν είχαν δείξει και πέρσι τι μπορούν να κάνουν, αλλά γιατί παρότι είναι νέα ομάδα, έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τα δύο από τα τρία έως τώρα Grand Slam.

Πήραν την πρωτιά στην Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους και το έκαναν και στην Αθήνα και στην Πλατεία Συντάγματος. Οι Κόλα και Τζιουμάκας μιλάνε στο Gazzetta για την κατάκτηση του Athens Golden Cup, δεν κρύβουν πως η πορεία τους είναι αναπάντεχη και για τους ίδιους, ενώ επισημαίνουν πως στόχος τους είναι η πρωτιά και στον Άγιο Νικόλαο, τονίζοντας πως οι τελικοί στην Κρήτη θα είναι οι πιο σκληροί των τελευταίων ετών, καθώς το επίπεδο έχει ανέβει πολύ.

Οι Κόλα και Τζιουμάκας

Μετά την Θεσσαλονίκη ήρθε και δεύτερο τρόπαιο, αυτό στο Σύνταγμα. Περιμένατε να εξελιχθεί τόσο καλά η χρονιά ως τώρα από την στιγμή που είσαστε και νέο ζευγάρι;

«Σίγουρα η πορεία μας είναι αναπάντεχα καλή κι αυτό αποτυπώνεται και με την κατάκτηση των δύο master αλλά και με την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Δεν περιμέναμε να πραγματοποιήσουμε τέτοια πορεία καθώς προπονούμαστε ξεχωριστά και απλώς παίζουμε μαζί στα τουρνουά , είμαστε και νέα ομάδα οπότε θα ήταν τρελό να περιμένουμε αυτήν την εξέλιξη».

Τι είναι αυτό που έχει βελτιώσει ο Στέλιος στον Αντιόλ και ο Αντιόλ στον Στέλιο

«Ο Στέλιος έχει βελτιώσει τον Aντιόλ στο πνευματικό κομμάτι των αγώνων , τον κρατάει ήρεμο και συγκεντρωμένο στο παιχνίδι ( όσο μπορεί δηλαδή)
Ο Αντιόλ έχει βοηθήσει το Στέλιο στο να είναι πιο ανταγωνιστικός και να βγάζει περισσότερη ενέργεια εκεί που χρειάζεται».

Πέρσι το τουρνουά επέστρεψε στο Σύνταγμα και ο κόσμος το τίμησε. Πως ζήσατε το φετινό που πάρα τον καύσωνα οι κερκίδες ήταν γεμάτες;

«Όπως πέρσι έτσι και φέτος ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τις κερκίδες του Συντάγματος. Φέτος για μένα ήτανε μεγάλη έκπληξη που παρόλο τον καύσωνα ήρθε πολύς κόσμος στο γήπεδο και βοήθησε κι εμάς να παίξουμε ακόμα καλύτερα και να προσφέρουμε θέαμα . Μακάρι όλα τα τουρνουά να γινόντουσαν σε μέρη που μαζεύεται τόσος κόσμος».

Πως είναι να παίζετε σε τέτοια άμμο; Και ποιες οι διαφορές από την άλλη;

«Η συγκεκριμένη άμμος είναι η πιο δύσκολη που έχουμε αγωνιστεί. Σε δυσκολεύει πολύ στην μετακίνησή αλλά και αν δεν έχεις σωστή τεχνική στο βηματισμό χάνεις δύναμη στο άλμα . Όλα αυτά συμβάλλουν στο να γίνει το παιχνίδι πολύ πιο κουραστικό τόσο σωματικά όσο και νοητικά γιατί πρέπει συνεχώς να προσέχεις τον τρόπο που μετακινείσαι».

Ο Κόλα

Με δύο κατακτήσεις πρώτης θέσης στα τρία ως τώρα τουρνουά, νιώθετε το βάρος του φαβορί στον τελικό του Αγίου Νικολάου;

«Η ιστορία έχει δείξει ότι όποιος πηγαίνει στο τελικό τουρνουά με τον τίτλο του φαβορί συνήθως δεν τα καταφέρνει. Πέρα από αυτή την στατιστική πληροφορία εμείς δεν πιστεύουμε στο φαβορί στο άθλημα μας όταν μιλάμε για κατάκτηση ενός τουρνουά ή ενός πρωταθλήματος. Είναι πολλοί οι αγώνες και υπάρχουνε πολλές καλές ομάδες που μπορούν να κερδίσουν η μία την άλλη».

Ο στόχος για την Κρήτη είναι η πρωτιά ή δεν το σκέφτεστε και απλά βλέπετε ξεχωριστά κάθε τουρνουά;

«Πάντα ο στόχος είναι να κερδίζουμε, γι’ αυτό παίζουμε και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο για έναν αθλητή. Όλοι θέλουν να βγουν πρώτοι, όλοι θέλουν να στεφθούν πρωταθλητές, γι’ αυτό και το τουρνουά στην Κρήτη είναι το πιο σκληρό και το πιο ανταγωνιστικό που υπάρχει».

Πως είναι το φετινό επίπεδο του μπιτς βόλεϊ; Και το λέμε γιατί ως τώρα έχουμε δει πολύ ωραία παιχνίδια σε όλα τα τουρνουά.

«Το φετινό επίπεδο του beach volley είναι αρκετά υψηλό παρόλο που έχουνε δημιουργηθεί αρκετές νέες ομάδες στο σιρκουί , γι’ αυτό και γίνονται ματς με υψηλού επιπέδου θέαμα και καθηλώνουν τον κόσμο που παρακολουθεί».

Πόσο εύκολο η δύσκολο ήταν να παίζεις έναν τελικό τουρνουά σαν αυτό της Αθήνας απέναντι στα παιδιά που ήσασταν συμπαίκτες;

«Καλώς η κακώς όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο παίζεις για να κερδίσεις είτε είναι απέναντι ένας φίλος σου είτε είναι ένα μέλος από την οικογένεια σου είτε είναι κάποιος άλλος άγνωστος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζαμε με δύο παιδιά που ήμασταν πέρσι συμπαίκτες και μέχρι και σήμερα είμαστε φίλοι μεταξύ μας. Σίγουρα κάποια κομμάτια του αγώνα μπορούσα να προβλεφθούν από την αντίπαλη ομάδα καθώς τα προηγούμενα δύο σιρκουί ήμασταν συμπαίκτες και είναι φυσιολογικό να μπορούμε να διαβάσουμε λίγο πιο εύκολα ο ένας τον άλλον».

Υπάρχει στο μυαλό σας να το κυνηγήσετε παραπάνω στο συγκεκριμένο άθλημα;

«Εγώ (Στέλιος) προσωπικά το δοκίμασα λίγο πιο σοβαρά φέτος, δηλαδή έκανα προπονήσεις beach volley από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο και συνειδητοποίησα ότι είναι κάτι που δε μου ταιριάζει και τόσο. Προτιμώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το βόλεϊ σάλας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσω να παίζω beach volley όσο είμαι διαθέσιμος και υγιής. Εγώ από την πλευρά μου (Αντιόλ) σκέφτομαι το τώρα, χαίρομαι τα παιχνίδια και προτιμώ να μην κάνω σχέδια».

Ο Τζιουμάκας

Τι είναι ουσιαστικά το μπιτς βόλεϊ για εσάς;

«Το μπιτς για εμένα είναι καλύτερη επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς παραμένω σε επαφή με τη μπάλα και ταυτόχρονα γυμνάζομαι όλο τον καιρό που δεν έχω υποχρεώσεις με την ομάδα μου στο βόλεϊ . Το ξεκίνησα για άλλο λόγο βέβαια , αλλά έχει μπει για τα καλά στη ζωή μου και πλέον δυσκολεύομαι να σκεφτώ το καλοκαίρι μου χωρίς να παίξω μπιτς».

Στον τελικό υπήρχε στιγμή που σκεφτήκατε πως αγωνιστικά δεν σας βγαίνει κάτι και αγχωθήκατε;

«Αγωνιστικά σίγουρα δεν μπορούμε να αποδώσουμε στο 100% καθώς δεν προπονούμαστε μαζί , αλλά αυτό δεν μας αγχώνει μέσα στο παιχνίδι . Πιστεύουμε ότι παίξαμε καλά, ίσως μόνο το σέρβις μας να μην ήταν σε καλό επίπεδο».

Πόσο δύσκολο είναι να διαχειρίζεται ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου; Και που δίνετε το μεγαλύτερο βάρος;

«Και οι δυο έχουμε τα ελαττώματά μας και χρειάζεται υπομονή όσο παίζουμε γιατί είναι πολύ εύκολο αν ξεφύγει ένας από τους δύο να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας και αυτό μπορεί να κοστίσει».

Που αφιερώνετε την πρωτιά στο Σύνταγμα;

Στέλιος: Την αφιερώνω στη μητέρα μου που είχε εκείνη τη μέρα γενέθλια.
Αντιόλ: Και εγώ την οικογένειά μου και την σύντροφό μου.

Υπάρχει κάποιο ζευγάρι στο φετινό πρωτάθλημα που θεωρείτε πως είναι πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις;

Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, καθώς φέτος υπάρχουν αρκετές ομάδες υψηλού επιπέδου, θεωρούμε πως οι περσινοί πρωταθλητές Παπαδημητριου / Ιωαννιδης είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα κάτι που φάνηκε και με το μετάλλιο τους στο τουρνουά future που έγινε στην Ιο».

Πόσο έχει βοηθήσει το άθλημα η λογική της ομοσπονδίας να γίνονται αγώνες σε πλατείες;

«Το άθλημα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη προβολή με αυτόν τον τρόπο καθώς τα κεντρικά σημεία των πόλεων είναι πολύ πιο προσβάσιμα με αποτέλεσμα να μαζευτεί κόσμος στις κερκίδες των γηπέδων. Αυτό μας κάνει κι εμάς σαν παίκτες αυτομάτως να ευχαριστιόμαστε το τουρνουά περισσότερο».

@Photo credits: eurokinissi, Matthew Miller
 

Τελευταία Νέα