Η Πλατεία Αριστοτέλους φοράει τα γιορτινά της για το Thessaloniki Grand Slam

Newsroom
Μπιτς Βόλεϊ Θεσσαλονίκη

bet365

Με προσαρμοσμένο αγωνιστικό πρωτόκολλο στις συνθήκες του τριήμερου Εθνικού πένθους άρχισαν το απόγευμα της Πέμπτης οι αγώνες του THESSALONIKI GRAND SLAM.

Σε κάθε αγώνα οι διαιτητές θα κρατούν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου στη Μεσόγειο. Δεν θα υπάρξει μουσική μεχρι και την Παρασκευή το βράδυ, ενώ θα γίνονται τυπικές ανακοινώσεις που θα αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι και χρηστικές πληροφορίες, ενώ αναβάλλονται όλες οι παράλληλες πανηγυρικές εκδηλώσεις μέχρι και τη λήξη του τριήμερου πένθους.

Υπενθυμίζεται, ότι, η κορύφωση του τουρνουά θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα με τους τελικούς σε άνδρες και γυναίκες που θα μεταδοθούν από την τηλεόραση της ΕΡΤ-3.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Α' αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης έδωσε στην συνέντευξη Τύπου του THESSALONIKI GRAND SLAM το στίγμα της διοργάνωσης, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Νίκου Ζεϊμπέκη, της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του μέλους του ΔΣ της ΕΟΠΕ Δήμητρας Χαριτίδου, του εκπροσώπου της ΑΕΝ Αγίας Τριάδος Κώστα Μπουγιούκα, ενώ τους αθλητές εκπροσώπησαν ο Θοδωρής Παπαδημητρίου και η Λίζα Τριανταφυλλίδη.

Ζεϊμπέκης

Νίκος Ζεϊμπέκης (Αντιδήμαρχος αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκης)

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με τον χαιρετισμό του δημάρχου κ. Ζέρβα που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπόρεσε να παραστεί. Αυτό που ήθελε να μεταβιβάσει και να σας πω εκ μέρους του και εκ μέρους όλου του δήμου είναι ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης επενδύει στον αθλητισμό και αυτό δείχνουμε έμπρακτα.

Για την τραγωδία και το τριήμερο πένθος ήρθαμε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κύριο Καραμπέτσο και συμφωνήσαμε ότι τις πρώτες δύο μέρες θα γίνουν μόνο οι αγώνες, δε θα έχουμε events και happening.

Μετά από πολλά χρόνια και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχει και ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη αυτό το τουρνουά.

Χαιρόμαστε που οι συμμετοχές ανεβαίνουν συνεχώς και φέτος φτάνουν τις 150, ενώ μαζί με τα παιδιά φτάνουμε τις 200 συμμετοχές και για αυτό η χαρά είναι πάρα πολύ μεγάλη,

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά event της πόλης μας που όπως γνωρίζετε γίνεται σε τέσσερις πόλεις στην Ελλάδα. Αποδεικνύουμε και δείχνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ανταπεξελθουμε σε κάθε αθλητική διοργάνωση, το έχουμε δείξει με τα πανελλήνια και όλες τις συνεργασίες μας με όλες τις ομοσπονδίες. Έχουμε οργανώσει πολλά event πρώτη φορά στην πόλη μας αλλά και πρώτη φορά πανελλαδικά αθλήματα τα οποία δεν είχαν γίνει ποτέ και αποδεικνύουμε ότι η πόλη μας και ο δήμος είναι ανοιχτός σε ολο τον αθλητισμό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ, την κυρία Χαριτίδου, τον κύριο Παρασκευόπουλο, την ΑΕΝ Αγία Τριάδος που συνεργάζεται με τον δήμο σε ότι χρειαστεί, τον κύριο Προκοπίου,, την διεύθυνση αθλητισμού, την διεύθυνση καθαριότητας και όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους που βοηθάνε για να γίνει σωστά όλο αυτό το event. Κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να παραδώσουν την πλατεία την επόμενη μέρα όπως πρέπει να είναι και γι'αυτό τους ευχαριστούμε».

Χαριτωνίδης

Κώστας Χαριτωνίδης (Α' αντιπρόεδρος ΕΟΠΕ)

«Σας καλωσορίζουμε στη συνέντευξη Τύπου του 1ου τουρνουά του 29ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Masters 2023 που αρχίζει σήμερα με προκριματικούς αγώνες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τους τελικούς εδώ στην πανέμορφη πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Είχα προγραμματίσει διαφορετικά τον πρόλογο μου. Δυστυχώς όμως τα γεγονότα που έχουν συμβεί με το ναυάγιο των μεταναστών ανοικτά της Πύλου με την εκατόμβη νεκρών μας έχουν συγκλονίσει όλους. Η σκέψη μας και ο προβληματισμός μας είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν και ειδικά στα γυναικόπαιδα που χάθηκαν στα αμπάρια του ψαροκάικου αναδεικνύοντας συνάμα τα σοβαρά ζητήματα αλλά και τις ευθύνες που έχουμε ως πολίτες, ως έθνος και ως μέλη της παγκόσμιας κοινότητας.

Ο αθλητισμός δεν δίχασε ποτέ. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και στέλνει δυνατά μηνύματα των πανανθρώπινων αξιών και του Ολυμπιακού πνεύματος. Για αυτό άλλωστε και παρά το τριήμερο Εθνικό πένθος που κηρύχθηκε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν αναστέλονται οι αγώνες αλλά οι πανηγυρικές εκδηλώσεις. Το ίδιο θα πράξουμε και εμείς.

Με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών θα ανασταλούν όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει παράλληλα με τους αγώνες οι οποίοι θα γίνουν κανονικά. Δεν θα έχουμε μουσική, χορευτικά και άλλες εκδηλώσεις και πριν από την έναρξη κάθε αγώνα θα τηρείται ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και πένθους στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου.

Το μπιτς βόλεϊ είναι ένα άθλημα που είναι ταυτισμένο με τη θάλασσα, τη φύση και τις καιρικές συνθήκες. Είναι ένα άθλημα που εκτός από τις τεχνικές βολεϊκές δεξιότητες, την τακτική και την καλή φυσική κατάσταση δοκιμάζει τις αντοχές των αθλητριών και των αθλητών στη διαχείριση των δυνάμεων τους και των αντοχών τους καθώς και την προσαρμογή τους στα στοιχεία της φύσης, τον καυτό ήλιο, τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά ακόμα και τη βροχή. Είναι ένα πανέμορφο άθλημα που ταυτίζεται με την πορεία μας μέσα στη ζωή που μεταφορικά πότε έχει ήλιο και πότε βροχή.

Ξεκινάμε απόψε με τους προκριματικούς και θα κορυφώσουμε την Κυριακή με τους τελικούς σε απ΄ευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ.

Κι εδώ θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τη διοίκηση της ΕΡΤ3 και συνολικά της Δημόσιας τηλεόρασης που για άλλη μία χρονιά στηρίζει το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ και μάλιστα εφέτος θα μεταδούν και τα 4 κορυφαία τουρνουά σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ξάνθη και Άγιο Νικόλαο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικά τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον αντιδήμαρχο Νίκο Ζεϊμπέκη για την τεράστια και γεναιόδωρη στήριξη.

Έχουμε προετοιμαστεί για να παρουσιάσουμε ένα ωραίο αθλητικό θέαμα και καλούμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης θα έρθουν στην Αριστοτέλους και να παρακολουθήσουν τους αγώνες όπως άλλωστε έκαναν και τα προηγουμένα χρόνια.

Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη συμβολή στην καθιέρωση του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο πως για άλλη μία χρονιά τα Masters ξεκινούν από την πανέμορφη πόλη μας και το εξαιρετικό κοινό μας».

Πατουλίδου

Βούλα Πατουλίδου (Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης)

«Χαίρομαι να βρίσκομαι σε μία αίθουσα και να οραματιζόμαστε αθλητικά γεγονότα με ανθρώπους που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Ο αθλητισμός αυτό που πάντα καταργούσε τα σύνορα και με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ανταμώνεις τους λαούς του κόσμου. Όσο υπάρχει αθλητισμός η περιφέρεια δεν υπάρχει περίπτωση να είναι απούσα όσο είμαι εγώ εδώ, αλλά και με εντολή του Περιφερειάρχη μας.

Έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον Κώστα Χαριτωνιδη και τον Νίκο Ζεϊμπέκη.

Είναι ένα άθλημα αγαπημένο πολλών. Ξέρουμε πως χαίρονται τα μάτια να βλέπουν αθλητές και αθλήτριες να αγωνίζονται σε ανοικτούς όμορφους χώρους μακριά από κλειστά γήπεδα.

Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι για αυτό που συνέβη στα ανοιχτά της Πήλου και η διοργάνωση θα γίνει στη σκιά αυτού του τραγικού γεγονότος».

Χαριτίδου

Δήμητρα Χαριτίδου (Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ)

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου, γιατί είναι η τέταρτη φορά μετά το 2018 που το beach volley παραμένει στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και που κάθε χρόνο αναβαθμίζεται.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που πρωταγωνιστεί σε αυτό το κομμάτι, που έχει φέρει το άθλημα της παραλίας μέσα σε πλατείες.

Είχαν γίνει πρωταθλήματα στον Λευκό Πύργο. Στη συνέχεια λόγω τεχνικού προβλήματος δε μας χωρούσε η διοργάνωση, το 2012 μεταφερθήκαμε στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ήρθαμε ξανά το 2018 όταν με τον νέο πρόεδρο της ΕΟΠΕ οραματιστήκαμε όλοι μαζί για αυτό το κομμάτι που μας έφερε μεγάλη συγκίνηση.

Η Θεσσαλονίκη έδειξε τον δρόμο και σε άλλες πόλεις για να κάνουν διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς.

Από το 2018 ως άνθρωπος της πόλης ο κ.Ζεϊμπέκης ήταν ο συνδετικός κρίκος για να ενεργοποιήσουμε και πάλι αυτή την ωραία διοργάνωση. Είχαμε τα δύο χρόνια του κορονοϊού, αλλά αυτό φάνηκε ότι δεν ήταν ανασταλτικό, καθώς οι άνθρωποι του αθλητισμού ήταν σε εγρήγορση και επανήλθαμε το 2022 με τη διοίκηση του κυρίου Ζέρβα που αναβαθμίσαμε την πλατεία, από MASTERS γίναμε GRAND SLAM, έχουμε δυο γήπεδα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί παίζουν πλέον όλοι οι αθλητές μας στην πλατεία Αριστοτέλους.

Φέτος επίσης ανεβήκαμε ένα επίπεδο παραπάνω φέρνοντας τα JUNIORS μέσα στην πλατεία. Όλο αυτό το event έχει αγκαλιαστεί από τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Έρχεται κόσμος από την επαρχία ενώ αρκετοί τουρίστες παραμένουν στις κερκίδες για να το παρακολουθούν. Έχουμε κερκίδες 1000 θέσεων στις όποιες εναλλάσσεται ο κόσμος όλη την ημέρα.

Χωρίς την τοπική αυτοδιοίκηση τίποτα δε θα μπορούσε να γίνει, έχοντας την υποστήριξη του δήμου μας έχουμε καταφέρει να το κάνουμε θεσμό. Έχουμε φέτος την υποστήριξη τα περιφέρεια όπως και τους χορηγούς μας. Θα αναφερθώ στη Befon του κ.Μποτσα που είναι και προσωπικός μου φίλος, τον κύριο Καρασια της bona vita που είναι από το 2018 μαζί μας, όπως και το Lipton Ice Tea που διαχρονικά στηρίζει το μπιτς βόλεϊ. Επίσης στην εταιρεία φύλαξης του κ. Γαλανού που μας δίνει ασφάλεια στο χώρο, αλλά και τους εθελοντές, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Έλληνες διασώστες, τους μικρούς αθλητές που μας βοηθάνε όπου μπορούμε. Φυσικά και την ΕΡΤ3 που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και μας καλύπτει ζωντανά».

Μπουγιούκας

Κώστας Μπουγιούκας (Εκπρόσωπος ΑΕΝ Αγ. Τριάδος)

«Σκοπός της ομάδας μας είναι η διάδοση του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ μέσα από τα κοινωνικά δρώμενα, τον αθλητισμό, το ευ αγωνίζεσθαι και τον συναγωνισμό.

Χαρά μας που είμαστε στο πλευρό αυτής της διοργάνωσης και να πλαισιώσουμε την προσπάθεια για την επιτυχία του GRAND SLAM. Αρωγοί όλων αυτών είμαστε όλοι μας. Εύχομαι να γίνει μία καλή διοργάνωση με επιτυχίες, διασκέδαση και κυρίως υγεία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Παπαδημητρίου

Θοδωρής Παπαδημητρίου (Αθλητής)

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα διεξαχθεί και φέτος το τουρνουά στην Αριστοτέλους. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΟΠΕ, την ΑΕΝ Αγίας Τριάδος. Επίσης χαίρομαι που θα γίνουν και τα τζούνιορς στην Αριστοτέλους και η νέα γενιά θα είναι στις απονομές. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι πως τα τουρνουά όπως της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας βοηθούν στην προβολή του αθλήματος μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ τους αρωγούς στην φετινή μας προσπάθεια και είναι το Gajah the secret island, το AVP wealth management, το join juice bar, το Apallou cafe bar, το Bourbon και το beacharo.

Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές και να παρουσιάσουμε όσο καλύτερο θέαμα μπορούμε. ΕΛπίζω να βοηθήσει και ο καιρός και να γεμίσουν τα δύο γήπεδα».

Τριανταφυλλίδη

Λίζα Τριανταφυλλίδη (Αθλήτρια)

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΟΠΕ για την διοργάνωση αυτού του μεγάλου τουρνουά. Είμαστε ενθουσιασμένες με την συμπαίκτριά μου Διονυσία Μάτιου που θα αγωνιστούμε στην πλατεία Αριστοτέλους. Ανυπομονούμε. Είναι πολύ ωραίο ένας αθλητής να αγωνίζεται σε κεντρικές πλατείες με πάρα πολύ κόσμο να παρακολουθεί. Αναγνωρίζεται το άθλημα σου σε περισσότερο κοινό.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και συγκεκριμένα την Prodea Investments, την AVP wealth management, το Spagopoulos dental care και την Triantafyllidis Beach Arena».

 

Τελευταία Νέα