Agios Nikolaos Championships: Αυτοί είναι οι διεκδικητές του φετινού τίτλου στους άνδρες

Newsroom
Agios Nikolaos Championships: Αυτοί είναι οι διεκδικητές του φετινού τίτλου στους άνδρες

bet365

Δείτε ποιες είναι οι 16 ομάδες που από σήμερα το απόγευμα (29/7) θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών μπιτς βόλεϊ.

Εν ενεργεία πρωταθλητές που θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους, πρώην που θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή, επίδοξοι διεκδικητές του θρόνου, αλλά και οικογενειακοί εμφύλιοι περιλαμβάνονται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ ανδρών -γυναικών, που ξεκινά σήμερα (29/7) στον Αγιο Νικόλαο.

Στο τουρνουά των ανδρών, οι Ιάσωνας Κανέλλος, Άγγελος Μανδηλάρης πήγαν στον Άγιο Νικόλαο για να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρσι στην Κρήτη.

Τα ζευγάρια στους άνδρες

Οι αήττητοι πρωταθλητές

Κανέλλος και Μανδηλάρης επέστρεψαν στον τόπο του περσινού τους θριάμβου, έχοντας κάνει μια εντυπωσιακή πορεία στο φετινό σιρκουί καθώς τρέχουν ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί έχοντας κατακτήσει μάλιστα και τα τρία masters (Athens Golden Cup, Thessaloniki Grand Slam, Xanthi Masters) που έχουν προηγηθεί. Είναι ζευγάρι στην άμμο εδώ και δύο χρόνια, έχουν κατακτήσει ως συμπαίκτες και το πρωτάθλημα στη κατηγορία κάτω των 22 ετών.

Νούμερο 1 στη Πανελλήνια βαθμολογία για δεύτερη φορά

Στο νούμερο 1 της Πανελλήνιας βαθμολογίας για το 2022 βρίσκονται οι Θρακιώτες Ραφαήλ Μπανιώτης, Γιώργος Τερζόγλου, επίτευγμα που πετυχαίνουν για δεύτερη φορά στη καριέρα τους στην άμμο μετά το 2019.

Εμπειρία και νιάτα

Ιωαννίδης και Παπαδημητρίου

Ένα από τα πιο ενδιαφέρον δίδυμα στο φετινό ταμπλό είναι αυτό του Παναγιώτη Ιωαννίδη με τον Θοδωρή Παπαδημητρίου. Ο Παπαδημητρίου είναι από τους πλέον έμπειρους αθλητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 4 πρωταθλήματα Ελλάδας (τα 3 με τον Δημήτρη Νιώπα και 1 με τον Μανώλη Δημητριάδη), ενώ ο Ιωαννίδης αν και συμμετέχει την τελευταία πενταετία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι νέος αθλητής με ταλέντο και με συμπαίκτη τον «Τεό» έχει ανέβει επίπεδο.

Το μέλλον τους ανήκει

Από τα ανερχόμενα δίδυμα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος είναι και ο Στέλιος Τζιουμάκας με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, οι οποίοι είναι και στον εθνικό σχεδιασμό. Ο Τζιουμάκας με τον Χατζηνικολάου είναι συμπαίκτες από το 2021, πέρυσι ήταν Νο1 στη πανελλήνια βαθμολογία και φέτος ήρθαν στον Άγιο Νικόλαο ως Νο3.

Οι... πιστοί στρατιώτες της άμμου

Ο Γιώργος Καντιώτης και ο Νίκος Ντόντης είναι μαζί από το καλοκαίρι του 2019 έχοντας κατακτήσει δύο φορές την 7η θέση στην τελική κατάταξη (με κορυφαία στιγμή την 3η θέση στο Αντίριο), αλλά κυρίως είναι μαζί σε όλα τα τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με οδηγό την αγάπη τους για του μπιτς βόλεϊ και σύμμαχο τη χημεία που έχουν αναπτύξει εντός και εκτός γηπέδου, συμμετείχαν και φέτος σε όλα τα τουρνουά στα οποία μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή, κατακτώντας δύο Open σε Καλαμάτα, Θάσο και φτάνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας που τους εξασφάλισε για πρώτη φορά την απευθείας πρόκριση τους για τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο.

Από τα περασμένο Μάρτιο οι Ντόντης, Καντιώτης έχουν ξεκινήσει προπονήσεις με τον Κώστα Ποθητάκη.

Ήρθαν για να μείνουν

Κόλα και Ντάλλα

Από τις κορυφαίες ομάδες στο φετινό τουρ είναι και ο Αντιόλ Κόλα με τον Σταύρο Ντάλλα. Το νεαρό δίδυμο μετά την περυσινή 5η θέση στην Ελλάδα, έρχονται πάλι φέτος στον Άγιο Νικόλαο για να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα μετάλλιο. Έχουν λάβει μέρος φέτος σε πέντε τουρνουά του Beach Pro Tour (Ταϊλάνδη, Μαδρίτη, Τσέρβια Ιταλία, Ρόδος, Ίος), κατέκτησαν το τουρνουά Open στην Ικαρία και θα παλέψουν στην άμμο του Αγίου Νικολάου για την διάκριση.

Πρώτη φορά στα τελικά του Πανελληνίου μπιτς βόλεϊ

Μετά από τέσσερα καλοκαίρια ως συμπαίκτες, ο Γιώργος Καλιανίδης με τον Σπύρο Τερζόγλου θα αγωνιστούν στα τελικά του Agios Nikolaos Championships για πρώτη φορά στη καριέρα τους. Ο Σπύρος Τερζόγλου είναι ο αδερφός του Γιώργου (που έχει συμπαίκτη τον Μπανιώτη) και αναμένεται για άλλη μία χρονιά να υπάρξει κόντρα μεταξύ... αδερφών στην άμμο του Αγίου Νικολάου.

Οι... πρωτάρηδες

Η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε μέσω των προκριματικών είναι αυτή του Κώστα Στάιου και του Παναγιώτη Σεμιτέκολου. Το δίδυμο από την Αθήνα θα αγωνιστεί στην άμμο του Αγίου Νικολάου για πρώτη φορά, με τη χαρά τους για την επιτυχία που έκαναν να είναι εμφανής μόλις νίκησαν στα προκριματικά και σφράγισαν το εισιτήριο για το Agios Nikolaos Championships.

Οι Entry List ανδρών

1. Ραφαήλ Μπανιώτης, Γιώργος Τερζόγλου 1512,5 βαθμούς
2. Παναγιώτης Ιωαννίδης, Θοδωρής Παπαδημητρίου 1369,25 βαθμούς
3. Στέλιος Τζιουμάκας, Δημήτρης Χατζηνικολάου 1320 βαθμούς
4. Ιάσωνας Κανέλλος, Άγγελος Μανδηλάρης 1295 βαθμούς
5. Γιώργος Καντιώτης, Νίκος Ντόντης 1256 βαθμούς
6. Αντιόλ Κόλα, Σταύρος Ντάλλας 1230 βαθμούς
7. Γιώργος Καλιανίδης, Σπύρος Τερζόγλου 996 βαθμούς ειναι το 4ο καλοκαίρι
8. Κωνσταντίνος Στάικος, Παναγιώτης Σεμιτέκολος 678 βαθμούς

 

Τελευταία Νέα