Ντάλλας/ Κόλα στο Gazzetta: «Στόχος το μετάλλιο στην Ιο, πολύ δυνατό το τουρνουά της Θεσσαλονίκης»

Φώτης Καρακούσης
Ντάλλας/ Κόλα στο Gazzetta: «Στόχος το μετάλλιο στην Ιο, πολύ δυνατό το τουρνουά της Θεσσαλονίκης»

bet365

Οι Σταύρος Ντάλλας και Αντιόλ Κόλα μιλάνε στο Gazzetta για την φετινή χρονιά στο Beach Volley, το δυνατό τουρνουά της Θεσσαλονίκης και δεν κρύβουν πως στόχος είναι το μετάλλιο στο τουρνουά Open της Ίου και μια καλή πορεία στο Παγκόσμιο στο ίδιο νησί.

Η αλήθεια είναι πως για χρόνια το beach volley, αλλά και συνολικά θα λέγαμε ο αθλητισμός στην χώρα μας πέρασε μια κρίση λόγω κυρίως των οικονομικών προβλημάτων. Το τελευταίο διάστημα όμως μιλώντας για την άμμο βλέπουμε να γίνεται μια νέα προσπάθεια. Μια προσπάθεια από παιδιά που δείχνουν διάθεση να ασχοληθούν μόνο με το συγκεκριμένο άθλημα, αφήνοντας την σάλα.

Δύο από τα παιδιά αυτά είναι ο Σταύρος Ντάλλας και ο Αντιόλ Κόλα. Ο 24χρονος Αθηναίος και ο 22χρονος Ηρακλειώτης, που είναι μέλη του Εθνικού Σχεδιασμού Beach Volley μίλησαν στο Gazzetta γι' αυτή την προσπάθεια. Για τα έως τώρα τουρνουά του Συντάγματος και της Αριστοτέλους, αλλά και για το τουρνουά Open της Ίου.

Δεν έκρυψαν μάλιστα πως στο πανέμορφο αυτό νησί θα ήθελαν να κατακτήσουν και μετάλλιο.

Πως βλέπετε τα έως τώρα παιχνίδια στο τουρνουά της Θεσσαλονίκης;

Κόλα: «Είναι ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Εγώ εντυπωσιάστηκα από τα προκριματικά. Έχουν κατέβει πολλοί παίκτες από την σάλα, μεγάλα ονόματα και είδαμε πολύ ωραία ματς και χθες και προχθές»

Ντάλλας: «Συμφωνώ απόλυτα και αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυνατό και το κυρίως ταμπλό. Με διεθνείς συμμετοχές όπως η Νορβηγία που κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι και της Κύπρου και ελπίζω να πάει το τουρνουά καλύτερο και από την πλατεία Συντάγματος που κατακτήσαμε την 3η θέση».

Αυτο που έχουν πει πολλοί αθλητές ως τώρα για τα προκριματικά και πόσο δυνατά ήταν ισχύουν; Γιατί μπορεί να μην παίξατε σε αυτά, αλλά σίγουρα έχετε δει.

Κόλα: «Είναι αρκετά πιο δυνατά τα προκριματικά στην Αριστοτέλους από αυτά του Συντάγματος όντως».

Ντάλλας: «Ήρθαν πολλά άτομα από την σάλα που ίσως πήραν λίγο χρόνο εκτός, έκαναν τις διακοπές τους, ξεκουράστηκαν και αποφάσισαν να δοκιμαστούν και στην άμμο και αυτό ανέβασε το επίπεδο των προκριματικών».

Τα τουρνουά για εσάς συνεχίζονται και μετά από αυτό της Αριστοτέλους όπου στόχος είναι να φτάσετε όσο πιο ψηλά γίνεται, έρχεται το Open της Ίου για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά φυσικά και το Παγκόσμιο στο ίδιο νησί. Πως βλέπετε τους συγκεκριμένους αγώνες;

Κόλα: «Ίος, έχουμε πάλι την ευκαιρία να παίξουμε σε ένα Παγκόσμιο Τουρνουά και να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας και θέλουμε να παίξουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Όσον αφορά το Open θέλουμε να κατακτήσουμε μια καλή θέση, στόχος είναι το μετάλλιο».

Ντάλλας: «Έχοντας κάνει εμφανίσεις πλέον στο εξωτερικό και νιώθοντας πιο έμπειροι, ανυπομονούμε για ένα διεθνές τουρνουά στην χώρα μας. Η Ίος είναι ένα νησί με ανθρώπους που αγαπάνε το άθλημα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Nτάλλας και Κόλα

Υπήρξε μια εποχή που το μπιτς βόλεϊ είχε μια πτώση, βλέπετε το τελευταίο διάστημα αυτό να αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο;

Κόλα: «Υπήρχε μια πτώση, αλλά τώρα φαίνεται πως δουλεύουν πολύ σκληρά στο κομμάτι του μπιτς βόλεϊ, αυτό φαίνεται και από τα τουρνουά που κάνουν. Δηλαδή ειδικά φέτος στην Πλατεία Συντάγματος, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην Ξάνθη και φυσικά στον Άγιο Νικόλαο. Είναι καταπληκτικά μέρη που μαζεύουν και θα μαζέψουν πολύ κόσμο και ο κόσμος θα δει πολύ ωραίο θέαμα».

Ντάλλας: «Ταυτόχρονα με τα κέντρα Εθνικού σχεδιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με εμάς και άλλα παιδιά να δουλεύουμε όλο τον χρόνο κάποιοι αποκλειστικά στο άθλημα αυτό, κάποιοι βοηθητικά, αλλά όλο τον χρόνο, βελτιωνόμαστε περισσότερο και πιο γρήγορα και είμαστε σε θέση πλέον να μπορούμε να ανταγωνιστούμε ομάδες του εξωτερικού και να στοχεύουμε ψηλά».

Κόλα: «Είναι και η πρώτη χρονιά που παίζουμε μαζί ως ομάδα και κάνουμε και προπονήσεις. Εγώ όπως ξέρετε είμαι από το Ηράκλειο της Κρήτης και δεν ήταν εύκολο γιατί τα προηγούμενα χρόνια κατεβαίναμε μόνο στα τουρνουά και παίζαμε».

Πόσο έχει βοηθήσει όλος αυτός ο σχεδιασμός; Βλέπετε να γίνεται περισσότερη δουλειά και από την Ομοσπονδία;

Κόλα: «Φυσικά και σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ και ο προπονητής μας ο Κώστας Ποθητάκης»

Ντάλλας: «Ο κύριος Ποθητάκης όντως είναι από πάνω μας, μας στηρίζει όπως και ο γυμναστής μας Αντώνης Καραβίνος, με τον κύριο Παρασκευόπουλο να έχει στήσει μια πολύ ωραία ομάδα και ταυτόχρονα όλα τα παιδιά να είμαστε δυνατοί παίκτες και να έχουμε και έναν ωραίο υγιή ανταγωνισμό και συναγωνισμό και να γινόμαστε μέσα από αυτό όλο και καλύτεροι».

Κόλα: «Υπάρχει ένα πολύ ωραίο κλίμα μεταξύ μας. Μεταξύ όλων των ομάδων και αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά. Είναι σαν να είμαστε όλοι συμπαίκτες και αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο όταν παιζουμε».

Όσον αφορά το μέλλον, ποιοι είναι οι στόχοι; Υπάρχει σκέψη και για σάλα;

Κόλα: «Σάλα όχι. Εμείς ασχολούμαστε αποκλειστικά με το μπιτς βόλεϊ Συνολικά δεν έχω παίξει πολύ σάλα. Όσον για το μέλλον, θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα και πιο ψηλά γίνεται και να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε το ιδιο και περισσότερο αυτό το άθλημα».

Ντάλλας: «Ναι ναι είμαστε ομάδα που παίζουμε μόνο άμμο πλέον. Εγώ για πρώτη φορά φέτος δεν έπαιξα καθόλου σε σάλα και έχω αφοσιωθεί σε αυτό. Στοχεύουμε στο να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Εμάς είναι οι αρχές μας και θα δείξει που θα βγει. Θα δίνουμε το 100% στους αγώνες γιατί το μπιτς βόλεϊ είναι κάτι που λατρεύουμε».

 

Τελευταία Νέα