Έλειψε από τους φίλους του Beach Volley το τουρνουά στο Σύνταγμα

Έλειψε από τους φίλους του Beach Volley το τουρνουά στο Σύνταγμα

bet365

Δεν υπάρχει φίλος του Beach Volley που από την πρώτη κιόλας μέρας διεξαγωγής του να μην σκέφτηκε πως έλειψε πολύ από το άθλημα αυτό του τουρνουά στο Σύνταγμα.

Για πολλά χρόνια όταν μιλάγαμε για Beach Volley, το μυαλό όλων μας πήγαινε σε όμορφα νησιά και παραλίες γεμάτες κόσμο που μαζί με το μπάνιο του απολάμβανε και το θέαμα του βασιλιά του καλοκαιριού. Πριν 12 χρόνια έγινε η πρώτη υπέρβαση, όταν αγώνες του συγκεκριμένου αθλήματος μεταφέρθηκαν από τις παραλίες και τα νησιά και πήγαν στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο κέντρο για την ακρίβεια δεν γινόταν, καθώς μιλάμε για την πλατεία Συντάγματος. Στην πιο γνωστή πλατεία της χώρας και μια από τις πιο γνωστές σε όλον τον κόσμο, απολαύσαμε πριν 12 όπως αναφέραμε χρόνια, ένα άθλημα που ειδικά στην χώρα μας δεν είχαμε συνηθίσει να το βλέπουμε σε τέτοια μέρη. Το τουρνουά στο Σύνταγμα είχε κάνει μεγάλη αίσθηση και είχε ανεβάσει τις προσδοκίες όλων μας για την συνέχεια.

Μια συνέχεια που δεν ήταν ανάλογη, καθώς το beach volley και το βόλεϊ συνολικά, πέρασε δύσκολες στιγμές, με τα οικονομικά προβλήματα να κάνουν για τα καλά την εμφάνισή τους. Προβλήματα που όπως ήταν λογικό, ξέκοψαν με την μία τις όποιες σκέψεις υπήρχαν για να δούμε και πάλι στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας το πιο δημοφιλές άθλημα του καλοκαιριού.

Φέτος και μετά τις προσπάθειες που γίνονται από την Ομοσπονδία συνολικά για το βόλεϊ, αποφασίστηκε να γίνει το μεγάλο βήμα και να επιστρέψει η άμμος στην Πλατεία Συντάγματος και πραγματικά το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε όλοι, είναι πως το συγκεκριμένο τουρνουά έλειψε από τους φίλους του αθλήματος.

Έλειψε αυτό το δέος που νιώθει κάποιος βλέποντας αγώνες στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα αγώνες που έχουν να κάνουν στο μυαλό όλων με παραλία. Έλειψε το να βλέπουμε beach volley με γεμάτες κερκίδες και την ατμόσφαιρα να θυμίζει το ένδοξο παρελθόν του αθλήματος. Έλειψε αυτό το τουρνουά, όπως και αυτό στην Πλατεία Αριστοτέλους που έρχεται.

Το beach volley έχει ανάγκη τέτοιες διοργανώσεις. Μία βόλτα στο Σύνταγμα να κάνεις αυτή την ημέρα και θα καταλάβεις πόσο διαφήμιση για το άθλημα είναι οι αγώνες αυτοί. Μέσα σε μιάμιση ώρα και 3 αγώνες, άλλαξε τρεις φορές ο κόσμος στις εξέδρες. Σε απλά μαθηματικά, μέσα σε τόσο λίγο διάστημα, περίπου 2.000 άνθρωποι είδαν έστω και πέντε φάσεις. Και πως να μην το δουν, όταν διεξάγεται σε ένα σημείο που ειδικά αν είσαι τουρίστας δεν γίνεται να μην περάσεις.

Αυτό το πρώτο, μεγάλο στοίχημα έχει κερδηθεί και με το παραπάνω και είναι δεδομένο πως Σαββάτο και Κυριακή δεν θα υπάρχει θέση να κάτσεις. Το beach volley με την επιστροφή του τουρνουά του Συντάγματος δείχνει να επιστρέφει για τα καλά και μακάρι πλέον κάθε χρονιά να αρχίζει ή να τελειώνει από το Σύνταγμα. Να γίνει ένα τουρνουά θεσμός που θα μπορέσει να απογειώσει το άθλημα που η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια πέρασε πολλά.

Δύο λόγια για την εγκατάσταση του Athens Gold

Η εγκατάσταση μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων είναι έτοιμη να υποδεχθεί μετά από 12 χρόνια το Athens Golden Cup.

Μία αθλητική εγκατάσταση διαφορετική από τις άλλες τοποθετήθηκε στην πλατεία Συντάγματος εντυπωσιάζοντας περαστικούς και επισκέπτες. Το γήπεδο μπιτς βόλεϊ είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της άμμου, με τον βασιλιά του καλοκαιριού να μπαίνει και πάλι δυναμικά στις ζωές μας μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Πριν την τοποθέτηση της εντυπωσιακής κατασκευής στην πλατεία Συντάγματος έγιναν ειδικές στατικές μελέτες, ενώ η εγκατάσταση ανταποκρίνεται σε όλες τις αυστηρές προδιαγραφές για να είναι φιλική με το περιβάλλον.

Για τις ανάγκες του αγωνιστικού χώρου κουβαλήθηκαν 160 κυβικά ειδικής χαλαζιακής άμμου (περίπου 10 φορτηγά). Η χαλαζιακή άμμος προέρχεται από σύνθλιψη φυσικού χαλαζία. Είναι υψηλής ποιότητας υλικό, ειδικά επεξεργασμένο με ειδικά χαρακτηριστικά που διαφέρουν πολύ από την απλή άμμο θαλάσσης ή ποταμού ή την άμμο που παρασκευάζεται σε λατομεία και χρησιμοποιείται στις οικοδομές.

Δε ζεσταίνεται από τον ήλιο και διατηρεί τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το χρώμα της είναι γαλακτώδες λευκό. Επίσης δεν σηκώνει σκόνη προς τους θεατές και τους γύρω χώρους καθώς λόγω της πυκνότητας της παραμένει σταθερή στο χώρο.

Οι εξέδρες του γηπέδου είναι χωρητικότητας 800 θέσεων για τους θεατές, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επισήμους (VIP) δημοσιογραφικά, αποδυτήρια αθλητών, τέντες της οργανωτικής επιτροπής, των διαιτητών αλλά και τουαλέτες για τους αθλητές και το κοινό. Για τον φωτισμό θα χρησιμοποιηθούν τέσσερις πυλώνες που ο κάθε ένας θα έχει τρεις προβολείς. Κάθε προβολέας led έχει δύναμη φωτισμού 72.000 lumen, δηλαδή, σύνολο 860.000 lumen.

 

Τελευταία Νέα