«Εσβησε» το όνειρο για τους Ολυμπιακούς για Αρβανίτη και Καραγκούνη

«Εσβησε» το όνειρο για τους Ολυμπιακούς για Αρβανίτη και Καραγκούνη

bet365

Η Ρωσία κέρδισε την Ελλάδα με 2-0 στη Χάγη και το ελληνικό μπιτς βόλεϊ δεν θα έχει εκπροσώπηση στο Τόκιο.

Η Ρωσία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Ελλάδα, στα ημιτελικά του Continental Cup στο μπιτς βόλεϊ στη Χάγη.

Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, καθώς μόνο η νικήτρια ομάδα του τουρνουά θα πάρει την πρόκριση.

Στον πρώτο αγώνα οι Μαρία Κλέπκου και Έλενα Μπάκα είχαν δύσκολη αποστολή απέναντι στις Νταμπίζα και Ρούντιχ. Το δίδυμο από την Ρωσία επικράτησε με 2-0 σετ (21-15, 21-15) με αποτέλεσμα οι Αρβανίτη και Καραγκούνη να πρέπει να κερδίσουν πάση θυσία τις Μποτσάροβα και Βορόνινα (πρωταθλήτριες Ευρώπης και κόσμου στην Κ19) ώστε να πάει η σειρά στο «χρυσό ματς».

Tο ελληνικό δίδυμο ωστόσο δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 2-1 σετ (21-19, 17-21, 10-15) με αποτέλεσμα να σβήσει οριστικά η πιθανότητα για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο πρώτο σετ οι Ρωσίδες είχαν σταθερά το προβάδισμα, αλλά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν με πάνω από 2 πόντους. Στο 18-17 υπέρ τους όμως ήρθε ένα σερί 3-0 χάρη στις άμυνες της Αρβανίτη και το καλό σερβίς της Καραγκούνη, με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να πάει τελικά στα ελληνικά χέρια (21-19) από λάθος στην επίθεση από την Βορίνινα.

Στο δεύτερο σετ οι Ρωσίδες ξεκίνησαν εντυπωσιακά έχοντας προβάδισμα 7 πόντων (12-5). Εκεί αντέδρασε το ελληνικό δίδυμο και μείωσε σε 15-12, όμως δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή, με το σετ να καταλήγει στις Ρωσίδες (21-17) και να πηγαίνει το ματς σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί το μπλοκ του ρωσικού δίδυμου έδωσε «αέρα» δύο πόντων (6-4), όμως η Καραγκούνη με δύο προσωπικούς πόντους ισοφάρισε σε 7-7. Στο 8-8 ένα λάθος σερβίς της Καραγκούνη και ένας τυχερός πόντων των Ρωσίδων τους έδωσε προβάδισμα τριών πόντων (11-8). Εκεί το σκορ ξέφυγε με τις Βορόνινα και Μποτσάροβα να κερδίζουν το ματς και παράλληλα την πρόκριση για τον τελικό, σβήνωντας οριστικά το όνειρο για εκπροσώπηση του ελληνικού μπιτς βόλεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Τελευταία Νέα