Αυτός είναι ο Τζέισον Καπόνο! (pics & vids)

Αυτός είναι ο Τζέισον Καπόνο! (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Αυτός είναι ο Τζέισον Καπόνο! (pics & vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια πολύ σημαντική μεταγραφή και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Τζέισον Καπόνο, ο οποίος έρχεται στην Ευρώπη για... πολλά τρίποντα!

Ο Τζέισον Καπόνο ανήκει πλέον στο «πράσινο» ρόστερ και το σίγουρο είναι ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έχει στη διάθεσή του ένα πολύ ισχυρό «όπλο» για την περιφέρεια της ομάδας του. Το πόσο θα προσφέρει όμως στον Παναθηναϊκό ο Αμερικανός φόργουορντ θα φανεί στο παρκέ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την καριέρα του Καπόνο, ο οποίος στα 31 του χρόνια θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό προσφέρεται σε απόδοση 3.10 στη vistabet

Ο Καπόνο γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1981 στην Καλιφόρνια και είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο πολύ καλό Πανεπιστήμιο UCLA από το 1999 μέχρι το 2003. Τότε ήταν η χρονιά όπου ο Λευκός Αμερικανός έγινε ντραφτ, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να τον επιλέγουν στο νούμερο 31 του δεύτερου γύρου. Στο συγκεκριμένο ντραφτ νούμερο 1 ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (αγωνίστηκε μαζί με τον Καπόνο στο Κλίβελαντ), ενώ υπήρχαν ακόμα Καρμέλο Άντονι, Ντουέιν Γουέιντ, Κρις Μπος αλλά και... Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Η πρώτη του χρονιά στο NBA με την φανέλα των Καβς δεν ήταν άσχημη, καθώς πήρε μέρος σε 41 αγώνες (3 βασικός) τελειώνοντας με 3.5 πόντους μέσο όρο αλλά 47% στα τρίποντα. Φάνηκε από την αρχή ότι ο Καπόνο ήταν ένας... δολοφόνος από την γραμμή των 7.25 μ.

Την επόμενη σεζόν μετακόμισε στους Μπόμπκατς όπου πήρε σαφώς μεγαλύτερο ρόλο από εκείνο που είχε στο Κλίβελαντ. Ανέβηκε στους 8.5 πόντους ανά αγώνα, ήταν σταθερά καλός στα τρίποντα (41%) και αγωνίστηκε σε συνολικά 81 παιχνίδια (14 βασικός). Οι εμφανίσεις του αυτές τον καθιέρωσαν ως ένα πολύ καλό ρολίστα και το 2005 τον απέκτησε το Μαϊάμι που είχε ήδη στο ρόστερ παίκτες όπως ο Ντουέιν Γουέιντ και ο Σακίλ Ο' Νιλ και ήταν έτοιμο για το βήμα παραπάνω. Αυτό έγινε με τον Καπόνο και τους συμπαίκτες του να κατακτούν το πρωτάθλημα σε μια χρονιά που ο ίδιος πήρε μέρος σε 52 παιχνίδια (2 βασικός) με 4.1 πόντους και 39% μέσο όρο ανά αγώνα. Η επόμενη του χρονιά με την φανέλα των Χιτ ήταν από αριθμούς η καλύτερή του στον μαγικό κόσμο. Αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια βασικός (71 συνολικά) με το εκπληκτικό 51% στα τρίποντα και 10 περίπου πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα!

Και αν ομαδικά η χρονιά δεν ήταν πολύ καλή για τους Χιτ, ο Καπόνο εκτός από τους πολύ καλούς του αριθμούς, κέρδισε και τον διαγωνισμό τριπόντων στο All Star Game και είχε καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς σουτέρ του ΝΒΑ. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο Τορόντο με τους Ράπτορς, με την φανέλα των οποίων είχε δύο γεμάτες σεζόν με συνολικά 166 παιχνίδια (7.2 πόντους το 2007-08 & 8.2 πόντους το 2008-09) και σταθερά πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα (48% & 42%). Το σημαντικό για τον ίδιο όμως ήταν ότι κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον διαγωνισμό τριπόντων στο All Star Game, κάτι που σίγουρα μόνο μικρό επίτευγμα δεν είναι για τον Καπόνο.

Η συνέχεια της καριέρας του τον βρήκε με την φανέλα των 76ers. Στη Φιλαντέλφεια είχε μια μέτρια σεζόν από συμμετοχές και αριθμούς (57 παιχνίδια & 5.7 πόντους ανά παιχνίδι) και στην συνέχεια ήρθε η πτώση της καριέρας του Τζέισον Καπόνο. Έμεινε για ακόμα μια χρονιά στους 76ers με μόλις όμως 24 παιχνίδια, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε την ευκαιρία που του έδωσαν πέρυσι οι Λέικερς, καθώς ποτέ δεν βρήκε ρόλο στην ομάδα από το Λος Άντζελες και πήρε μέρος σε μόλις 27 αναμετρήσεις (2 πόντους μέσο όρο). Αυτό είναι και το μεγάλο ερωτηματικό για τον 31χρονο φόργουορντ.

Είναι δεδομένο ότι έχει την ποιότητα όχι μόνο να προσφέρει στον Παναθηναϊκό αλλά και να τον ανεβάσει επίπεδο. Μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη, καθώς εκτός από εξαιρετικό σουτ έχει και σωματικά προσόντα να βοηθήσει αμυντικά τους «πράσινους». Δεν μπορεί εξάλλου να είναι κακός ένας παίκτης που είχε ρόλο στους πρωταθλητές ΝΒΑ του 2006 και έχει αναδειχθεί δύο συνεχόμενες φορές νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων σε All Star Game.

 

Τελευταία Νέα