Μοντέρνο πένταθλο: Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής γίνεται ομοσπονδιακός στην Ελλάδα

Newsroom
Μοντέρνο πένταθλο: Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής γίνεται ομοσπονδιακός στην Ελλάδα

bet365

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του μοντέρνου πεντάθλου, Τζέιμι Κουκ, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και γίνεται ομοσπονδιακός προπονητής στην Ελλάδα!

Ένα από τα κορυφαία ονόματα του μοντέρνου πεντάθλου έρχεται στην Ελλάδα για να γίνει ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο λόγος για τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης, Τζέιμι Κουκ, ο οποίος θα αναλάβει να ανεβάσει το επίπεδο στο άθλημα στην χώρα μας, σε μία περίοδο που και το ίδιο το άθλημα αλλάζει, με την αφαίρεση της ιππασίας.

Ο Κουκ ήταν ο πρώτος Βρετανός μετά από 25 χρόνια, το 2018, που κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ενώ ένα χρόνο μετά αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ το 2021 στο Ρίο κατετάγη ένατος. Είναι μάλιστα και ο πρώτος νικητής στην ιστορία του Παγκοσμίου κυπέλλου στο άθλημα, το 2016.

Στα 31 του αποφάσισε να αποσυρθεί και να ξεκινήσει προπονητική καριέρα, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα.

«Είναι τεράστια ευκαιρία για μένα. Υπάρχουν φανταστικά ταλέντα στην Ελλάδα που με σωστή καθοδήγηση έχουν προοπτικές να φέρουν την χώρα σε παγκόσμια επίπεδα. Ο ρόλος μου θα αφορά όλους τους τομείς. Το μανατζάρισμα των αθλητών, το μπάτζετ, την ανάπτυξη… Ότι περιλαμβάνει το coaching. Είναι μια ευκαιρία να βγω έξω από την ασφαλή μου ζώνη και να τεστάρω τις δυνατότητές μου μακριά από την Βρετανική ομοσπονδία» δήλωσε ο Κουκ στο insidethegames.

 

Τελευταία Νέα