Σαν σήμερα: Το ιστορικό ρεκόρ του Μούμογλου με 143 πόντους σε ένα ματς! (pics)

Γιώργος Κούβαρης
Σαν σήμερα: Το ιστορικό ρεκόρ του Μούμογλου με 143 πόντους σε ένα ματς! (pics)

bet365

Πριν από ακριβώς 48 χρόνια, ο Αριστείδης Μούμογλου του Ηρακλή έμελλε να σημειώσει ένα ασύλληπτο ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ το οποίο παραμένει «στοιχειωμένο» μέχρι και σήμερα!

Ήταν 13 Ιουλίου 1972 και η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον ΒΑΟ στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον». Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω στον Αριστείδη Μούμογλου ο οποίος κυνηγούσε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της χρονιάς.

Η ομάδα του Βυζαντινού είχε «κατεβάσει» την ομάδα των Νέων και η εντολή του -τότε- προπονητή του του «Γηραιού», Ηρακλή Κλάγκα, ήταν σαφής: «Όλες οι μπάλες στον Μούμογλου!»

Αυτό ήταν: Εκείνη τη βραδιά όπου έπεφτε η αυλαία του πρωταθλήματος έμελλε να σημειωθεί ένα ρεκόρ το οποίο δεν πρόκειται να καταρριφθεί ποτέ! Ο Ηρακλής επικράτησε εύκολα του ΒΑΟ με 170-94 και ο Αριστείδης Μούμογλου σταματούσε στους 143 πόντους, έχοντας σημειώσει 63 στο πρώτο ημίχρονο και άλλους 80 στο δεύτερο! Αποτέλεσμα; Η εν λόγω επίδοση να γραφτεί τότε και στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες και μάλιστα σε μια εποχή που δεν υπήρχε το τρίποντο!

Βέβαια υπήρχε και μια ένσταση αφού πολλοί υποστήριξαν ότι οι πόντοι ήταν 145 και όχι 143 επειδή το τελευταίο καλάθι κρίθηκε ως εκπρόθεσμο: «Το χέρι μου έπαθε… αγκύλωση» είχε δηλώσει ο ίδιος στην εφημερίδα «Μακεδονία» μία ημέρα μετά το φοβερό ρεκόρ. Μάλιστα ο Μούμογλου αναδείχθηκε στο τέλος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 654 πόντους έναντι των 601 του Τάκη Μάγλου (Παγκράτι).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα