Η 45άρα του Γκάλη και η επική νίκη επί της Σοβιετικής Ένωσης! (vid)

Gazzetta team
Η 45άρα του Γκάλη και η επική νίκη επί της Σοβιετικής Ένωσης! (vid)

bet365

Σαν σήμερα (24/6), πριν από ακριβώς 31 χρόνια, η Εθνική ομάδα πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ απέναντι στην καλύτερη Σοβιετική Ένωση όλων των εποχών!

«Η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να επαναλάβει το θαύμα του 1987. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι τα θαύματα δεν επαναλαμβάνονται εύκολα, ωστόσο με την πρόκρισή της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης έχει ήδη δικαιώσει το θρίαμβο του '87» υπερθεμάτιζε ο Φίλιππος Συρίγος στο τζάμπολ του ημιτελικού του Eurobasket 1989 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σοβιετική Ένωση.

Σαν σήμερα (24/6), λοιπόν, η Ελλάδα πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, επικρατώντας της Ε.Σ.Σ.Δ. με 81-80 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση!

Ο Νίκος Γκάλης φόρτωσε με 45 πόντους (8/9 βολ., 17/31 δίπ., 1/2 τρίπ.) το καλάθι των Σοβιετικών που είχαν υποστεί όλη κι όλη μια ήττα από τη Γιουγκοσλαβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ στο διάστημα ανάμεσα στις... βολές του Καμπούρη και τον ημιτελικό του Ζάγκρεμπ! Στο τουρνουά, λοιπόν, που συνυπήρξαν ο Γκάλης, ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο Άρβιντας Σαμπόνις και ο Τόνι Κούκοτς, η Ελλάδα έριξε στο καναβάτσο την καλύτερη Σοβιετική Ένωση όλων των εποχών.

Το τρίποντο του Χριστοδούλου στα 55" για το φινάλε (με χαρακτηριστική την κίνηση του Γκάλη να πανηγυρίζει όταν η μπάλα ήταν ακόμα στον αέρα) έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου κι ενώ στο μεσοδιάστημα ο Φάνης... έσβησε τον Βολκόφ και τον Τιχονένκο! Η τελευταία επίθεση των Σοβιετικών κατέληξε σε βήματα του Βέτρα και η Ελλάδα πανηγύριζε την επική πρόκριση στον τελικό όπου εν συνεχεία υποκλίθηκε στην παρέα του Ντράζεν.

ΕΛΛΑΔΑ (Κιουμουρτζόγλου): Γκάλης 45, Παταβούκας, Γιαννάκης 6, Καμπούρης 2, Στεργάκος 9, Αγγελίδης, Φιλίππου, Ανδρίτσος, Φασούλας 7, Παπαδόπουλος, Χριστοδούλου 12.

ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (Γκαράστας): Βέτρα 2, Σοκ 2, Μπερεσνόι, Μαρτσιουλιόνις 11, Βολκόβ 11, Τιχονένκο 22, Κουρτινάιτις, Σαμπόνις 19, Γκαντάσεβ, Χομίτσιους 7, Μπελοστένι 6, Γκομπόροφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα