Σαν σήμερα: Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ με την μεγαλύτερη ανατροπή στα χρονικά! (pics & vids)

Σαν σήμερα: Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ με την μεγαλύτερη ανατροπή στα χρονικά! (pics & vids)
Μία ανατροπή που φάνταζε αδύνατη, αλλά η «κιτρινόμαυρη» ψυχή μίλησε και η ΑΕΚ έκανε το πιο απίστευτο comeback στα χρονικά, για να στεφθεί πρωταθλήτρια το 2002! Το gazzetta.gr θυμάται...

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Δεκαοκτώ χρόνια πέρασαν από τότε που η ΑΕΚ με πείσμα, θέληση και πολύ ιδρώτα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Στις 5 Ιουνίου 2002, η «Βασίλισσα» του Ντράγκαν Σάκοτα ανέβηκε στην κορυφή, κάνοντας στην άκρη τον Ολυμπιακό, έπειτα από την πιο επική ανατροπή που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό μπάσκετ.

Ήταν το όγδοο και τελευταίο πρωτάθλημα που μπήκε στην τροπαιοθήκη του κιτρινόμαυρου συλλόγου μέχρι σήμερα.

Μπαίνοντας στη μηχανή του χρόνου, όλα έδειχναν πως οι Πειραιώτες θα ήταν εκείνοι που θα πανηγύριζαν τον τίτλο στο τέλος, αφού προηγούνταν στη σειρά των τελικών με 2-0. Άλλωστε, η αυτοπεποίθηση του Ολυμπιακού ήταν πολύ μεγάλη, από τη στιγμή που είχε αποκλείσει τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό κι έκανε break στο ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό (74-82). Από την άλλη, οι παίκτες της ΑΕΚ άκουγαν τα... εξ' αμάξης από τον Τύπο της εποχής, γεγονός που δεν βοηθούσε την ψυχολογία τους.

Οι «ερυθρόλευκοι», με το 2-0 που έκαναν στο ΣΕΦ (75-70) πήγαν ξανά στο ΟΑΚΑ, με το μυαλό στη... φιέστα, έχοντας εξοπλιστεί με σαμπάνιες και πούρα! Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον αντίπαλο να πανηγυρίσει στην έδρα τους κι επικράτησαν με 85-78. Στο Game 4, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από το ΣΕΦ, έστω και με ένα πόντο (60-61).

Όλα θα κρίνονταν πια στην έδρα του «Δικεφάλου». Ένα παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» και για τους δύο. Η ΑΕΚ, όμως, ήταν έτοιμη να ολοκληρώσει το comeback της μετά την ισοφάριση. Δεν θα άφηνε τέτοια ευκαιρία, τόσο απλά.

Ο Κακιούζης, ο Ντικούδης, ο Χατζής, ο μόλις 18 ετών Ζήσης και οι υπόλοιποι ετοιμάστηκαν για την απόλυτη «μάχη». Στο 21ο λεπτό το σκορ έγραφε 48-31, με τους γηπεδούχους να «χτυπούν» τις αδυναμίες των παικτών του Λευτέρη Σούμποτιτς. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, μάζεψαν τα... κομμάτια τους και μείωσαν στο 56-51 στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι τρίποντες... βόμβες του Τόμιτς και του Ρισασέ έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά για τρεις πόντους (59-61, 34') και το κοινό παρακολουθούσε αποσβολωμένο.

Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, με μπροστάρη τον Χατζή, έκαναν επιμέρους 20-11, για να νικήσουν τελικά με 79-70, να γράψουν το 3-2 στη σειρά και να κατακτήσουν το τρόπαιο!

Ένα τρόπαιο, που είχαν να γευτούν την χαρά του 32 ολόκληρα χρόνια.

Κόσμος, παίκτες κι επιτελείο έγιναν ένα!

Η ΑΕΚ ήταν και πάλι στην κορυφή της Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 43-31, 56-51, 79-70.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ζήσης 2, Κακιούζης 12 (2), Χόλντεν 14, Ντικούδης 23 (1), Χατζής 20 (3), Μπετς 3, Κικίλιας, Μπιλμπά 4, Παντελιάδης.
Ολυμπιακός (Σούμποτις): Τόμιτς 15 (4), Αμανατίδης 11, Ντε Μιγκέλ 10, Παπανικολάου 7, Μπουντούρης 3 (1), Ρισασέ 17 (4), Φέμερλινγκ 2, Νικαγκμπάτζε 5 (1), Παπαλουκάς.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα