Τότεναμ – Λίβερπουλ 0-2: Η επιστροφή και η κούπα που... δεν χανόταν! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τότεναμ – Λίβερπουλ 0-2: Η επιστροφή και η κούπα που... δεν χανόταν! (vids)

bet365

Πέρασε ένας χρόνος από την απόλυτη στιγμή της ποδοσφαιρικής αναγέννησης της Λίβερπουλ και την 6η φορά που αναρριχήθηκε στην κορυφή της Ευρώπης, με το 2-0 επί της Τότεναμ στον αγγλικό τελικό της Μαδρίτης...

«Ήξερα πως έπρεπε να επιστρέψουμε και να διορθώσουμε τα πράγματα. Να τα κάνουμε σωστά αυτή τη φορά...» είχε πει ο Γιούργκεν Κλοπ για τις πρώτες σκέψεις που τον είχαν κατακλύσει μετά τον χαμένο τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο, το 2018.

Και τελικά είχε τον τρόπο κι εκείνος και οι ποδοσφαιριστές του.

Κι αφού όπως τόνισε ο Γερμανός κόουτς «τα παιδιά ήταν σαν λιοντάρια που δεν είχαν τραφεί για 8 εβδομάδες» στο έπος απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο «Άνφιλντ» για τα ημιτελικά, οι «κόκκινοι» έφτασαν σε δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό τελικό την 1η Ιουνίου του 2019. Κι εκεί έκαναν τα πράγματα σωστά. Με ανωτερότητα. Με επίδειξη δύναμης. Με επίδεξη απόλυτης ετοιμότητας, ψυχικής ωριμότητας για τη διαχείριση των πραγμάτων και με την ιστορία να γράφει το τελικό 2-0 χάρη στα γκολ των Σαλάχ (2') και Οριγκί (87').

Το κλάμα του Κλοπ στην αγκαλιά των Χέντερσον και Λαλάνα, η αγκαλιά του αρχηγού στον πατέρα του τον οποίο στερήθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης που έδωσε εκείνος με τον καρκίνο αφού του είχε πει να μην το σκέφτεται και να κοιτάξει την καριέρα του, η στιγμή που ο «Χέντο» έκανε τα... γνωστά ποδαράκια προτού σηκώσει το τρόπαιο του Champions League στον μαδριλένικο ουρανό.

Εκείνη η βραδιά, ήταν η αποκορύφωση των προσπαθειών ενός κύκλου που κράτησε περίπου μια 5ετία από την ημέρα που ανέλαβε ο Kloppo την ολική μεταμόρφωση του κλαμπ στο αγωνιστικό κομμάτι.

Και παράλληλα, άνοιξε ένας νέος κύκλος για να έρθει φέτος το πρωτάθλημα και να μπει ο στόχος της κυριαρχίας και στο αγγλικό ποδόσφαιρο...

Όσο για την Τότεναμ, εκείνη «τερμάτισε» την εποχή του Ποτσετίνο με την παρουσία σ' εκείνο τον τελικό, ο Αργεντινός δεν κατάλαβε ότι έπρεπε να έχει αντιληφθεί το τέλος εποχής και λίγους μήνες αργότερα απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία. Το χειροκρότημα, η αναγνώριση της τρομερής δουλειάς του και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο και το πέρασε προς όλους, είναι στοιχεία αδιαμφισβήτητα και του πιστώνονται στο 100%.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα