Τσέλσι - Άρσεναλ 4-1: Ο Αζάρ χάρισε το ευρωπαϊκό στους «μπλε» προτού αποχωρήσει (vid)

Τσέλσι - Άρσεναλ 4-1: Ο Αζάρ χάρισε το ευρωπαϊκό στους «μπλε» προτού αποχωρήσει (vid)

bet365

Πριν από έναν χρόνο, στον αγγλικό τελικό του Europa League στο Μπακού, η Τσέλσι έκανε επιδείξη δύναμης και ανωτερότητας απέναντι στην Άρσεναλ και με πρωταγωνιστή τον Εντέν Αζάρ στο τελευταίο του παιχνίδι με τη μπλε φανέλα, έφτασε στο τελικό 4-1.

Οι «μπλε» του Λονδίνο κατέκτησαν ευρωπαϊκό μετά το 2013 όταν είχαν κάνει το back-to-back στις δύο διοργανώσεις της UEFA με Ντι Ματέο και Μπενίτεθ. Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανέστατη στον αγωνιστικό χώρο και το σύνολο του Ουνάι Έμερι δεν είχε τύχη απέναντι στους φορτσάτους παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο Ζιρού με εντυπωσιακή... σεντερφορίσια κεφαλιά είχε ανοίξει το σκορ στο 49ο λεπτό, έπειτα από ένα πρώτο 45λεπτο δίχως η μπάλα να κουνήσει τα δίχτυα κάποιας από τις δύο εστίες.

Ο Πέδρο με ωραίο πλασέ στην κίνηση είχε διπλασιάσει τα τέρματα για το σύνολο του Μαουρίτσιο Σάρι, με τον Αζάρ από την άσπρη βούλα να δίνει αέρα τριών γκολ στην μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου.

Ο Ιγουόμπι με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής είχε μειώσει προσωρινά για τους «κανονιέρηδες», για να έρθει στο 72' η τρομερή συνεργασία του Αζάρ με τον Ζιρού και το τελείωμα του Βέλγου για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Στο φινάλε, η Τσέλσι πανηγύρισε το τρόπαιο στο οποίο πέρα από το μεγάλο εμπόδιο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στα ημιτελικά, έφτασε με σχετική άνεση, ο Αζάρ αποχαιρέτησε το κλαμπ με τον καλύτερο τρόπο έπειτα από 7 χρόνια επιτυχιών, ενώ, ο Σάρι γεύτηκε τη μεγαλύτερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας...

Παράλληλα, ο Πετρ Τσεχ κρέμασε τα γάντια του παίζοντας για τους «κανονιέρηδες», ωστόσο, μάλλον χάρηκε για τον θρίαμβο της νυν ομάδας του, αφού επέστρεψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από το πόσο του υπεύθυνου ανάπτυξης και στρατηγικής.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα