Φραντσέσκο Τότι: Η μέρα που ο Αυτοκράτορας έπαψε να προσφέρει για τη Ρόμα (vid)

Φραντσέσκο Τότι: Η μέρα που ο Αυτοκράτορας έπαψε να προσφέρει για τη Ρόμα (vid)

Φραντσέσκο Τότι: Η μέρα που ο Αυτοκράτορας έπαψε να προσφέρει για τη Ρόμα (vid)

bet365

Πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που ο Φραντσέσκο Τότι αγωνίστηκε για 786η και τελευταία φορά ως ποδοσφαιριστής της Ρόμα, πήρε το τελευταίο χειροκρότημα από τον κόσμο της αγαπημένης του ομάδας ως ενεργό μέλος του συλλόγου και σήμανε το τέλος εποχής...

Στις 28 Μαΐου του 2017, δάκρυσαν και τα τσιμέντα στο «Ολίμπικο», στον αποχαιρετισμό του Αυτοκράτορα στους αγαπημένος τους «τζιαλορόσι».

Έπειτα από 786 ματς, 307 γκολ, ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ιταλίας, ο Τότι έριξε τους τίτλους τέλους με νίκη (3-2) επί της Τζένοα, με τον θρυλικό αρχηγό να μπαίνει στο ματς με αλλαγή και να βοηθάει στην δύσκολη και αγχωτική νίκη για να κάνει πιο γλυκό το προσωπικό του δινάλε.

«Είναι αδύνατο να χωρέσεις 28 χρόνια σε λίγες προτάσεις.

Σκέφτηκα να το κάνω με ένα ποίημα ή ένα τραγούδι, αλλά δεν μπόρεσα να γράψω κάποιο.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να εκφραστώ μέσα από τα πόδια μου, τα οποία κατάφερναν να κάνουν τα πάντα πιο απλά για μένα, από τότε κιόλας που ήμουν παιδί.

Ο χρόνος όμως πλέον με χτυπάει στον ώμο και και μου λέει: "Πρέπει να μεγαλώσουμε. Από αύριο είμαστε ενήλικες. Βγάλε πλέον τα σορτσάκια και τα παπούτσια, από αύριο θα είσαι άντρας. Δεν θα μπορείς να μυρίζεις το γρασίδι, να νιώθεις τον ήλιο στο πρόσωπο σου, καθώς επιτίθεσαι προς την αντίπαλη εστία, την αδρεναλίνη να ξεχειλίζει μέσα σου ενώ πανηγυρίζεις"» ανέφερε μεταξύ άλλων στο τρομερά συγκινητικό του γράμμα προς τους οπαδούς, με όλο τον κόσμο, τους συμπαίκτες του και όσους ήταν παρόντες στο «Ολίμπικο» να μην μπορούν να σταματήσουν να δακρύζουν...

Θυμηθείτε όλες εκείνες τις τρομερές στιγμές που έλαβαν χώρα σαν σήμερα το 2017:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα