Γιώργος Μασούρας: Δεν έμαθε να τα παρατά ποτέ! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Γιώργος Μασούρας: Δεν έμαθε να τα παρατά ποτέ! (pics)

bet365

Παραίτηση και Γιώργος Μασούρας είναι δύο λέξεις που δεν πάνε μαζί. Το Match Review του Gazzetta.gr γράφει για τον άσο του Πανιωνίου που δεν έμαθε ποτέ να εγκαταλείπει τον στόχο του και αποτελεί τον επόμενο παίκτη για τον οποίο στην Πλατεία τρίβουν τα χέρια τους.

Μπαρτσελόνα - Θέλτα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 150+ ειδικά στοιχήματα*! (21+). *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε πει κάποτε: «Το μόνο μη διαπραγματεύσιμο πράγμα είναι η προσπάθεια». Και από προσπάθειες ξέρει καλά ο Γιώργος Μασούρας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του είτε ποδοσφαιρική είτε κοινωνικής. Μεγαλωμένος στην Κεχρινιά Βάλτου όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήμα, έφυγε σε ηλικία 16 ετών για την Αθήνα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η προσαρμογή για ένα παιδί της επαρχίας στην πρωτεύουσα δεν είναι και ότι πιο εύκολο κάτι που το παραδέχεται και ο ίδιος. Άλλωστε μακριά από την οικογένειά του (τον φιλοξενούσε συγγενικό του πρόσωπο) χρειάστηκε λίγο παραπάνω χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στις νέες συνθήκες.

Για τον ίδιο ξεκινάει η μεγάλη προσπάθεια τόσο με τις σπουδές όσο και με την μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο. Οι κόποι του ανταμείβονται με μια θέση στο Παιδαγωγικό Αθηνών εκεί όπου θα κάνει την γνωριμία η οποία θα του αλλάξει την ζωή. Συμφοιτητής του τον συστήνει στον Ηλυσιακό και ο νεαρός άσος θα αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ντεμπούτο κόντρα στον Περαμαϊκό και από τότε δεν βλέπει ποτέ πίσω. Συμβάλει τα μέγιστα για την άνοδο του Ηλυσιακού από την Δ’ Εθνική στην Γ’ Εθνική. Τα κατορθώματα του γρήγορα γίνονται γνωστά και φτάνουν στη Νέα Σμύρνη.

Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και η έλλειψη οικονομικών πόρων αναγκάζει τους «κυανέρυθρους» να στραφούν σε ποδοσφαιριστές όχι τόσο γνωστού στο ευρύ κοινό, κοινώς λαχεία. Άνθρωπος που είναι κοντά στο περιβάλλον του Δημήτρη Ναλιτζή τον προτείνει και αυτός με τη σειρά του στη διοίκηση του Ιστορικού. Οι άνθρωποι του συλλόγου τον τσεκάρουν, διακρίνουν ένα ατόφιο ταλέντο και το καλοκαίρι του 2014 προχωρούν στην μεταγραφή του υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Από τα ερασιτεχνικά γήπεδα της Δ' Εθνική στα σαλόνια της Super League. Αυτό δεν τον πτοεί, άλλωστε η λέξη παραίτηση είναι άγνωστη στο λεξιλόγιό του. Κόντρα στον Πανθρακικό το Σεπτέμβριο του 204 ο Δημήτρης Τερεζόπουλος του δίνει το βάπτισμα του πυρός για 14 λεπτά για να ολοκληρώσει την σεζόν με 14 συμμετοχές κυρίως ως αλλαγή. Η πρώτη χρονιά ήταν αναγνωριστική και την επόμενη σεζόν μαζί με την ομάδα έρχεται και η δική του εκτόξευση.

Ο 22χρονος εξτρέμ κερδίζει τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με αποτέλεσμα να πάρει φανέλα βασικού. Η μία καλή εμφάνιση διαδέχεται την άλλη βάζοντας σε σκέψεις τους ανθρώπους του συλλόγου για νέο συμβόλαιο και τον Απρίλιο του 2016, ανακοινώνεται με κάθε επισημότητα η επέκταση μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Τελειώνει την σεζόν με 32 συμμετοχές κι ένα γκολ και η παρουσία του είναι από τους βασικούς λόγους της συμμετοχής του Πανιωνίου στα play offs.

Έχοντας πλέον εδραιωθεί στην βασική ενδεκάδα του Πανιωνίου ο Γιώργος Μασούρας άρχισε να χτίζει το όνομά του και αυτοί που το κατάλαβαν καλά ήταν οι λεγόμενοι «μεγάλοι». Κόντρα σε αυτούς ξεκινάει ένα απίστευτο κρεσέντο με τον ίδιο μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες καταφέρνει να πετύχει γκολ κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ γκολ τα οποία συνδυάστηκαν με βαθμό ή βαθμούς (ειδικά το γκολ στο Καραϊσκάκη ήταν ιστορικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 11 γκολ που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα σχεδόν τα μισά (5) είναι απέναντι στο πρώην ΠΟΚ και τον ΠΑΟΚ. Πλέον έχοντας κερδίσει με το σπαθί του την θέση στην βασική ενδεκάδα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Νεοσμυρνιώτες ξεπερνώντας τις 100 συμμετοχές αλλά το πιο σημαντικό είναι εκεί όταν η μπάλα καίει. Πλέον Πανιώνιος και Μασούρας αποτελούν ταυτόσημες έννοιες κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος. «Μετά από 3,5 μισή χρόνια, για μένα ο Πανιώνιος είναι κομμάτι της ζωής και πλέον νιώθω σαν ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Και μπορεί Σιμεόνε και Μασούρας να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους, το σίγουρο όμως ότι για να φτάσουν εκεί που είναι η παραίτηση δεν ήταν επιλογή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα