Εμενίκε σε mood ντέρμπι; Not! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Εμενίκε σε mood ντέρμπι; Not! (pics)

bet365

Ο Εμάνουελ Εμενίκε συνεχίζει να μην δικαιολογεί τον... θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από το όνομά του και δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα στην Super League. Το Gazzetta Match Review αναλύει.
Το δίχως άλλο είναι μία περίοδος (σ.σ. η τελευταία χρονικά) που δεν είχε κυλήσει τόσο καλά για τον Εμενίκε. Ο Νιγηριανός μετά από το πρόβλημα με την θλάση, άλλους τραυματισμούς που είχε, αλλά και την κλοπή στο σπίτι του έψαχνε και ψάχνει να βρει τα... πατήματά του.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα που τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός δεν τα έχει καταφέρει. Δεν ήταν εύκολο χρονικό διάστημα για τον ίδιο. Έχει μεν φτάσει αισίως τα 4 γκολ αλλά στην Super League Σουρωτή δεν έχει σκοράρει ποτέ και ας έχει 299 λεπτά παρουσίας και 6 τελικές. Ο Εμάνουελ Εμενίκε αποτέλεσε μία σημαντική επένδυση του Ολυμπιακού που δαπάνησε αρκετά χρήματα για να τον φέρει στην Ελλάδα και προφανώς οι απαιτήσεις είναι πολλές και υψηλές. Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός περίμενε και περιμένει πολλά περισσότερα από εκείνον.
Στο Κύπελλο ο Νιγηριανός σκόραρε τα 2 γκολ του Ολυμπιακού με τον Αστέρα και έβαλε και γκολ με τον Αχαρναϊκό συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση της ομάδας για την επόμενη φάση. Έχει και ένα γκολ από τα ματς με την Παρτιζάν στο ενεργητικό του. Στο πρωτάθλημα όμως έχοντας παρουσία σε 5 ματς δεν έχει σκοράρει ακόμα.
ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Στο Λιμάνι ήλπιζαν πως η επιστροφή του Νιγηριανού στην αποστολή, αλλά και στην δράση ως αλλαγή και με γκολ κόντρα στον Αχαρναϊκό, θα μπορέσει να αποτελέσει το έναυσμα για μία πιο καλή συνέχεια για τον ίδιο τόσο στην Super League, αλλά και στην Ευρώπη, στα ματς που έχουν απομείνει.
Θυμίζουμε ξανά πως ο Ανσαριφάρντ που στο πλάνο επί Χάσι ήταν 3ος φορ στην ιεραρχία έχει περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα και από τον Εμενίκε και από τον Τζούρτζεβιτς. Στο μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου, όμως, κανένα από τα βαριά επιθετικά χαρτιά του Ολυμπιακού και του Λεμονή δεν... τράβηξαν. Μαζί και ο Εμενίκε. Μπορεί να έδειξε μία διάθεση αρχικά, ωστόσο επί της ουσίας έκανε μία τρύπα στο νερό. Δικαιώνοντας μέχρι στιγμής τους Τούρκους που εκτιμούσαν ότι δεν είναι καλή ποδοσφαιρική περίοδο και ότι δεν θα πιάσει στον Ολυμπιακό. Η πλέον χαρακτηριστική φάση στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι η μεγάλη ευκαιρία του στο 89’. Μία χαμένη φάση που στοίχισε στην ομάδα του, καθώς θα μπορούσε να της αποφέρει το 1-1.
Ο Εμενίκε καταφέρνει να κάνει το δύσκολο και να βγάλει εκτός φάσης τον Μολέδο. Ωστόσο αντί να λειτουργήσει ομαδικά και να 'σπάσει' την μπάλα στον Ανσαριφάρντ που ήταν πίσω του και σε καλό σημείο και με τον Βλαχοδήμο πεσμένο για να κλείσει τον Νιγηριανό προτίμησε να επιχειρήσει να γυρίσει το σώμα του και να σουτάρει. Βρήκε πιο πολύ αέρα παρά μπάλα και έτσι η τελική του κατέληξε στα χέρια του κίπερ του Παναθηναϊκού. Δείγμα και της λανθασμένης νοοτροπίας με την οποία προσέγγισε και την φάση και το ματς γενικά. Στο παιχνίδι αυτό βέβαια ήταν αρνητικοί και οι άλλοι μεσοεπιθετικοί. Περισσότερο οι Πάρντο, Οφόε, Ανδρούτσος αλλά και ο Φορτούνης, που παρότι κατέβαλε πιο μεγάλη προσπάθεια, δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου ήταν ιδιαίτερα κακός με 94 λεπτά παρουσίας 1 τελική με την κάκιστη ενέργειά του στην μεγάλη φάση προς το τέλος του ματς, 3 πάσες, 3 λάθη, 5 φάουλ σε βάρος του και κανένα κερδισμένο.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΦΟΡ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΕΝΙΚΕ ΚΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΓΕΝΑΡΗ
Το τελευταίο διάστημα είναι εμφανής ο προβληματισμός που υπάρχει για τους δύο νεοαποκτηθέντες φορ του Ολυμπιακού. Και για τον Τζούρτζεβιτς αλλά και για τον Εμενίκε. Η διαφορά είναι πως ο Σέρβος φαίνεται πως κάνει πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν του βγαίνει με τίποτα, ενώ ο Εμάνουελ Εμενίκε δεν δείχνει να έχει μπει για τα καλά στο πνεύμα του συνόλου με ανάλογη προσπάθεια. Με τον Γενάρη να πλησιάζει και ενώ έρχονται δύσκολα και σημαντικά ματς, ο έμπειρος Αφρικανός φορ θα πρέπει να φορτσάρει για τα καλά και να σκοράρει σε σημαντικά παιχνίδια. Διαφορετικά θα φέρει τον εαυτό του σε ακόμα πιο δύσκολη θέση απ' αυτή που είναι σήμερα και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα