Ντούσκος στο Gazzetta: «Η ενέργεια του κόσμου είναι κάτι ξεχωριστό, έφερα το εργόμετρο και προπονούμουν κι εδώ» (vid)

Πηνελόπη Γκιώνη
ντουσκος

bet365

Ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών του Παρισιού, Στέφανος Ντούσκος, ευχαριστήθηκε κάθε στιγμή της εμπειρίας στην Αφή της Φλόγας ενώ αποκάλυψε στο Gazzetta πως ακόμη κι εκεί είχε μαζί του εργόμετρο και δεν σταμάτησε να προπονείται.

Σε μία εντυπωσιακή Τελετή, με κάθε λεπτομέρειά της να έχει ένα ιδιαίτερο νόημα, η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 άναψε στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας και ξεκίνησε το ταξίδι της για ολόκληρο τον κόσμο. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στην κωπηλασία, Στέφανος Ντούσκος, είχε την τιμή να είναι ο πρώτος αθλητής που θα πάρει στα χέρια του τη Φλόγα και θα έκανε εκείνος την εκκίνηση του ταξιδιού της.

ντουσκος αφη

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έχοντας το χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό του και παρά την κούραση που ήταν λογικό να τον διακατέχει, μίλησε στο Gazzetta για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία και τόνισε πως όλη αυτή η ενέργεια του κόσμου τον γέμισε συναισθήματα και πως η κούραση άξιζε απόλυτα τον κόπο:

«Χαρά. Ανάμεικτα συναισθήματα, συγκίνηση και χαρά μαζί. Είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή εσύ μέσα σε τόσο κόσμο να μπορέσεις να μεταφέρεις τη Φλόγα, η οποία ξεκινάει εδώ από αυτή την πολύ ωραία πόλη, την Αρχαία Ολυμπία. Εδώ που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, νιώθω σαν να έχω την Ελλάδα μαζί μου και να τη μεταφέρω κι εγώ. Να βάζω ένα λιθαράκι και εγώ εκεί που έβαλαν οι πρόγονοί μας.

Εννοείται πως άξιζε τον κόπο. Όλα αυτά δεν τα σκέφτεσαι όταν μπορείς και έχεις την τιμή αυτή, γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Να μπορείς να είσαι ο πρώτος ο οποίος θα κουβαλήσει το φως και θα το μεταφέρεις μετά και από εκεί και πέρα θα αναλάβουν οι υπόλοιποι. Οπότε είναι κάτι μοναδικό να περνάς ανάμεσα από τον κόσμο. Όλη αυτή η ενέργεια που σου μεταφέρει ο κόσμος είναι κάτι ξεχωριστό».

ντουσκος μαναντου αφη

Ωστόσο, ο 26χρονος πρωταθλητής δεν παρεκκλίνει ούτε για μία στιγμή από τον στόχο του και έτσι μαζί του στην Αρχαία Ολυμπία είχε πάρει εργόμετρο. Όπως αποκάλυψε στο Gazzetta, οι προπονήσεις δεν γίνεται να σταματήσουν και έτσι ανάμεσα στις υποχρεώσεις του ως πρώτος Λαμπαδηδρόμος, έκανε την προπόνησή του κανονικά. Άλλωστε, σε μία εβδομάδα θα κληθεί να διεκδικήσει ξανά μία θέση στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος:

«Οι προπονήσεις δεν σταματούν ποτέ. Ακόμα και εδώ πέρα κάνουμε προπονήσεις, έχω φέρει το εργόμετρο και προπονούμαι. Εννοείται δεν σταματάμε. Έχουμε Ευρωπαϊκό σε μία εβδομάδα, ΟλυμπιακούςΑγώνες σε 100 μέρες, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να σταματήσουμε καθόλου. Η προετοιμασία μας πιστεύω ότι πάει καλά και θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Ο Ντούσκος μαζί με την Εθνική ομάδα κωπηλασίας θα μεταβούν στην πόλη Σζεγκέντ της Ουγγαρίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (25-28 Απριλίου) το οποίο και θα αποτελέσει ένα πολύ καλό τεστ πριν από τον μεγάλο στόχο του καλοκαιριού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε όσα δήλωσε στο Gazzetta ο Στέφανος Ντούσκος

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/Εurokinissi
 

Τελευταία Νέα