Κωπηλασία: Αργυρό μετάλλιο οι Κοντού-Φίτσιου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

fitsiou kontou rowing evropaiko protathlima

bet365

Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν οι Δήμητρα Ελένη Κοντού και Ζωή Φίτσιου, οι οποίες κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφδρών βαρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε το δίδυμο Δήμητρα Ελένη Κοντού και Ζωή Φίτσιου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών/γυναικών, που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας, καταφέρνοντας να κερδίσουν το αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Το ελληνικό δίδυμο μέχρι περίπου τα μισά της κούρσας βρισκόταν στην τέταρτη θέση όμως έπειτα βγήκαν μπροστά, άφησαν τρίτες τις Γαλλίδες και βρέθηκαν στη δεύτερη θέση, όσο οι Βρετανίδες είχαν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Με όσες δυνάμεις είχαν, κράτησαν αυτή τη θέση μέχρι το τέλος για να μπορέσουν να αναδειχθούν δευτεραθλήτριες Ευρώπης στις γυναίκες με 6:54.78.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η ομάδα της Βρετανίας, με τις Κρεγκ και Γκραντ, με χρόνο 6:52.32 ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα ανέβουν οι Γαλλίδες Ταράντολα και Μποβ, που τερμάτισαν σε 6:55.30.

Αυτό το μετάλλιο έρχεται να προστεθεί στη συλλογή της Φίτσιου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού έχει ήδη ένα αργυρό στο μονό σκιφ από το Μόναχο 2022 ενώ ήταν πέμπτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022. Για τη μόλις 18 ετών Κοντού είναι το πρώτο της μετάλλιο σε διοργάνωση γυναικών.

@Photo credits: Ελληνικη Κωπηλατικη Ομοσπονδια FB
 

Τελευταία Νέα