Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας: Στον τελικό στο σκιφ ελ. βαρών οι Παπακωνσταντίνου και Φίτσιου

Newsroom
Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας: Στον τελικό στο σκιφ ελ. βαρών οι Παπακωνσταντίνου και Φίτσιου

bet365

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και η Ζωή Φίτσιου συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ρέζιτσε, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών

Δύο στις δύο προκρίσεις σε τελικούς για τα ελληνικά κουπιά στο ξεκίνημα της 5ης ημέρας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών-γυναικών στο Ράζιτσε της Τσεχίας, με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου και τη Ζωή Φίτσιου να παίρνουν με άνεση την πρόκριση στο σκιφ. ελ. βαρών.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου συνέχισε τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις. Ο 23χρονος, πρωταθλητής Ευρώπης τον Αύγουστο στο Μόναχο, μετέτρεψε σε μια μοναχική πορεία την ημιτελική του σειρά.

Αγωνιζόμενος στη 2η σειρά μπήκε στην κεφαλή της κούρσας από τα πρώτα μέτρα και έμεινε σε αυτή μέχρι και το τέλος, καλύπτοντας τα 2000μ. σε 7:02.46, τον καλύτερο χρόνο των ημιτελικών. Στον τελικό από τη σειρά του τον ακολούθησαν ο Ιταλός, Γκαμπριέλε Σοάρες (7:05.24) και ο Γάλλος, Μπαπτίστ Σαβαέ (7:07.03).

Από την 1η ημιτελική σειρά την πρόκριση πήραν οι: Αντρι Στρούζινα (Ελβετία) 7:05.32, Μπρούνο Μπεριόλο (Ουρουγουάη) 7:05.75, Ράικο Χρβατ (Σλοβενία) 7:05.95. Ο τελικός στο σκιφ ελ. βαρών ανδρών θα γίνει την Παρασκευή (23/9, 16:02, ΕΡΤ3).

Στον τελικό με στιλ και η Φίτσιου

Η Ζωή Φίτσιου αγωνίστηκε στη 2η ημιτελική σειρά στο σκιφ. ελ. βαρών γυναικών και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει τη δεύτερη θέση, μαζί και το ένα από τα τρία εισιτήρια για τον τελικό, που θα γίνει την Παρασκευή (23/9, 16:19, ΕΡΤ3).

fitsiou


Η 27χρονη Ελληνίδα είχε τον απόλυτο έλεγχο της κούρσας, έχοντας από τα πρώτα μέτρα μέχρι το τέλος τη 2η θέση, περνώντας τη γραμμή τερματισμού σε 7:47.07. Νικήτρια αναδείχθηκε η Νεοζηλανδή, Τζάκι Κιντλ με 7:45.29, ενώ στον τελικό προκρίθηκε και η Ιταλίδα, Στεφανία Μπουτινιόν (7:49.98).

Από την 1η ημιτελική σειρά προκρίθηκαν οι: Ιονέλα Κόζμιουτς (Ρουμανία) 7:42.07, Μαρτίν Βελντχούις (Ολλανδία) 7:44.86 και Κίρστεν Μακί (Ν. Αφρική) 7:49.34.

Για τη Φίτσιου είναι ο δεύτερος μεγάλος τελικός της καριέρας της μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων, μετά αυτόν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Σε λίγη ώρα οι Μιλένα Κοντού-Ευαγγελία Αναστασιάδου θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών.

 

Τελευταία Νέα