Κωπηλασία: Πρωταθλήτριες κόσμου Μπούρμπου και Φράγκου με παγκόσμιο ρεκόρ!

Newsroom
Κωπηλασία: Πρωταθλήτριες κόσμου Μπούρμπου και Φράγκου με παγκόσμιο ρεκόρ!

bet365

Αλλη μία σπουδαία επιτυχία για την ελληνική κωπηλασία με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Φράγκου να κερδίζουν το χρυσό μετάλλιο στην δίκωπο άνευ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ23.

Η ελληνική κωπηλασία συνεχίζει να φέρνει μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Φράγκου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου κάνοντας σπουδαία εμφάνιση στην δίκωπο άνευ.

Από τα πρώτα μέτρα απέκτησαν μία σημαντική διαφορά των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να τερματίσουν πρώτες σε χρόνο 6:58.41, επίδοση που είναι παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία! Το προηγούμενο το είχε πάλι η Μπούρμπου, αλλά με δίδυμο μαζί με την Κυρίδου, με την οποία αναδείχθηκαν 5ες ολυμπιονίκες πέρυσι στο Τόκιο!

Το πλήρωμα από την Λιθουανία που τερμάτισε στην δεύτερη θέση έμεινε πίσω 6 δευτερόλεπτα (7:04.27), ενώ το χάλκινο πήγε στο πλήρωμα της Γερμανίας (7:05.69).

Για την Φράγκου είναι το έκτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση από το 2020 (3η το 2020 στο Ευρωπαϊκό νεανίδων, 1η το 2021 στην ίδια διοργάνωση και το Ευρωπαϊκό Κ23, 3η στο Παγκόσμιο νεανίδων και το παγκόσμιο Κ23), ενώ για την Μπούρμπου το πέμπτο από το 2018!

Εβδομοι οι Ζήσης- Μπουκουβάλας, τελικός για Κοντού

Εξαιρετικές εμφανίσεις και σήμερα από τα ελληνικά κουπιά στο Βαρέζε, πέρα από το χρυσό μετάλλιο.

Την 1η θέση στον μικρό τελικό και 7η στη γενική κατάταξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας Κ23 πήραν οι Ζήσης και Μπουκουβάλας που αγωνίστηκαν στη δίκωπο άνευ.

Μεγάλη επιτυχία είχαμε όμως και με την Δήμητρα Ελένη Κοντού. Η νεαρή πρωταθλήτρια τερμάτισε 3η στην ημιτελική σειρά της σε χρόνο 7:36.28 και έτσι πέρασε στον τελικό του απλού σκιφ.

Στην κατηγορία Κ19, οι Λεβεντέλη, Μακρυγιάννη, Λιόλιου και Ανγκου, τερμάτισαν δεύτερες στα ρεπεσάζ του τετραπλού με 6:45.51 και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό.
Η τετράκωπος των Νεανίδων με τις Δρογαλά, Παπαϊωάννου, Μιχαηλίδη και Κουκλουμπέρη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό μέσω ρεπεσάζ καθώς τερμάτισε 4η με χρόνο 6:58.49.

Τέλος, δεν τα κατάφεραν και στη δίκωπο οι Κοπίδης και Μακρυγιάννης που έμειναν 4οι με 6:34.80 στη σειρά τους και θα αγωνιστούν για την πρόκριση στον Γ’ τελικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα