Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Εκτός ολυμπιακής πρόκρισης 4Χ100 μεικτή και Παπαστάμος

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Νόρα Δράκου

bet365

Οι ολυμπιακές προκρίσεις δεν ήρθαν στα 4Χ100μ μεικτής σε άνδρες και γυναίκες, που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν και πρόκριση στον τελικό των αγωνισμάτων τους στο Παγκόσμιο στη Ντόχα, με τις γυναίκες ωστοσο να κάνουν πανελλήνιο ρεκόρ.

Στα 4Χ100μ μεικτής γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθημα υγρού στίβου, οι Δράκου, Κοντογεώργου, Ντουντουνάκη και Δρασίδου στη Φουκουόκα πέρυσι σημείωσαν 4:09.99, που τις κατέταξε στη 17η θέση και ήθελαν έναν καλύτερο χρόνο και να κερδίσουν ένα δύο θέσεις, για να πάρουν εισιτήριο για το Παρίσι.

Τερμάτισαν 5ες στη σειρά, σε χρόνο 4.04.01, καλύτερος του 4.04.99 στη Φουκουόκα και το ζητούμενο ήταν απλά να περάσουν μία ομάδα. Το Βέλγιο που είχε κάνει πέρυσι 4.04.54, δεν κατέβηκε κι έτσι το πέρασε, με την Ισπανία όμως να έχει ακριβώς τον ίδιο χρόνο στην κούρσα με την Ελλάδα.

Στην επόμενη σειρά όμως, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη έκαναν καλύτερους χρόνους και σταμάτησαν το όνειρο πρόκρισης γα τα κορίτσια.

Το 4.04.01 είναι και πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς το προηγούμενο ήταν 4.04.29 από το 2015.

Οι Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Αρκάδιος Ασπρούγαλης, Κώστας Στάμου και Στέργιος Μπίλας, αγωνίστηκαν στην δεύτερη σειρά από την 9η διαδρομή και τερμάτισαν 7οι με χρόνο 3.37.11, για να μείνουν εκτός τελικού. Ο χρόνος τους ήταν κατά πολύ καλύτερος σε σχέση με αυτόν της Φουκουόκα (3.42.02), ωστόσο έμειναν στην 15η θέση στο σύνολο (20οι πέρυσι) και δεν ήταν αρκετό αυτό για να τους στειλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα 400μ μεικτής ο Απόστολος Παπαστάμος ήλπιζε σε μια μεγάλη επίδοση που θα τον έστελνε στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο ακυρώθηκε μετά από την εξέταση βίντεο κι έτσι έμεινε κι εκτός τελικού στο αγώνισμα.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα