Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: To μεγάλο στοίχημα για τους Κυνηγάκη και Δαλδογιάννη στην Ντόχα

Δημήτρης Ντζάνης
Άλκης Κυνηγάκης

bet365

Οι Άλκης Κυνηγάκης και ο Αστέριος Δαλδογιάννης μετέχουν στα 10 χλμ. open water στο παγκόσμια πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου θα κριθεί και η ολυμπιακή πρόκριση.

Η Γεωργία Μακρή έκανε ντεμπούτο σε παγκόσμια πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη στα 10 χλμ. open water στην Ντόχα, με τη 17χρονη να πραγματοποιεί μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.

Όμως τα σημαντικά για την ελληνική αποστολή του open water στην Ντόχα είναι το πρωί της Κυριακής (4/2, 09:30, ΕΡΤ Sports 2), με την κούρσα των ανδρών στα 10 χλμ., που αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Άλκης Κυνηγάκης και ο Αστέριος Δαλδογιάννης θα διεκδικήσουν τις δικές τους πιθανότητες για το μεγάλο όνειρο.

Ο 25χρονος Κυνηγάκης, που ήταν 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και 6ος πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ο στόχος σίγουρα είναι η ολυμπιακή πρόκριση. Μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου. Η προετοιμασία πήγε πάρα πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο δουλειάς. Μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη, που είναι πλέον ο προπονητής μου, συνεργαζόμαστε από τα μέσα Δεκεμβρίου. Σε μια κούρσα δυο ωρών το μυαλό σου μπορεί να κάνει πολλά παιχνίδια. Οφείλεις να μείνεις συγκεντρωμένος, να μην επηρεάζεσαι από εξωτερικούς παράγοντες. Είναι παιχνίδι μυαλού. Όλες οι μεγάλες αποστάσεις είναι παιχνίδι μυαλού».

Ο 26χρονος Αστέριος Δαλδογιάννης είπε με τη σειρά του: «Θα διεκδικήσω αυτό που ονειρεύομαι από παιδάκι, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσπαθώ να μην βάζω πίεση στον εαυτό μου, όμως. Το κάνω γιατί εγώ το θέλω, εγώ το αγαπάω, γιατί εγώ παλεύω για αυτό και για τους λίγους ανθρώπους που με στηρίζουν. Δεν θέλω λοιπόν πίεση».

Στην κούρσα έχουν δηλώσει συμμετοχή 78 κολυμβητές. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι συνολικές θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην απόσταση είναι 22 και από αυτές μόνο οι τέσσερις είναι γνωστές: Τα τρία μετάλλια από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα και η θέση της διοργανώτριας Γαλλίας. Από εκεί και πέρα οι 13 θέσεις θα δοθούν με βάση την τελική κατάταξη, ενώ άλλες πέντε θα πάνε σε κάθε ήπειρο.
Με την ολυμπιακή πρόκριση από τη Φουκουόκα είναι ήδη κατά σειρά οι: Φλόριαν Βέλμπροκ (Γερμανία), Κριστόφ Ραζόφσκι (Ουγγαρία) και Όλιβερ Κλέμετ (Γερμανία).

Στο ελεύθερο σόλο η Πλατανιώτη

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τεχνικό πρόγραμμα στο σόλο, η Ευαγγελία Πλατανιώτη συνεχίζει την παρουσία της στο ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο.
Ο προκριματικός θα γίνει την Κυριακή (4/2, 08:30) με τη συμμετοχή 31 αθλητριών, με τις 12 καλύτερες να περνούν για τον τελικό της Τρίτης (6/2, 19:00).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα