Κολύμβηση: Φελπς και Κόβεντρι στο Hall of Fame

Newsroom
Κολύμβηση: Φελπς και Κόβεντρι στο Hall of Fame

bet365

Ο Μάικλ Φελπς και η Κρίστι Κόβεντρι ανακοινώθηκαν μεταξύ των προσώπων που θα ενταχθούν στο Hall of Fame στην κλάση του ‘23.

Οι δύο πιο πετυχημένοι ολυμπιονίκες της κολύμβησης στην ιστορία, ο Μάικλ Φελπς και η Κρίστι Κόβεντρι, ανακοινώθηκαν στη λίστα των αθλητών που θα ενταχθούν στο Hall of Fame φέτος.

Ο Φελπς με τα 28 ολυμπιακά μετάλλια, 23 εκ των οποίων χρυσά, αποτελεί τον κορυφαίο ολυμπιονίκη στην ιστορία σε όλα τα σπορ, ενώ από την πλευρά της η Κόβεντρι αποτελεί την πιο πετυχημένη αθλήτρια στην ιστορία της Ζιμπάμπουε. Εχει κερδίσει 7 από τα 8 χρυσά μετάλλια στην ιστορία της χώρας, ενώ μαζί με την Κριστίνα Εγκεζέργκι μοιράζονται την κορυφή με 7 χρυσά.

Η Κόβεντρι ακούγεται έντονα πως είναι το φαβορί να διαδεχτεί και τον Τόμας Μπαχ στην προεδρία της ΔΟΕ, στις εκλογές που θα γίνουν το 2024 στο συνέδριο της Αθήνας.

Ακόμη, στο Hall of Fame θα ενταχθούν η Μίσι Φράνκλιν, κάτοχος 4 χρυσών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Βραζιλιάνος Θέσαρ Κιέλο και η Κινέζα Γου Μινζία, κάτοχος πέντε χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων στις καταδύσεις.

 

Τελευταία Νέα