Open Water: H LEN ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τα 25 χλμ. του ευρωπαϊκού της Ρώμης με καθυστέρηση τριών μηνών

Newsroom
Open Water: H LEN ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τα 25 χλμ. του ευρωπαϊκού της Ρώμης με καθυστέρηση τριών μηνών

bet365

Η LEN χρειάστηκε τρεις μήνες μέχρι να αποφασίσει για την τελική τύχη του αγώνα των 25 χλμ. open water του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

Έπειτα από τρεις μήνες η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου (LEN), αποφάσισε να δώσει τέλος στην περιπετειώδη κούρσα των 25 χλμ. open water στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, που είχε γίνει στις 20 Αυγούστου

Για την ακρίβεια εκείνο το καλοκαιρινό απόγευμα είχαν εξελιχθεί τραγελαφικές καταστάσεις στην παραλία της Όστια.

Ο αγώνας είχε αρχίσει για άνδρες και γυναίκες, αλλά στην πορεία οι καιρικές συνθήκες έγιναν περισσότερο δυσμενείς και δημιουργήθηκε ένα μπάχαλο.

Οι διοργανωτές άφησαν τους κολυμβητές-τριες να κολυμπούν κάτω από δύσκολες συνθήκες και έντονο κυματισμό για τρεις και πλέον ώρες, μέχρι να λάβουν την απόφαση οριστικής διακοπής του αγώνα, για την ασφάλεια των αθλητών και των κριτών στη θάλασσα.

Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες πολλές για την καθυστερημένη απόφαση ήταν πολλές, τελικά η LEN την Παρασκευή (25/11) ανακοίνωσε την ετυμηγορία της.

Όπως ανακοίνωσε: "Η Εκτελεστική Επιτροπή δημιούργησε μια Ειδική Επιτροπή που ζήτησε από τους επικεφαλής κριτές στα δύο αγωνίσματα να καθορίσουν μια κατάταξη αθλητή-τριας τη στιγμή της διακοπής του αγώνα, με βάση τα σχετικά τηλεοπτικά πλάνα. Με αυτές τις πληροφορίες, η LEN αποφάσισε να τιμήσει τις επιδόσεις των αθλητών και να απονείμει μετάλλια και χρηματικά έπαθλα για τους αγώνες 25 χλμ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με βάση την κατάταξη που καθορίστηκε από τους επικεφαλής κριτές".

Έτσι ανακοινώθηκαν και τα τελικά αποτελέσματα, με την Ιταλία να προσθέτει άλλα πέντε μετάλλια στη συνολική της συγκομιδή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η οριστική τριάδα στα 25 χλμ.
Άνδρες

1.Μάριο Σαντζούλο (Ιταλία)
2.Ντάριο Βεράνι (Ιταλία)
3.Ματέο Φουρλάν (Ιταλία)

Γυναίκες
1.Καρολίν Τζούις (Γαλλία)
2.Μπάρμπαρα Ποτσομπόν (Ιταλία)
3.Βερόνικα Σαντόνι (Ιταλία)

 

Τελευταία Νέα