Santorini Experience: Με λάμψη Ολυμπιονικών ολοκληρώθηκε η γιορτή του αθλητισμού στη Σαντορίνη (vids)

Φώτης Καρακούσης
Santorini Experience: Με λάμψη Ολυμπιονικών ολοκληρώθηκε η γιορτή του αθλητισμού στη Σαντορίνη (vids)

bet365

Παρουσία της Σάρν Ρούβενταλ που έχει κατακτήσει χρυσό και ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και με συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε με την κολύμβηση το φετινό Santorini Experience.

Το καλύτερο για το τέλος άφησαν και φέτος στο Santorini Experience και όταν λέμε το καλύτερο εννοούμε φυσικά τον αγώνα κολύμβησης 2.4 χιλιομέτρων που έγινε με φόντο την Καλντέρα. Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία και οι κολυμβητές και κολυμβήτριες ξεκίνησαν από το ηφαίστειο τερματίζοντας στο παλιό λιμάνι των Φηρών σε έναν αγώνα που πραγματικά είναι άξιο αναφοράς ακόμα και σε μεγάλους αθλητές που κολυμπάνε εκτός του κολυμβητηρίου.

Σε αυτόν τον αγώνα την παράσταση έκλεψε η Ολλανδή, χρυσή και αργυρή Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Sharon van Rouwendaal. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που έχει κερδίσει 2 Ολυμπιακά μετάλλια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, μετά το χρυσό της στο Ρίο και το αργυρό της στο Τόκιο, ενώ έχει ενταχθεί επίσης σε μια περίφημη λίστα κολυμβητών ανοιχτής θάλασσας που κέρδισε τα 10 χιλιόμετρα τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Sharon van Rouwendaal.κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση, κάτι απολύτως λογικό, καθώς μιλάμε για κολυμβήτρια παγκόσμιου βεληνεκούς. Σημασία βέβαια σε αυτόν τον αγώνα δεν ήταν η πρωτιά, αλλά η συμμετοχή και αυτό φάνηκε από όσους και όσες πήραν μέρος, καθώς εκτός από τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, έβλεπες γυναίκες και άνδρες μεγάλης ηλικίας που βρέθηκαν στο νησί και αγωνίστηκαν γιατί τους αρέσει η συγκεκριμένη εμπειρία και θέλησαν να την ζήσουν και πάλι μετά από δύο χρόνια που δεν έγινε η διοργάνωση λόγω πανδημίας.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος και αφού πρώτα μεταφέρθηκαν όλοι με καράβι στο ηφαίστειο δόθηκε η εκκίνηση και ξεκίνησε ο αγώνας με προορισμό το παλιό λιμάνι των Φηρών στο οποίο πλήθος κόσμου περίμενε να χειροκροτήσει όλους τους νικητές και νικήτριες. Και όταν λέμε όλους και όλες, εννοούμε φυσικά και αυτούς και αυτές που τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις, μιας και σε τέτοιους αγώνες σημασία δεν έχει τόσο η θέση, αλλά το να μπορέσεις να τερματίσεις.

Για την ιστορία στην κορυφή συνολικά σε άνδρες και γυναίκες βρέθηκε η Sharon van Rouwendaal. Με χρόνο 32.45, ενώ όσον αφορά τις γυναίκες, την 2η και 3η θέση πήραν δύο αθλήτριες του Ολυμπιακού. Οι Μαρίνα Τριανταφυλλίδη και Στελλίνα Απλαντή με 36.37 και 36.52 αντίστοιχα. Στους άνδρες, ο Δημήτρης Νέγρης με 33.04 ήταν στην πρώτη θέση με 2ο τον επίσης αθλητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτη Χιώτη με χρόνο 33.40 και στην 3η θέση τερμάτισε ο Τζέι Χάουαρντ με 42.30.

Χαμός στην απονομή

Οπως αναφέραμε στον τερματισμό υπήρξε πλήθος κόσμου που αποθέωνε τους αθλητές και αθλήτριες που τερμάτιζαν και μόλις ολοκληρώθηκε με τον τερματισμό και του τελευταίου, έγινε χαμός με δεκάδες καπνογόνα που άναψαν τα πλοία που είχαν προσεγγίσει το παλιό λιμάνι. Οι κόρνες και τα καπνογόνα σήμαναν και το τέλος μια πολλή όμορφης γιορτής που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για ακόμα μία χρονιά στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης και στην οποία το Gazzetta και το GWomen ήταν χορηγοί επικοινωνίας.

 

Τελευταία Νέα