Χρήστου: «Η συνέχεια θα είναι ανάλογη»

Newsroom
Χρήστου: «Η συνέχεια θα είναι ανάλογη»

bet365

Η εθνική ομάδα κολύμβησης επέστρεψε στη βάση της από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, με κεντρικό πρόσωπο τον Απόστολο Χρήστου, πρωταθλητή Ευρώπης στα 50μ. ύπτιο και 2ο στα 100μ. ύπτιο.

Ο Απόστολος Χρήστου ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην επιστροφή της εθνικής ομάδας κολύμβησης από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (19/8).

Φορώντας το χρυσό μετάλλιο από τα 50μ. ύπτιο και το ασημένιο από τα 100μ. ύπτιο, τον Χρήστου περίμενε μια μικρή έκπληξη στην αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος».

Ο Γιάννης Χρήστου, ο αδελφός του Απόστολου, είχε ετοιμάσει ένα κολάζ με φωτογραφίες και τα μετάλλια του Απόστολου από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Αποτελούσε βασικό στόχο να βρεθώ στους τελικούς και να διεκδικήσω δυο μετάλλια. Ήρθε και το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Έδειξα ότι μπορώ να διεκδικήσω τα πάντα σε ένα μεγάλο τελικό. Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση ότι έχω δυο μετάλλια στα δυο βασικά μου αγωνίσματα. Συνεχίζω με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για τις επόμενες χρονιές.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Έχω δείξει και τα προηγούμενα χρόνια πως έχω τις δυνατότητες να είμαι στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Είναι το τέταρτο σερί ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κατακτώ μετάλλιο και μάλιστα τώρα χρυσό. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη, και πάντα με συνέπεια και με τη δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή μου Παναγιώτη Βελέντζα, θα έχουμε παρόμοια αποτελέσματα και στο μέλλον».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας, επεσήμανε ότι: «Το αποτέλεσμα σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι απόρροια μιας συνεχούς προσπάθειας όλων αυτών των τελευταίων χρόνων. Φθάναμε κάθε φορά στη πηγή αλλά νερό δεν πίναμε. Τώρα, ήρθε η ώρα. Δεν έγιναν λάθη, αγωνίστηκε πολύ καλά βγήκε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ που κατέκτησε το χάλκινο στα 50μ. ελεύθερο, ταξίδεψε από τη Ρώμη για τις ΗΠΑ. Ο τεχνικός του Άκης Οικονόμου δήλωσε: «Θεωρώ την παρουσία της ελληνικής ομάδας πετυχημένη. Φτάσαμε στην κατάκτηση μεταλλίων, στην παρουσίας σε τελικούς και ημιτελικούς.

Υπήρξε και η ανάδειξη νέων αθλητών με ατομικά ρεκόρ που έφτασαν κοντά ακόμα και στο να δώσουν παρουσία σε ημιτελικό και σε τελικό. Ήταν δύσκολοι αγώνες, που είχαμε δυνατή παρουσία όλες τις μέρες κάτι που δείχνει και την ποιότητα δουλειάς των περισσοτέρων προπονητών και αθλητών.

Θέλω να ελπίζω ότι στις πολύ δύσκολες διοργανώσεις που έρχονται θα μπορέσουμε να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί. κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο με την ανάπτυξη που έχει η παγκόσμια κολύμβηση».

 

Τελευταία Νέα