Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Άδοξα εκτός τελικού ο Σίσκος από τα 200μ. ύπτιο στη Ρώμη

Δημήτρης Ντζάνης
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Άδοξα εκτός τελικού ο Σίσκος από τα 200μ. ύπτιο στη Ρώμη

bet365

Ο Απόστολος Σίσκος σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 200μ. ύπτιο με 1:58.66, αρχικά ως 8ος ήταν στον τελικό του αγωνίσματος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, όμως ο Γάλλος, Εντόι Μπρουάρντ κολύμπησε ξανά μόνος στο τέλος του προγράμματος και άφησε εκτός οκτάδας τον 17χρονο Έλληνα κολυμβητή.

Ο Απόστολος Σίσκος δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τη συμμετοχή του στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Ο 17χρονος έκανε την υπέρβαση, σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με 1:58.66 (είχε ο ίδιος 1:58.96 από τις 8 Ιουλίου 2022), και αρχικά από την 8η θέση πανηγύρισε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (13/8, 19/10). Όμως έπειτα από θρίλερ δύο και πλέον ωρών, κατετάγη στην 9η θέση (1ος αναπληρωματικός), μένοντας εκτός τελικού.

Τι συνέβη; Στη σειρά του ο Γάλλος, Γιόχαν Εντόι Μπρουάρντ αντιμετώπισε πρόβλημα στην εκκίνηση, καθώς γλίστρησε μάλλον από πρόβλημα στο πατάκι που στηρίζουν τα πόδια τους οι αθλητές, με την γαλλική ομάδα να καταθέτει ένσταση.

Αμέσως με το τέλος του αγώνα έπιασε μπόρα, με το πρόγραμμα να σταματά για 20 περίπου λεπτά. Λίγο αργότερα από το σάιτ της διοργάνωσης εμφανίστηκε πως ο Εντόι Μπρουάρντ θα είχε ατομική χρονομέτρηση με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων. Ο Γάλλος με χρόνο πρόκρισης στον ημιτελικό στο 1:56.70, κολύμπησε μόνος του σε 1:56.39 (2η καλύτερη επίδοση), ρίχνοντας τον Σίσκο στην 9η θέση.

υπτιο


Το ζητούμενο είναι αν η ελληνική ομάδα, μετά τη δημοσιοποίηση του νέου αποτελέσματος, θα καταθέσει ένσταση, ζητώντας τουλάχιστον ο τελικός να γίνει με εννέα αθλητές και τον Σίσκο σε αυτόν.


 

Τελευταία Νέα