Απόστολος Χρήστου στο Gazzetta: «Σημασία έχει τι κάνεις εσύ και όχι οι συνθήκες»

Δημήτρης Ντζάνης
Απόστολος Χρήστου στο Gazzetta: «Σημασία έχει τι κάνεις εσύ και όχι οι συνθήκες»

bet365

Ο Απόστολος Χρήστου αρχίζει την παρουσία του την Κυριακή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης από το καλό του αγώνισμα τα 100μ. ύπτιο και μιλώντας στο Gazzetta στοιχειοθετεί τους στόχους του.

Ο Απόστολος Χρήστου μπαίνει στο 4ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του και ο Έλληνας πρωταθλητής αποτελεί μια από τις ελπίδες της εθνικής ομάδας στην κολύμβηση.

Ο 26χρονος κολυμβητής την Κυριακή μετέχει (19/6) μετέχει στα 100μ. ύπτιο, το καλό του αγώνισμα, ψάχνοντας τη μεγάλη επιτυχία. Αρχικά το πρωί θα πάρει μέρος στον προκριματικό, θα κολυμπήσει στην 6η και τελευταία σειρά (10:25), μαζί με όλα τα σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος, όπως ο πρωταθλητής κόσμου στα δύο προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα, Τζαγιού Σου από την Κίνα, ο Αμερικάνος Ράιν Μέρφι και ο Ρουμάνος Ρόμπερτ Γκλίντα.

Πρωταρχικός στόχος για τον κολυμβητή του Ολυμπιακού είναι να περάσει στον απογευματινό ημιτελικό γύρο (19:18) και εκεί να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τον τελικό της Δευτέρας (20/6, 20:00).

«Κάθε παγκόσμιο είναι ιδιαίτερο και μοναδικό, πάντα υπάρχει η ανυπομονησία και το άγχος να αγωνιστείς, κάθε φορά το βλέπω το ίδιο ρομαντικά, σαν να είναι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα». δηλώνει στο Gazzetta o Απόστολος Χρήστου.

Από το Καζάν το 2015 και το ντεμπούτο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα η καλύτερη θέση για τον Χρήστου είναι η 8η στα 50μ. ύπτιο στη διοργάνωση της Γκουανγκτσού της Κορέας το 2019.

Τώρα οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, καθώς θα λείπουν οι τιμωρημένοι Ρώσοι Εβγκένι Ρίλοφ και Κλιμέντ Κολέσνικοφ, ανοίγουν την όρεξη.

«Ναι, είναι μια περίεργη χρονιά, λείπουν οι Ρώσοι, είναι χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μια ευκαιρία, αλλά αν δεν δώσεις το καλύτερό σου εαυτό, πάει χαμένη. Άρα πρέπει να βλέπεις τη δική σου απόδοση και όχι τις συνθήκες.

Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά. Αν και θα υπάρχουν απουσίες, το επίπεδο στα αγωνίσματα του υπτίου έχει ανέβει, επομένως τα μετάλλια θα τα διεκδικήσουν πολλοί» σημειώνει ο Χρήστου, που έχει τρία χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα 100μ. ύπτιο, ενώ στη Βουδαπέστη σε ατομικό επίπεδο θα αγωνιστεί και στα 50μ. ύπτιο.

Η λέξη μετάλλιο, δεν βγήκε από τα χείλη του και τον ρωτήσαμε με τι αποτέλεσμα θα είναι ευχαριστημένος, απλά είπε: «Το ιδανικό θα είναι ένα ατομικό ρεκόρ».
Αυτό μεταφράζεται σε πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς είναι κάτοχός του με 52.77, από το περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που κατά σύμπτωση έγινε στη Βουδαπέστη.

 

Τελευταία Νέα