Κολύμβηση: Μετατέθηκε για το 2023 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα

Newsroom
Κολύμβηση: Μετατέθηκε για το 2023 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα

bet365

H FINA ανακοίνωσε την μετάθεση του 19ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία υγρού στίβου ανακοίνωσε πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσει η Φουκουόκα, αλλάζει ημερομηνία. Αντί για το διάστημα, 13-29 Μαΐου που είχε οριστεί φέτος, μεταφέρθηκε για τις 14-30 Ιουλίου του 2023.

Όπως ανακοίνωσε η FINA, η απόφαση ελήφθη μετά από διαβούλευση με την Οργανωτική Επιτροπή «Φουκουόκα 2022» για να διασφαλιστεί η ασφαλής και επιτυχημένη διοργάνωση για όλους τους εμπλεκόμενους.

Αυτό φέρνει και μετάθεση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 που ήταν να γίνει στη Ντόχα τον Νοέμβριο. Αντ’ αυτού, η διοργάνωση θα γίνει τον Ιανουάριο του 2024. Ετσι θα έχουμε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα σε διάστημα έξι μηνών, αποτέλεσμα της πανδημίας.

Η FINA-όπως αναφέρει- βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με αθλητές και προπονητές σχετικά με το επερχόμενο καλεντάρι διεθνών αγώνων των αθλημάτων του Υγρού Στίβου, με στόχο «την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην προετοιμασία και την απόδοση των αθλητών, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις τρέχουσες επιπτώσεις στην υγεία της παραλλαγής Omicron COVID-19», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία και των μέτρων που ισχύουν επί του παρόντος στην Ιαπωνία, η FINA και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Οργανωτικής Επιτροπής «Φουκουόκα 2022» συμφώνησαν να επαναπρογραμματίσουν το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA για τις 14-30 Ιουλίου 2023. Το 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA στη Ντόχα του Κατάρ, θα λάβει χώρα πλέον τον Ιανουάριο του 2024. Αυτές οι αποφάσεις έχουν ληφθεί προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων», δήλωσε ο πρόεδρος της FINA, Χουσεϊν Αλ-Μουσαλάμ και συνέχισε:

«Η FINA θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην υγεία των συμμετεχόντων στους αγώνες της, και να λαμβάνει αποφάσεις το συντομότερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών, προκειμένου να παρέχει ένα μέτρο βεβαιότητας στους αθλητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα