Καπράλος: «Δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Παρίσι με την Πορτογαλία η Καραχάλιου, ίσως το 2028»

Κώστας Ευθυμιάδης
Καπράλος: «Δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Παρίσι με την Πορτογαλία η Καραχάλιου, ίσως το 2028»

bet365

Ο Σπύρος Καπράλος τιμήθηκε στην Πορτογαλία και ρωτήθηκε για την υπόθεση Καραχάλιου, αποκλείοντας την συμμετοχή της στο Παρίσι, αλλά αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για το 2028.

Το 2022 η Βασιλεία Καραχάλιου είχε ανοίξει ολομέτωπη επίθεση με την ΕΟΕ, αλλά και την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία.

Μετά από μία σειρά επεισοδίων, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε το «ΟΚ» από την ΕΙΟ και αγωνίζεται με την σημαία της Πορτογαλίας στις διεθνείς διοργανώσεις. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ωστόσο δεν θα έχει αυτό το δικαίωμα αφού η ΕΟΕ δεν της επιτρέπει να αγωνιστεί με άλλη χώρα. Αυτό όμως, ίσως να αλλάξει από το… 2028 στο Λος Αντζελες.

Ο Σπύρος Καπράλος πήγε στην Πορτογαλία και βραβεύτηκε από την Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή για την προσφορά του στον Ολυμπισμό και τον Αθλητισμό και στο περιθώριο ρωτήθηκε για την υπόθεση Καραχάλιου, η οποία εξασφάλισε θέση στην κατηγορία της για την χώρα, αλλά θα την πάρει άλλη αθλήτρια, αφού η ίδια δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Παρίσι.

«Η Βασιλεία είναι μεγάλη αθλήτρια, αλλά, δυστυχώς, οι κανόνες είναι αυτοί που είναι και δεν μπορεί να αγωνιστεί για την Πορτογαλία. Έδωσε πρόκριση σε ένα πορτογαλικό σκάφος, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε άλλον αθλητή να πάει. Ίσως μπορεί να πάει αργότερα, στο Λος Άντζελες 2028. Είναι κρίμα, αλλά είχε προβλήματα με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν αθλητή (να μας εκπροσωπήσει). Είμαστε πολύ λυπημένοι που τη χάνουμε», είπε στους δημοσιογράφους.

Να τονιστεί πως ούτως ή άλλως, η Καραχάλιου θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την Πορτογαλία αν έπαιρνε την υπηκοότητα ως τον Μάρτιο του 2024 και η ΕΟΕ έδινε το «ΟΚ» στην Πορτογαλική Επιτροπή. Ομως εκ των πραγμάτων αυτό δεν μπορεί να γίνει και η Καραχάλιου δεν θα πάει στο Παρίσι.


 

Τελευταία Νέα