Ιστιοπλοϊα: Όλα έτοιμα για το Ευρωπαϊκό Οπτιμιστ στην Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη Τύπου για το Ευρωπαϊκό όπτιμιστ

bet365

Το open ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ, που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου.

Η διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα στους 292 αθλητές από 47 χώρες να ανοίξουν πανιά και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στον ειδικά διαμορφωμένο υγρό στίβο του Θερμαϊκού κόλπου, αποκομίζοντας πολύτιμες εικόνες για την μετέπειτα πορεία τους στο άθλημα.

«Είναι στρατηγική επιλογή του Ν.Ο.Θ. να αναλαμβάνει διοργανώσεις, ευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου. Αφενός, γιατί αυτή η πρωτοβουλία μας γεμίζει με χαρά και ζωντάνια και αφετέρου, επειδή τα νερά του Θερμαϊκού κόλπου ενδείκνυται για τέτοιες ιστιοδρομίες. Τα τελευταία 15 χρόνια φιλοξενήσαμε 12 παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Συνεχίζουμε με την ίδια δίψα...», σχολίασε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Θ., Άκης Τσαλίκης.

Αγαστή συνεργασία στην επιτυχία της διοργάνωσης έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το Δήμο Καλαμαριάς.

«Χαίρομαι που η Καλαμαριά δείχνει την απαιτούμενη εξωστρέφεια. Καταφέραμε να στρέψουμε τα βλέμμα του παγκόσμιου αθλητισμού πάνω μας. Η Καλαμαριά συμβάλλει στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στην χώρα μας. Να έρθουν πολίτες και παιδιά να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Θα αντικρύσουν όμορφες εικόνες», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης .
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης, υπογράμμισε: «Οι συνεργασίες και η θέληση φέρνουν όμορφα αποτελέσματα. Δεν θα μπορούσαμε να απουσιάσουμε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπτιμιστ. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι σταθερά πλάι, αρωγός, σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, μίλησε για το.. διαμαντάκι και την ελπίδα: «Ο Ν.Ο.Θ. αποτελεί παράδειγμα. Με τις ενέργειές του κινητοποιεί και παρασύρει και άλλους Ομίλους να διεκδικούν διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Δεν μπορώ να βλέπω μάτια χαμηλά και την ελπίδα να φθείρεται. Η ελπίδα είναι αυτό ακριβώς εδώ! Ότι στη Θεσσαλονίκη, σ’ ένα μικρό διαμαντάκι της Ελλάδας, έρχονται ιστιοπλόοι από κάθε γωνιά της γης».

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπτιμιστ θα μεταδοθεί - μέσω live streaming - από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Σημαντική είναι η συμβολή και της TV100. Για πρώτη φορά, μετά από ενέργειες του Ν.Ο.Θ., όλες οι ιστιοδρομίες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100)!
Η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ανδρονίκη Αναστασίου, αναφέρθηκε στις 63.284 προβολές που είχαν οι αγώνες της ιστιοπλοιας στην χώρα μας το τελευταίο επτάμηνο, στην προσπάθεια που κάνει η ομοσπονδία να βάλει το άθλημα στα σπίτια κάθε φιλάθλου:

«Είναι Γολγοθάς να δείχνεις ιστιοπλοϊα. Είναι ένα απαιτητικό άθλημα. Θέλει πολλές ώρες μέσα στη θάλασσα και λήψη μ’ όλες τις καιρικές συνθήκες. Μας αρέσει όμως αυτό που κάνουμε. Γιατί καταφέραμε να στήσουμε επιτέλους μια εξέδρα στη θάλασσα! Δε μας βλέπουν από το γήπεδο… είμαστε παντού! Μας παρακολουθούν σ’ όλο τον κόσμο! Αυτή είναι η πραγματική διαφήμιση του αθλήματος».

Ο Ντιν Μπάρκερ, ιστιοπλόος διεθνούς φήμης νικητής του America΄s Cup, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την προσπάθεια της κόρης του, ενώ είναι επικεφαλής της ιστιοπλοϊκής ομάδας από τη Νέα Ζηλανδία: «Είναι πάντα όμορφο να βρίσκεσαι σε νέα μέρη. Πρώτη φορά έρχομαι στη Θεσσαλονίκη. Για τις επόμενες 10 ημέρες ανυπομονώ να επισκεφτώ τα αξιοθέατα της πόλης, αλλά κυρίως να δω πως θα αντιδράσουν οι αγωνιζόμενοι στα υπέροχα νερά του Θερμαϊκού κόλπου».

Υπενθυμίζουμε πως οι αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την International Optimist Dinghy Association, έχει το χαρακτήρα open και η Ελλάδα ως οικοδέσποινα χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής με διπλάσιο αριθμό αθλητών.

 

Τελευταία Νέα