Ολοκληρώθηκε το Grimaldi European IQFOiL Test Event

Newsroom
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL Πάτρα

bet365

Τα πάντα είναι πλέον έτοιμα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL, το οποίο θα διεξαχθεί στον Πατραϊκό κόλπο 7-14 Μαΐου.

Με μεγάλη επιτυχία και ιδανικές συνθήκες ολοκληρώθηκε το Grimaldi European IQFOiL Test Event, στο οποίο συμμετείχαν 110 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης όπως οι Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, Κροατία, Κύπρο, Ισπανία, Ισραήλ, Ελβετία, Πολωνία, αλλά ακόμη μεταξύ άλλων από Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Αυστραλία, Αρούμπα και Νέα Ζηλανδία.

Το Grimaldi European IQFOiL Test Event ήταν open, όπως open θα είναι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL, καθώς επί της ουσίας θα αποτελέσει κριτήριο πρόκρισης στην Ολυμπιάδα του Παρισιού.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL

Ανδρονίκη Αναστασίου: «Η Ελλάδα θα πάρει άριστα»

«To Grimaldi European IQFOiL Test Event ήταν μία μικρογραφία των test event, που γίνονται στην ιστιοπλοΐα σχεδόν έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάναμε δοκιμές σε όλα. Διορθώσαμε κάποια λάθη και ετοιμάστηκαν οι στίβοι. Τα πήγαμε πολύ καλά και τώρα στρέφουμε αποκλειστικά την προσοχή μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οργανωτικά η Ελλάδα θα πάρει άριστα» τόνισε η πρόεδρος της Ελληνικός Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Ανδρονίκη Αναστασίου και πρόσθεσε: «Στην ουσία το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι Παγκόσμιο, καθώς θα συμμετάσχουν οι καλύτεροι από κάθε γωνιά του πλανήτη. Θα είναι οι ίδιοι που θα συμμετάσχουν έχοντας υψηλές προσδοκίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι».


Κώστας Καλογερόπουλος: «Ιδανικές συνθήκες»

«Οι συνθήκες ήταν ιδανικές και αυτό ανέβασε τον ανταγωνισμό και την ικανοποίηση όλων όσοι συμμετείχαν στο Grimaldi European IQFOiL Test Event» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΟΠ, Κώστας Καλογερόπουλος και συμπλήρωσε: «Τα μηνύματα από τους αθλητές που συμμετείχαν ήταν άκρως κολακευτικά. Τους είδαμε να δοκιμάζουν πράγματα, πανιά και συστήματα. Όταν δίνεται αυτή η δυνατότητα σαφώς και είναι συν για τη διοργάνωση. Συνολικά θα έλεγα ότι η Ελληνική φιλοξενία αντισταθμίζει την έλλειψη ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας και αυτό σημαίνει πολλά».

Τα αποτελέσματα

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Kantor Sharon από το Ισραήλ με δεύτερη τη Watson Islay από τη Μεγάλη Βρετανία και τρίτη την Gargo Palma από την Κροατία.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL

Στις Γυναίκες U21 επίσης πρώτη ήταν η Kantor Sharon από το Ισραήλ με δεύτερη τη συμπατριώτισσα της Steinberg Tamar και τρίτη την Peleg Daniela και αυτή από το Ισραήλ.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL

Στους Άνδρες πρώτος ήταν ο Armit Johs από τη Νέα Ζηλανδία, δεύτερος ο Ολλανδός Badloe Kiran και τρίτος ο Bourgeois Clement από τη Γαλλία.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL

Στους Άνδρες U21 πρώτος ήταν ο Ισπανός Tomas Cardell Bernat, δεύτερος ο Morris Cirae από την Αυστραλία και τρίτος ο Ολλανδός Van Der Meer Hidde.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL

Το Grimaldi European IQFOiL Test Event διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Κλάση IQFOIL, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.

 

Τελευταία Νέα