Καραχάλιου: Δηλώθηκε με την Πορτογαλία στο Παγκόσμιο χωρίς το «ΟΚ» από ΕΙΟ και ΕΟΕ

Newsroom
Καραχάλιου: Δηλώθηκε με την Πορτογαλία στο Παγκόσμιο χωρίς το «ΟΚ» από ΕΙΟ και ΕΟΕ

bet365

Με τη σημαία της Πορτογαλίας έχει δηλωθεί η Βασιλεία Καραχάλιου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όμως ΕΟΕ και ΕΙΟ δεν είχαν ενημερωθεί.

Με την Πορτογαλίας θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, της κλάσης ράντιαλ, η Βασιλεία Καραχάλιου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ανακοινώσει πριν λίγους μήνες την πρόθεσή της να αγωνίζεται με την Πορτογαλία (όπου μένει και προπονείται πια), και όχι με την Ελλάδα, όμως αυτό το ζήτημα ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές. Παρ' όλα αυτά στις λίστες συμμετοχών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που ξεκινά σήμερα στο Τέξας, η Καραχάλιου είναι δηλωμένη με την Πορτογαλία αν και ο κωδικός της (κωδικός που έχουν όλοι οι αθλητές με τα αρχικά της χώρας τους και του ονόματός τους) παραμένεi GREVK (Greece - Vasileia Karachaliou).

λιστα παγκοσμιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας έλαβε μόλις σήμερα μία επίστολη από την Παγκόσμια ομοσπονδία σύμφωνα με την οποία η Καραχάλιου έχει προσωρινά το δικαίωμα να εκπροσωπεί την Πορτογαλία. Η ΕΙΟ δεν γνώριζε γι' αυτή την απόφαση και δεν είχε δώσει το επίσημο «ΟΚ». η ομοσπονδία θα ερευνήσει το ζήτημα και αναμένεται ανακοίνωση πιθανότατα αύριο.

Παράλληλα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν ήταν ενήμερη για τη συγκεκριμένη απόφαση ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται αν γίνει συμβούλιο σχετικά με το αν θα δωθεί στην αθλήτρια το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η απόφαση θα ληφθεί μετά από ψηφοφορία των μελών. Όμως η συμμετοχή της Καραχάλιου στους ερχόμενους Ολυμπιακούς θεωρείται εξαιρετικά αβέβαιη καθώς, βάσει κανονισμών, χρειάζεται να μείνει εκτός αγώνων για δύο χρόνια πριν αλλάξει αθλητική υπηκοότητα.

 

Τελευταία Νέα