Καραχάλιου: Επιστολή με επιθετικό ύφος στην ΕΟΕ, η αντίδραση Καπράλου

Newsroom
Καραχάλιου: Επιστολή με επιθετικό ύφος στην ΕΟΕ, η αντίδραση Καπράλου

bet365

Η Βασιλεία Καραχάλιου ζητά σε αυστηρό ύφος από την ΕΟΕ να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Πορτογαλίας ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία πολιτογράφησής της.

Σε έντονο ύφος η Βασιλεία Καραχάλιου έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, ζητώντας να κινηθούν οι διαδικασίες για να πάρει την Πορτογαλική υπηκοότητα.

Η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοϊας έχει έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με την ΕΟΕ, κάνοντας και προσωπική επίθεση στον κ. Καπράλο, για την τοποθέτησή του ότι δεν θέλει να την δει να αγωνίζεται με άλλη χώρα.

Η Καραχάλιου έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για να πάρει την Πορτογαλική υπηκοότητα και στην επιστολή της, που είναι γραμμένη σε πολύ έντονο ύφος, ζητά «ένα έγγραφο το οποίο να βεβαιώνει την Ολυμπιακή επιτροπή της Πορτογαλίας ότι θα μου δώσετε τα releasing papers άμεσα, ώστε να ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ (κατά βάσιν οικονομική) ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΟΥ στο να αγωνίζομαι με τα χρώματα της Πορτογαλίας».

Ο τόνος στην επιστολή της Καραχάλιου είναι τέτοιος που έφερε την αντίδραση της ΕΟΕ, η οποία δημοσίευσε την επιστολή της και επιτέθηκε στην ίδια για την στάση της.
Μάλιστα, τονίζει πως την καλεί στην Ολομέλεια για να καταθέσεις τις απόψεις της και τα προβλήματα ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει.

Η επιστολή της Καραχάλιου

«Κύριε Καπράλο,

εν όψιν της αποχώρησης μου από Ελλάδα, και επειδή είμαι σε διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου με την χώρα της Πορτογαλίας, εφόσον τα γεγονότα τα οποία μεσολάβησαν ώστε η αποχώρηση μου να είναι μη αναστρέψιμη, ζητώ να μου χορηγήσετε ένα έγγραφο το οποίο να βεβαιώνει την Ολυμπιακή επιτροπή της Πορτογαλίας ότι θα μου δώσετε τα releasing papers άμεσα, ώστε να ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ (κατά βάσιν οικονομική) ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΟΥ στο να αγωνίζομαι με τα χρώματα της Πορτογαλίας. Ήδη βρίσκομαι σε διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου και πολιτογράφησης.

Μετά την εκτεταμένη βλάβη που έχω υποστεί.. ΚΑΙ από δικές σας ενέργειες, και εφόσον είστε ο αρμόδιος, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής (εφόσον έχω συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο) θεωρώ ότι έχετε την ηθική υποχρέωση να με «ελευθερώσετε» από αυτές τις απεχθείς πρακτικές.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αγωνιστώ νομικά και όχι μόνο (και γνωρίζετε ότι η βεβαρημένη προϊστορία της ομοσπονδίας μου, όπως και επιπλέον πρόσφατα στοιχεία που διαθέτω για τον τρόπο που «λειτουργεί», όπως και η εκβιαστική συμπεριφορά σας στον προπονητή μου, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν συνεισφέρουν καθόλου στην δικαίωση σας) και να είστε ΒΕΒΑΙΟΣ ότι θα ΑΚΟΥΣΤΩ σε όλον τον αθλητικό κόσμο πολύ μακρύτερα από τον Ελληνικό χώρο! Αυτό βέβαια θα είχε πολλαπλές αρνητικές συνέπειες και για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, πέρα από τις συνέπειες που θα είχε σε εσάς προσωπικά, το να φανεί δηλαδή διεθνώς, ότι «καλύπτετε» και συνδράμετε σε πρακτικές που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις αρχές του Ολυμπισμού και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Σε αναμονή της άμεσης απάντησης σας

Βασιλεία Καραχάλιου

Υ.Γ. Σας ενημερώνω, καθώς οτιδήποτε κάνω είναι εν τω φανερώ για ευνόητους λόγους, ότι μετά το διάστημα τριών ημερών αυτή η επιστολή θα σταλεί στα ΜΜΕ.»

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«Με μεγάλη έκπληξη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος έλαβε την παρακάτω επιστολή από την αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Βασιλεία Καραχάλιου. Είναι ξεκάθαρο ότι το ήθος και το ύφος της επιστολής δεν συνάδουν με αθλήτρια τέτοιου επιπέδου και δεν απηχούν τα Ολυμπιακά ιδεώδη που πρέπει να πρεσβεύει ο κάθε αθλητής που έχει πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εντύπωση προκαλεί όχι μόνο το ανοίκειο ύφος της επιστολής, αλλά και οι ανυπόστατες και ανύπαρκτες αιτιάσεις για δήθεν θέμα με τον προπονητή της, καθώς ο Πρόεδρος της ΕΟΕ δεν ήρθε ποτέ σ’ επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Για το θέμα της αλλαγής υπηκοότητας η απόφαση ανήκει στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος θα φέρει το θέμα για συζήτηση στην αμέσως επόμενη Ολομέλεια, όπου θα κληθεί και η ίδια η αθλήτρια για να καταθέσει τις απόψεις της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και για την πρόθεσή της να αλλάξει αθλητική υπηκοότητα.

Ερωτηματικά προκαλεί επιπλέον και η αναφορά της αθλήτριας στην επιστολή της, ότι θα χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους εκτός από νομικούς, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά της. Αδυνατούμε πραγματικά να καταλάβουμε τι εννοεί, καθώς χρησιμοποιεί υπονοούμενα που είναι πέρα από τις Ολυμπιακές αξίες.

Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη επιστολή από μία αθλήτρια που είχε πάντα τη στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τόσο ηθική, όσο και υλική».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα