Βασιλεία Καραχάλιου: Πώς μετά από πέντε χρόνια διαμάχης προχωρά σε αλλαγή υπηκοότητας

Κώστας Ευθυμιάδης
Βασιλεία Καραχάλιου: Πώς μετά από πέντε χρόνια διαμάχης προχωρά σε αλλαγή υπηκοότητας

bet365

Η απόφαση να αλλάξει υπηκοότητα δεν είναι καινούργια για την Βασιλεία Καραχάλιου.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν σε σταθερή διαμάχη με την ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία (ΕΙΟ) η Βασιλεία Καραχάλιου.

Η ρήξη της με την προηγούμενη διοίκηση άρχισε πριν το 2017 όταν η ίδια θεωρούσε πως δέχεται πόλεμο για διάφορους λόγους και πλέον έχει δρομολογηθεί η αποχώρησή της από την εθνική ομάδα.

Οι διαμάχες που είχε με την ΕΙΟ ήταν αρκετές. Η μία περίπτωση αφορούσε την διαμάχη σχετικά με την προβολή χορηγιών της, αλλά και ορισμένα ζητήματα τα οποία είχαν ακολουθήσει εξώδικα και εκατέρωθεν καταγγελίες.

Η Καραχάλιου είχε δεχτεί συστάσεις για το ότι φορούσε εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις χωρίς να φέρει το εθνόσημο, ενώ την ίδια στιγμή οι χορηγοί της προβάλλονταν σε διοργανώσεις όπου εκπροσωπούσε την χώρα.

Η ΕΙΟ την κάλεσε σε απολογία, με την Καραχάλιου να απαντά με εξώδικο, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «ηθικής εξόντωσης».

Τότε ήταν και η πρώτη φορά που τέθηκε θέμα να αλλάξει χώρα. Η ΕΙΟ με απόφασή της, ανέφερε πως «εάν η αθλήτρια δεν επιθυμεί να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, έχει τη δυνατότητα για άλλες επιλογές για τις οποίες θα συνηγορήσουμε, εάν χρειαστεί».

Αυτό ερμηνεύτηκε πως της ανοίγουν την πόρτα να φύγει καθώς δεν την ήθελαν στην εθνική ομάδα. Από τότε φαίνεται πως άρχισαν και στην ίδια οι σκέψεις να αλλάξει υπηκοότητα, κάτι που πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία.

Η ίδια απάντησε μεταξύ άλλων τότε: «Θεωρώ ότι αν πραγματικά πονούσαν το "εθνόσημο" θα χαιρόντουσαν με τις διακρίσεις που έφερα στην πατρίδα μου και δεν θα κολλάγανε σε "τυπικές" διαδικασίες και εικονικά προβλήματα. Το πόσο "πονούν" μάλιστα το εθνόσημο το καταλαβαίνουμε όλοι από το γεγονός ότι με καλούν να αλλάξω ιθαγένεια, εμμέσως πλην σαφώς!» Είχε δηλώσει μάλιστα πως σε αντίθεση με το πείσμα τους, θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την Ελλάδα. Πλέον φαίνεται πως άλλαξε γνώμη καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται- όπως ανέφερε- κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες.

Την ίδια περίοδο η ομοσπονδία ζητούσε να υπογράψουν οι αθλητές χαρτί, το οποίο ανέφερε ότι δεν θα προσφύγουν δικαστικά κατά αυτής για οποιοδήποτε θέμα. Η Καραχάλιου αρνήθηκε να το υπογράψει και ακολούθησε η διαμάχη για τον ρουχισμό της με την οποία τόσο ο πρώην πρόεδρος της ΕΙΟ κ. Δημητρόπουλος, όσο και η νυν πρόεδρος κ. Αναστασίου (μέλος και τότε του ΔΣ), φέρονται να συνηγόρησαν στην τιμωρία της και στην πρόταση να αποκλειστεί από την εθνική ομάδα.

Η Βασιλεία Καραχάλιου

Κόντρα και για τον προπονητή, κατηγορίες για χειραγώγηση αγώνα

Η δεύτερη μεγάλη κόντρα ήρθε δύο χρόνια μετά και αφορούσε τον τότε προπονητή της, Τάμας Εσες. Ο Εσες συνεργάζεται χρόνια μαζί της, ωστόσο κατόπιν εορτής (είναι η αλήθεια) η ΕΙΟ ανακοίνωσε πως δεν αναγνωρίζει το δίπλωμά του. Σε αντίθετη περίπτωση του ζητούσαν πίσω τα χρήματα που εισέπραξε για τα έξοδο αποστολής στο Test Event της Ενοσίμα! Η απόφαση αυτή ελήφθη τον Νοέμβριο, για αγώνα που είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Το τρίτο περιστατικό αφορούσε το πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία της, όπου εμμέσως πλην σαφώς, έκανε λόγο για απόπειρα χειραγώγησης του αγώνα της, αφού ανέφερε ότι εσκεμμένα την ακύρωναν για να χάσει.

Η επίθεση σε Καπράλο και Πολιτεία

Μετά από όλες αυτές τις διαμάχες, η Καραχάλιου αποφάσισε να αφήσει πίσω της (αγωνιστικά) την Ελλάδα, κάτι που έκανε με… θόρυβο. Επιτέθηκε τόσο στην ομοσπονδία της, όσο και στην ΕΟΕ, την Πολιτεία, με την ΕΟΕ να είναι αυτή που αντέδρασε αναφέροντας σε ανακοίνωση πως έχει δαπανήσει 45.000 ευρώ σε 18 μήνες για την αθλήτρια.

Αυτό προκάλεσε την οργή της Καραχάλιου η οποία δημόσια κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, για «εκβιαστικές απειλές με εθνικιστικές μάσκες» επειδή ο τελευταίος ανέφερε πως -επί της ουσίας- δεν πρόκειται να συνηγορήσει με την αλλαγή υπηκοότητάς της επειδή θέλει οι επιτυχίες της να συνεχίζονται για την Ελλάδα και όχι για άλλη χώρα.

Η ουσία πάντως δεν αλλάζει και η Καραχάλιου προχωρά σε μία αλλαγή σελίδας στην καριέρα της.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα