Συμμαχία Ελλάδος-Ιταλίας-Κύπρου για προγράμματα Erasmus

Συμμαχία Ελλάδος-Ιταλίας-Κύπρου για προγράμματα Erasmus

bet365

Οι τρεις χώρες κατέθεσαν από κοινού υποψηφιότητα στην Ε.Ε για διεξαγωγή προγραμμάτων Erasmus για αθλητές έως 19 ετών και έγινε δεκτή.

Πρόγραμμα Erasmus για τους Έλληνες ιστιοπλόους, έως 19 ετών, εξασφάλισε η ΕΙΟ από κοινού με τις ομοσπονδίες της Κύπρου και της Ιταλίας.

Με επικεφαλής την Ιταλική Ομοσπονδία και τη συμφωνία και της Κυπριακής κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση αίτημα συμμετοχής σε αυτά τα προγράμματα που θα είναι επιδοτούμενα και θα αφορούν την εκπαίδευση αθλητών και αθλητριών έως 19 χρόνων σε βάθος τριετίας.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποδέχθηκε την κοινή υποψηφιότητα Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου και απομένει να ανάψει το πράσινο φως μέχρι τέλος του χρόνου για την έναρξη των προγραμμάτων Erasmus.

Όσον αφορά την Ελλάδα η εκμάθηση θα γίνεται μέσω των ομίλων με τρεις προπονητές και συντονιστή τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΙΟ Γιώργο Σκλαβούνο.

Στην αρχή τα μαθήματα θα διεξάγονται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και θα αφορούν το θεωρητικό κομμάτι της ιστιοπλοΐας. Σε βάθος χρόνου θα γίνονται με φυσική παρουσία στελεχών. Θα μπορεί, δηλαδή, να έρθει στη χώρα μας ένας Ιταλός προπονητής για να διδάξει τους ιστιοπλόους μας και το αντίστροφο.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα