Έρχεται το "AEGEAN 600" από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου

Έρχεται το "AEGEAN 600" από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου

bet365

Το «AEGEAN 600» είναι ένας αγώνας 600 ναυτικών μιλίων που θα διεξαχθεί στο Αιγαίο στο διάστημα 2-10/7 με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει ήδη τις 50.

Σκάφη και ιστιοπλόοι που έχουν πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς διοργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα που θα διοργανώσει για πρώτη φορά ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής, από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου.

Περισσότερες από 50 συμμετοχές

Πρόκειται για το «AEGEAN 600», έναν αγώνα 600 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό που θα διεξαχθεί στα μαγευτικά νερά του Αιγαίου Πελάγους. Το ενδιαφέρον των ιστιοπλόων από το εξωτερικό έχει ξεπεράσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 50 σκάφη από 17 χώρες.

«Στόχος η προβολή της Ελλάδας»

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση του AEGEAN 600 διότι στόχος μας είναι να προβληθεί η Ελλάδα ως χώρα ναυταθλητισμού και θαλάσσιου τουρισμού και, παράλληλα, να αναδειχθεί η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του Αιγαίου, που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι μεγάλο, και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε αγώνες αντάξιους της ιστορίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Τα σκάφη του αγώνα

Στις μέχρι τώρα συμμετοχές, ξεχωρίζουν κάποια ιταλικά σκάφη, όπως το «Αtalanta II», ένα Farr 70 που έχει πρωταγωνιστήσει σε κορυφαίους αγώνες ανοικτής θαλάσσης στη Μεσόγειο, όπως στο Rolex Middle Sea Race, αλλά και σε ρεγκάτες σε όλο τον κόσμο. Ένα άλλο σκάφος είναι το «Durlindana 3», το οποίο έχει διακριθεί σε αγώνες μεγάλων σκαφών. Στη διοργάνωση των 600 ν.μ. έχουν συμπεριληφθεί και οι κατηγορίες (κλάσεις) Multihull και X-Yachts.

Μάλιστα, στην κλάση των X-Yachts αναμένεται να πάρειμέρος στον αγώνα και ο Δανός ιδιοκτήτης της εταιρείας X-Yachts, Ib Kunøe και ο CEO της X-Yachts Kræn Brinck Nielsen. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει σε δύο από τα ελληνικά σκάφη, το «Optimum - Samos Steamship», με κυβερνήτες τον Χαράλαμπο Μαυρογεώργη και τον Βαγγέλη Νικολόπουλο το οποίο έχει κατακτήσει διακρίσεις στον αγώνα 600ν.μ. της Μάλτας «Rolex Middle Sea Race» και στο «Ράλλυ Αιγαίου»,και το «Bullet - Total» με κυβερνήτες τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Σίμο Καμπουρίδη, ένα σκάφος που πρωταγωνιστεί στο «Ράλλυ Αιγαίου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα