Formula 1: Αυτή είναι η νέα Ferrari F1-75

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Αυτή είναι η νέα Ferrari F1-75
Η Scuderia Ferrari παρουσίασε το μονοθέσιο που θα κυνηγήσει τους τίτλους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η αναμονή για τους απανταχού tifosi τελείωσε. Μετά τις Haas VF-22, Red Bull Racing RB18, Aston Martin AMR22, McLaren MCL36, Scuderia AlphaTauri AT03 και Williams FW44, η F1-75 έγινε το έβδομο μονοθέσιο του 2022 που αποκαλύφθηκε.

Βαφτίστηκε έτσι προς τιμή της 75ης επετείου από τη δημιουργία της πρώτης Ferrari στο Μαρανέλο, το 1947 και φιλοδοξεί να επαναφέρει την ιταλική ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Ferrari F1-75

Εναρμονίζεται με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1, που αλλάζουν -διά χειρός Νικόλα Τομπάζη- πλήρως την εικόνα του σπορ. Το κόκκινο μονοθέσιο δεν ήταν ένα απλό showcar βαμμένο στα χρώματα των χορηγών αλλά μία πιο προχωρημένη ερμηνεία της σχεδιαστικής ομάδας της Ferrari.

Με αρκετά επιθετικό σχεδιασμό ρύγχους, βράγχια πάνω από τα sidepods τα οποία έχουν ένα βαθούλωμα που όμοιό του δεν έχουμε δει αλλού ενώ νέα σχεδιαστική επιλογή αποτελούν και οι λεπτές αλλά φαρδιές εισαγωγές αέρα για τα ψυγεία.

Ferrari F1-75

Τα χρώματα άλλαξαν και το μαύρο θυμίζει την Ferrari 641 του 1990, καθώς το συναντάμε τόσο στην εμπρός όσο και στην πίσω αεροτομή. Επίσης στο προστατευτικό halo αλλά και το κάλυμμα του κινητήρα.

Πίσω από το τιμόνι θα είναι και φέτος ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ που έκλεισε την περυσινή σεζόν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και ο Σαρλ Λεκλέρκ που ήταν έβδομος.

Ferrari F1-75

Η Ferrari σκαρφάλωσε πέρυσι από την έκτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, στην τρίτη, όμως έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς νίκη.

Όσο για τον τελευταίο τίτλο της Ιταλικής ομάδας, ήταν πίσω στο μακρινό πια 2008, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ο τελευταίος τίτλος οδηγών ήταν το 2007, με τον Κίμι Ράικονεν..

Ferrari F1-75

Φυσικά, όπως ισχύει με όλες τις ομάδες σε αυτή τη νέα εποχή της Formula 1, το μονοθέσιο που θα πατήσει πίστα για τις δοκιμές εξέλιξης και κυρίως εκείνο που θα παραταχθεί στο grid του Μπαχρέιν στην πρεμιέρα της 20ης Μαρτίου, αναμένεται να διαφέρουν αισθητά από αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης: «Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που κάναμε στην F1-75. Πρέπει να σας πω πως βάλαμε την καρδιά και την ψυχή μας στο μονοθέσιο αυτό. Την αποκαλώ ως μία γενναία Ferrari, διότι τη δημιουργήσαμε σκεπτόμενοι εκτός του πλαισίου που μας δόθηκε. Γνωρίζω πως οι προσδοκίες είναι μεγάλες και πως τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Τώρα όμως είναι η ώρα να τεθούμε αντιμέτωποι με τον ανταγωνισμό. Θέλω η F1-75 να παλεύει για την κορυφή, να είναι το καλύτερο μονοθέσιο. Θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς μας».

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!