Formula 1: Αυτή είναι η νέα McLaren MCL36

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Αυτή είναι η νέα McLaren MCL36
Η McLaren αποκάλυψε το μονοθέσιό της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022!

Αναμονή τέλος για τους υποστηρικτές της Mclaren, καθώς μετά τη Haas VF-22, τη Red Bull Racing RB18 και την Aston Martin AMR22, ήρθε η ώρα των αποκαλυπτηρίων του μονοθεσίου με το οποίο η ιστορική ομάδα θα μάχεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022.

Το κωδικό της όνομα είναι MCL36, κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα κρύβει υβριδική μηχανή της Mercedes και πίσω από το τιμόνι της θα βρίσκονται και φέτος ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο και ο Βρετανός Λάντο Νόρις, που πριν από μερικά 24ωρα επέκτεινε το συμβόλαιο συνεργασίας του με τη McLaren.

Οι δύο ταλαντούχοι οδηγοί, μετέφεραν τους παρουσιαστές της εκδήλωσης, τη σαγηνευτική Νάταλι Πίνκχαμ και τον βετεράνο οδηγό και νυν τελεσχολιαστή Καρούν Τσάντχοκ, στο εκθαμβωτικό McLaren Technology Centre του Ουόκινγκ. Κι όλα ξεκίνησαν με ένα εντυπωσιακό video με στιγμές από τις δραστηριότητες της McLaren σε όλο το αγωνιστικό φάσμα, με καλές αλλά και δύσκολες στιγμές, διότι κι αυτές, κομμάτι των αγώνων είναι!

Σε αυτή τη ξεχωριστή εκδήλωση, το θρυλικό brand έκανε τέσσερις πρεμιέρες ταυτόχρονα! Πριν μας δείξει το νέο «όπλο» που θα διεκδικεί νίκες στις πίστες της Formula 1, παρουσιάστηκε η αγωνιστική ομάδα Arrow McLaren SP για το Αμερικανικό πρωτάθλημα Indycar, η ομάδα της McLaren ΜΧ που θα κάνει φέτος ντεμπούτο στην Extreme E και τέλος, η McLaren Shadow, το eSports παρακλάδι της βρετανικής ομάδας.

Όμως το κυρίως πιάτο ήταν η MCL36 που όπως και η AMR22 ένα 24ωρο νωρίτερα, ήταν κάτι... περισσότερο από το showcar της F1 με τα νέα χρώματα και λογότυπα. Προφανώς το μονοθέσιο που θα δούμε στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν στις 20 Μαρτίου θα αναβαθμιστεί σημαντικά και θα αλλάξει όψη σε διάφορα σημεία αλλά σίγουρα, η εκδοχή που είδαμε δεν απογοήτευσε τους φίλους της McLaren.

McLaren MCL36


Η βρετανική ομάδα διατήρησε την ίδια χρωματική ταυτότητα, με το παραδοσιακό πορτοκαλί της McLaren, σε συνδυασμό με μαύρο και σιέλ. Η ίδια ταυτότητα, επικρατεί σε όλα τα αγωνιστικά προγράμματά της.

Όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της, Τζέιμς Κι, ελάχιστα στοιχεία από το μονοθέσιο του 2021 διατηρήθηκαν σε αυτό του 2022. Από την πλευρά του, ο CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν, δήλωσε: «Η ομάδα μας συνεχίζει να προοδεύει χρόνο με το χρόνο, υπό την καθοδήγηση του Αντρέας Σάιντλ, κι αυτή η νέα εποχή κανονισμών αποτελεί μία πραγματική ευκαιρία για την ομάδα μας. Στοχεύουμε να προοδεύσουμε κι άλλο και να μειώσουμε την απόσταση από την κορυφή».

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο…

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!