Formula 1: Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin AMR22 (vid)

Formula 1: Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin AMR22 (vid)
Η Aston Martin έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας AMR22 που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2022.

Οι παρουσιάσεις των νέων μονοθεσίων της Formula 1 συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με την Aston Martin να έχει σειρά. Η βρετανική ομάδα πραγματοποίησε την παρουσίαση της νέας AMR22 για το φετινό πρωτάθλημα. Το μονοθέσιο που θα οδηγήσουν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ το 2022 αποκαλύφθηκε στις εγκαταστάσεις της βρετανικής ομάδας στη Μ. Βρετανία.

Τα αποκαλυπτήρια της AMR22 έγιναν υπό το βλέμμα των δύο οδηγών και του ιδιοκτήτη της Aston Martin, Λόρενς Στρολ. Επιπλέον, δίπλα τους ήταν τα «διαμάντια» της φίρμας Valkyrie AMR Pro, Valhalla και DBX707. Το νέο μονοθέσιο είναι σχεδιασμένο με βάση τους νέους κανονισμούς του 2022 και διατηρεί το σκούρο πράσινο χρώμα που είχε την περασμένη χρονιά. Επιπλέον οι ροζ γραμμές έχουν αντικατασταθεί από ανοικτό πράσινο χρώμα, ενώ εμφανές είναι και το μαύρο χρώμα στην εμπρός αεροτομή.

Aston Martin AMR22

Η εξέλιξη του μονοθεσίου ήταν μία δύσκολη υπόθεση για το τεχνικό τμήμα της ομάδας. Ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος, Άντριου Γκριν, χαρακτήρισε τις αλλαγές ως μια «τεράστια πρόκληση». Αρκετές ομάδες έχουν δηλώσει πως πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων 40 ετών. Επιπλέον ο Γκριν παραδέχθηκε πως το μονοθέσιο θα υποστεί αρκετές αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η ομάδα για το 2022 έχει έναν νέο βασικό χορηγό, καθώς ενώνει τις δυνάμεις της με την Aramco. Αυτό σημαίνει πως η επίσημη ονομασία της ομάδας για το 2022 είναι Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team. Τα λογότυπα της εταιρείας είναι εμφανή στην εμπρός αεροτομή, το ρύγχος και στο κάλυμμα του κινητήρα πίσω από την είσοδο αέρα πάνω από το κεφάλι του οδηγού.

Aston Martin AMR22

O Φέτελ δήλωσε πως καμία ομάδα δεν γνωρίζει το τι πραγματικά θα συμβεί στο 2022: «Όσον αφορά τις ελπίδες του καθενός, δεν πιστεύω πως κάποιος γνωρίζει το τι να περιμένει. Έχουμε νέους κανόνες και όλες οι ομάδες ελπίζουν να έχουν κάνει καλή δουλειά. Όλοι θέλουν να κερδίσουν ακόμα κι εγώ και κανένας δεν θα ήταν στη Formula 1 αν δεν είχε όνειρο το να κερδίσει. Δεν διαφέρω από αυτό. Το σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Είμαστε στο δεύτερο χρόνο ενός πενταετούς σχεδίου, οπότε είμαστε ακόμα στην αρχή. Η Aston Martin έχει μεγάλες φιλοδοξίες και σχέδια και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέρος της».

Από τη μεριά του, ο Στρολ πιστεύει πως οι αλλαγές στους κανονισμούς δίνουν νέο αέρα στην ομάδα: «Δεν είναι μόνο μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς, αλλά και για όλες τις ομάδες. Πρέπει να πιστέψουμε πως κάναμε καλή δουλειά και ξέρω πως όλοι στο εργοστάσιο έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να δώσουν σε εμένα και τον Σεμπ το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει όμως παράλληλα να είμαστε ρεαλιστές. Ο στόχος μας είναι να είμαστε πιο κοντά στην κορυφή απ’ότι πέρυσι. Αυτό είναι σημαντική πρόοδος. Όμως όπως είπε και ο Σεμπ, είναι αδύνατο ακόμα να ξέρουμε το που βρίσκεται η κάθε ομάδα».

Aston Martin AMR22

Την περασμένη σεζόν η βρετανική ομάδα ολοκλήρωσε στην 7η θέση στη βαθμολογία κατασκευαστών και ανέβηκε μόλις μία φορά στο βάθρο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό, με την ομάδα να θέλει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο το 2022.

Η AMR22 είναι το πρώτο πραγματικό μονοθέσιο που βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας. Η Haas παρουσίασε τα χρώματα του 2022, όμως το μονοθέσιο που έδειξε θα διαφέρει από αυτό που θα πατήσει πίστα στη Βαρκελώνη. Επιπλέον η Red Bull Racing παρουσίασε την RB18, όμως το μονοθέσιο που είδαμε είναι παρόμοιο με το showcar που είχε παρουσιάσει η Formula 1 το 2021.

Aston Martin AMR22

Δείτε το βίντεο αποκάλυψης της νέας Aston Martin AMR22.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!