Formula 1: Η πρώτη «ανάσα» της νέας Ferrari (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η πρώτη «ανάσα» της νέας Ferrari (vid)
Η Scuderia ενεργοποίησε για πρώτη φορά τον κινητήρα του νέου μονοθεσίου της για τη Formula 1.

Μία από τις ομάδες που αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε που θα βρεθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2022, τη σεζόν των μεγάλων αλλαγών και ενδεχομένως ανακατατάξεων, είναι η Ferrari.

Η Scuderia θα αποκαλύψει το νέο της μονοθέσιο στις 17 Φεβρουαρίου, στις 3 ώρα Ελλάδας, και έχει ήδη ξεκινήσει το παιχνίδι των teasers για να αυξήσει το ενδιαφέρον των tifosi για το νέο «όπλο».

Τη F1-75, που βαφτίστηκε έτσι προς τιμήν των 75 ετών από τη δημιουργία του πρώτου δημιουργήματος στο Μαρανέλο - την 125 S που «ανέπνευσε» για πρώτη φορά στις 12 Μαρτίου του 1947. Τότε, ο Έντσο Φεράρι είχε τοποθετήσει στα σωθικά της έναν V12 κινητήρα χωρητικότητα 1.5 lt.

Ferrari F1-75 Teaser

Τώρα, το κόκκινο μονοθέσιο φέρει υβριδικό σύνολο με 1600άρη V6 Turbo, ο οποίος ενεργοποιήθηκε πρώτη φορά πριν από μερικά 24ωρα. Όμως γνωστοποίησαν οι Ιταλοί, παρών ήταν ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Ματία Μπινότο, καθώς και μερικά μέλη του προσωπικού της ομάδας. Έχουμε και Covid-19 βλέπετε.

Όσο για το οδηγικό δίδυμο των Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, δεν ήταν παρόντες αλλά συμμετείχαν στο σχετικό video που ετοίμασε η Ferrari για την πρώτη «ανάσα» του 066/7 κινητήρα της.

Η πρώτη εμφάνιση στην πίστα, θα είναι στις δοκιμές εξέλιξης που θα πραγματοποιηθούν στην πίστα του Μονμελό, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!