Αποκαλυπτήρια για τη νέα Williams FW44 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Αποκαλυπτήρια για τη νέα Williams FW44 (vid)
Η ιστορική βρετανική ομάδα αποκαλύπτει το νέο της αγωνιστικό μονοθέσιο για το 2022.

Μετά τις Haas VF-22, Red Bull Racing RB18, Aston Martin AMR22, McLaren MCL36 και Scuderia AlphaTauri AT03, η Williams FW44 έγινε το έκτο μονοθέσιο του 2022 που αποκαλύφθηκε!

Αποτελεί την ερμηνεία της ιστορικής βρετανικής ομάδας σχετικά με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που αποτέλεσαν δουλειά του δικού μας, Νικόλα Τομπάζη, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα της σύγχρονης Formula 1.

Ωστόσο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Red Bull Racing, η Williams δεν έδειξε πολλά από πραγματικό της μονοθέσιο αλλά αρκέστηκε λίγο πολύ στο να δείξει ένα showcar ντυμένο με το φετινό livery.

Williams FW44

«Η νέα ταυτότητα ενσωματώνει τέλεια τα νέα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Καθώς προχωράμε σε μία νέα εποχή του σπορ, η FW44 υπογραμμίζει τη μετάβαση στο μέλλον, υπογραμμίζοντας τις διαχρονικές αξίες που καθορίζουν αυτή την ομάδα. Την περασμένη σεζόν ήμασταν ενθουσιασμένοι και περήφανοι και την τόσο σημαντική πρόοδό μας ως ομάδας, όπου κερδίσαμε δίκαια αρκετούς βαθμούς αλλά είχαμε και μία παρουσία στο βάθρο. Κοιτάζοντας μπροστά, θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή την επιτυχία και η FW44 ενσωματώνει τη φιλοδοξία μας να επιστρέψουμε στο μπροστινό μέρος του grid», είπε ο CEO και επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Γιοστ Κάπιτο.

Williams FW44

Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα θα βρίσκεται και φέτος η υβριδική μηχανή της Mercedes-AMG. Όμως στο οδηγικό δίδυμο έχουμε αλλαγή αφού στο πλευρό του Νίκολα Λατίφι που συνεχίζει στην ομάδα του Γκροβ για τρίτη αγωνιστική σεζόν, θα βρίσκεται φέτος ο Άλεξ Άλμπον που είναι… «δανεικός» από τη Red Bull.

Ενδιαφέρον έχουν τα νέα χρώματα της Williams, που βάσει νέων χορηγών, απέκτησε και λίγο κόκκινο πάνω στο μονοθέσιο της.

Ο Λατίφι είπε σχετικά: «Μου αρέσουν τα νέα χρώματα. Η διατήρηση του μπλε ήταν σημαντική καθώς είναι συνώνυμο της Williams Racing αλλά το συγκεκριμένο μοτίβο δεν το έχουμε ξαναδεί και το κόκκινο μου αρέσει πολύ. Είναι μία φρέσκια εμφάνιση για τη νέα εποχή της F1. Ανυπομονώ για τις δοκιμές της Βαρκελώνης, να επιστρέψω πίσω από το τιμόνι, να πιέσω και να δω τι μπορεί να κάνει αυτό το μονοθέσιο. Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να χαρίσουν καλύτερους αγώνες και ανυπομονώ για την πρόκληση, στοχεύοντας στη συλλογή πολύτιμων δεδομένων στις δοκιμές, ώστε να τα εκμεταλλευτούμε στους πρώτους αγώνες».

Williams FW44

Από την πλευρά του, ο Άλμπον τόνισε: «Ανυπομονώ να τη δω στην πίστα. Στις δοκιμές της Βαρκελώνης πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα είμαστε αποδοτικοί στο χρόνο που θα έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να βεβαιωθούμε πως θα έχουμε ανταγωνιστικό πακέτο στο ξεκίνημα της σεζόν».

Δείτε την παρουσίαση της νέας Williams, στο παρακάτω video...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!