Αυτοί είναι οι 20 μονομάχοι του 2022

Πάνος Σεϊτανίδης
Αυτοί είναι οι 20 μονομάχοι του 2022
Μετά την ανακοίνωση του Ζου στην Alfa Romeo, ολοκληρώθηκε το grid του 2022.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ σε ότι αφορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022 μπήκε στη θέση του. Μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας της Alfa Romeo Racing με τον Γουάνγιου Ζου, ξέρουμε και τους 22 οδηγούς που θα παραταχθούν στις 20 Μαρτίου στο grid της πρεμιέρας της νέας σεζόν, στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Επτά ομάδες συνεχίζουν δίχως αλλαγές στα cockpit, δύο ομάδες αλλάζουν σύνθεση κατά το ήμισυ και μόνο μία τα αλλάζει όλα! Πάμε να δούμε αναλυτικά το grid του 2022!

Mercedes-AMG

Mercedes Brazil

#44 Λούις Χάμιλτον, #63 Τζορτζ Ράσελ
Μετά από πέντε σεζόν, έρχεται νέο αίμα στους πρωταθλητές, με τον ταλαντούχο Ράσελ να έχει επιτέλους την ευκαιρία του σε μία μεγάλη ομάδα. Βρετανικό δίδυμο που συνδυάζει εμπειρία με ταλέντο.

Red Bull Racing

Max Verstappen Sergio Perez

#33 Μαξ Φερστάπεν, #11 Σέρχιο Πέρεζ
Οι «ταύροι επενδύουν στη σταθερότητα και διατηρούν το ίδιο οδηγικό δίδυμο. Σε ρόλο ηγέτη ο Ολλανδός ενώ ο Μεξικανός απέδειξε πως έχει το μέταλλο για να κρατήσει την «καταραμένη» θέση του Νο2 στην αυστριακή ομάδα

Scuderia Ferrari

Carlos Sainz

#16 Σαρλ Λεκλέρ, #55 Κάρλος Σάινθ

Η ιταλική ομάδα διατηρεί τη σύνθεσή της αναλλοίωτη αφού και εδώ, δίπλα σε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της εποχής μας, ο Ισπανός απέδειξε πως είναι εξίσου αποδοτικός!

McLaren

McLaren MCL35M Presentation

#3 Ντάνιελ Ρικιάρντο, #4 Λάντο Νόρις
Η αιώνια αντίπαλος της Scuderia συνεχίζει επίσης με τους ίδιους οδηγούς, ευελπιστώντας πως το 2022, με τα νέα μονοθέσια, ο Ρικιάρντο θα βρει τον εαυτό του.

Alpine

Fernando Alonso

#14 Φερνάντο Αλόνσο, #31 Έστεμπαν Όκον
Σταθερότητα και στη γαλλική ομάδα, με τον Ισπανό να αποδεικνύει φέτος πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και τον Γάλλο, να έχει πλέον στο βιογραφικό του τον τίτλο «νικητής Grand Prix».

Scuderia AlphaTauri

Scuderia AlphaTauri

#10 Πιερ Γκασλί, #22 Γιούκι Τσουνόντα
Ο Γάλλος είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της σεζόν, με σταθερές εξαιρετικές εμφανίσεις. Όσο για τον Ιάπωνα, παρά τα εύλογα σκαμπανεβάσματα, διατηρεί τη θέση του με τις ευλογίες της Honda.

Aston Martin

Sebastian Vettel

#5 Σεμπάστιαν Φέτελ, #18 Λανς Στρολ
Ο γιος του ιδιοκτήτη της ομάδας ήταν λογικό πως δεν θα πάει πουθενά. Όσο για τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, έχει ακόμα κίνητρα αλλά και την ελπίδα πως οι αλλαγές στους κανονισμούς θα του επιτρέψουν να μάχεται ψηλότερα στο grid.

Williams

Nicholas Latifi

#6 Νίκολας Λατίφι, #23 Άλεξ Άλμπον
Ο Καναδός αποτελεί σημαντικό χρηματοδότη της ιστορικής ομάδας και εκτός αυτού, φέτος είχε αρκετές αξιόμαχες εμφανίσεις. Για τη θέση του τιμ μέιτ του είχαμε σίριαλ, τελικά επιλέχθηκε ο Άλμπον που θα κάνει ένα «διάλειμμα» από το συμβόλαιο του με τη Red Bull Racing.

Alfa Romeo

Kimi Raikkonen

#77 Βάλτερι Μπότας, #? Γκουάνγιου Ζου
Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες για τον Φινλανδό που θα πρέπει να συνηθίσει πως είναι η ζωή μακριά από τις πρώτες σειρές του grid. Και παράλληλα να έχει ηγετικό ρόλο, καθώς στο πλευρό του θα έχει έναν rookie που θα εκπροσωπεί για πρώτη φορά την Κίνα στην F1!

<span id=Haas Drivers" data-entity-type="file" data-entity-uuid="86bd7d5b-ecce-4f21-a61f-04e6a137c8d9" src="/sites/default/files/inline-images/2021-07/Haas-2022-drivers-announcement-b1920x1080.jpg" />

Haas

#9 Νικίτα Μαζεπίν, #47 Μικ Σουμάχερ
Ο μπαμπάς του Ρώσου πληρώνει τους λογαριασμούς, ο Γερμανός τραβάει όλα τα βλέμματα. Μετά από μία σεζόν με μηδενικές προσδοκίες, το 2022 θα πρέπει να αποδείξουν τι μπορούν να πετύχουν στον ανταγωνιστικό στίβο της F1!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!